Idol-kväll med min lilla familj

Man kunde visst locka lite folk till bloggen med hjälp av filmer på Lucas ;P
Var iväg o handlade lite till imorgon, en mask o vampyrtänder till Emanuel. O lite kläder till mig från Lindex, har ett par horn som blinkar redan. Ska bli så kul imorrn! :)

Nu sitter vi framför Idol hela familjen, med en påse godis. Strax läggdags för Lucas, men en stund till kan han få gosa med oss.

Godnatt, trevlig halloween!
Puss o Kram

Bebisprat

Yes, jag fick det att funka. Så då kan jag bjuda på en video till om ni är intresserade :)

Film

Försökt få in en video på bloggen ett tag nu, får se om detta funkar.


Bloggkoll

Nu har Lucas precis fått sin lunch, pasta med grönsaker o mangoäpple puré som efterätt.
Så nu sitter han mätt o glad i babysittern med sin bitring. Det har kliat konstant på honom sen han fick sin första för två månader sen. Nu har han 2 st nere, får se var nästa dyker upp.
Jag ska precis äta en clementin, det och en risifrutti är min lunch. Borde skärpa mig med det där egentligen, men jag äter mer nu än vad jag brukar iallafall.

Nu har jag lagt in en Bloggkoll-ikon på bloggen som ni kanske ser, ifall det är någon som vill följa bloggen.
Tipsa gärna folk ni känner om bloggen också för jag vill gärna ha lite läsare, just nu kommer det på sin höjd upp till ca 17-18 läsare per dag. Är det något ni vill läsa om eller tycker jag bör ändra på något så säg till. Jag är öppen för förslag ;)

Hittade min drömbil på blocket innan, vinröd Volvo V-70 T5, gud va fin den var. Drömma får man väl göra iallafall.
Kan önska mig den i 20-årspresent ;)

Filmat

Filmade Lucas lite nyss, o sen satt vi o kollade på dom vid datorn tillsammans. Han tyckte det var jätteintressant o gav ifrån sig ett o annat tjut :P
Nu sover han igen, så det är lugnt o skönt för tillfället. Chattar lite på msn nu, men kanske skulle göra lite nytta istället.

Mys eller sovmorgon?

Fick ligga kvar till halv 10 idag. Efter att Lucas fått välling vid 6 imorse la jag honom i sin säng istället för i vår, o han sover uppenbarligen bättre i sin egen säng för han vaknade inte alls lika tidigt som han brukar annars.
Men det är ju ändå så himla mysigt att ha honom bredvid sig varje morgon.
Nu sitter han framför barnkanalen medans jag äter min frukost.

Vet inte vad vi ska hitta på idag, får se vad som händer. När Emanuel kommit hem, o vi hunnit äta ska vi iväg o leta Halloweenkläder. Provade ju dom jag tänkte ha, men det passade inte ihop alls, så jag får försöka hitta nåt annat.
O så köper vi väl hem lite godis också tror jag, det är ju ändå fredag ;P

Läggdags tror jag..

Mina 30 min träning är avklarade för ikväll. Även hunnit med att bada med Lucas, läsa Vi föräldrar o kollat Du är vad du äter. Känns som klockan är elva eller något nu :/
Tror faktiskt att det har blivit dags att dra sig till sängen. Inget kul på tv alls ikväll, så då får det va.
Gonatt på er, sov så gott :)
Puss o Kram


Snöar!?

Det snöar ute! :O Ser ut som det är lite blandat med regn, men ändå stora flingor. Kanske är dags att lägga på vinterdäcken snart då.

Lipsill

Sitter o lipar just nu, hittade en blogg om en 20-årig tjejs kamp mot cancern ända till slutet. Tittade in på hennes fästmans blogg också och läste om hennes sista kväll och allt annat fint han skrivit om henne.
http://jagefrisk.blogg.se är hennes blogg. Titta in där.
Hon verkade vara så himla stark.


Nu har Lucas tröttnat på att ligga framför tvn så ska ta honom.


Effektiv fettförbränning

Nu har jag precis skickat efter Lepigen X-strong, ökar ämnesomsättningen, dämpar hungern och ger extra energi. Funderat på det innan när Melinda berättade om dom, men tyckte det var lite dyrt. Nu hade dom ett erbjudande om att man fick 90 kapslar för 39 kr och en stegräknare på köpet så då passade jag på. Nu binder jag mig visserligen i 3 månader, men jaja, kan det hjälpa mig att gå ner snabbare så får det vara värt det.

Fick ett nytt nummer av Vi föräldrar idag som jag satt o skummade igenom lite innan, ska läsa mer ikväll tänkte jag. O Emanuel fick sitt första nummer av Illustrerad Vetenskap, han köpte alltid ett nytt nummer så fort vi var i Lund, så jag övertalade honom att ta en prenumeration istället för det blir billigare så.

Lucas sover nu, så jag ska nog städa i badrummet nu, har inget bättre för mig.


Nu går det fort

Tack för kommentarerna igår, behövde höra det ;)
Och jag tänker helt klart fortsätta jobba på, tycker det är skitkul. Allt går ju så mycket lättare när man tittar på Vänner samtidigt också.

Har fortfarande lite ont vid ärret, men bättre än igår iallafall. Undrar om det kanske hör till läkningsprocessen :/
Kan ju hoppas det iallafall, så det inte blir ännu fler sjukhusbesök. Nästa gång jag besöker ett sjukhus ska det vara för att föda Lucas syskon ;P

Vi låg kvar i sängen till 10 idag, då hade Lucas varit vaken en timme o bara legat o busat, sparkat lite på mig så inte jag skulle somna.

När han fått sin gröt så satte jag ner honom i gåstolen, o nu börjar det verkligen gå snabbt. Han springer över golvet, ser så kul ut. Ibland går han som man ska, o ibland tar han båda benen o skjuter ifrån :P


Inte en aning om vad vi ska hitta på idag, regnar gör de såklart. Blir väl o gå o småplocka lite i lägenheten, eller kanske gå o lägga sig igen ;) Kan ju alltid gå o lägga mig med Lucas när det är dags för hans lilla tupplur igen.
Just det, ska prova ut lite kläder till på lördag me, så man slipper stå där med beslutsångest när vi ska iväg.


Extrajobb?

Blev lite nya kläder till Lucas när vi var iväg, så nu har han lite att växa i. Älskar att handla kläder till honom, även om man vill unna sig själv nåt ibland, men det får vänta.

Suttit o kollar efter lite extrajobb idag men inte hittat nåt, vi behöver ju alla pengar vi kan få just nu. O hoppa in på äldreboenden funkar inte riktigt, isåfall bara helger o de vet jag inte ens om dom går med på. Dessutom vill jag nog inte det :/ Hundvakt eller vad som hade varit perfekt :D

Tränat 30 min ikväll, sen kollat på Bonde söker fru o Greys. Har ont i magen till o från nu..eller ont o ont. Det svider till precis över ärret ibland, innanför liksom. Bara besvär med det där jävla ärret :(
Så nu tänker jag nog krypa ner o sova, o hoppas på att jag inte känner av det imorrn.
Natti natti.

Lucas, Mammas Spiderboy

Har städat ur hela kylskåpet nu, torkat o grejat. O vilka äckliga grejer man hittade där inne som borde slängts för länge sen, kan ju inte varit bra att ha kylskåpet fyllt med mögliga grejer :/
Men nu är det iallafall jättefint o redo att fyllas upp med nytt.
Sitter o skriver matlista för en vecka framåt, o vad vi behöver handla till det.
Lördag behöver vi inte laga mat själva för då är vi bjudna på halloweenfest hos Emanuels syster.
Visste inte vad vi skulle klä ut Lucas till, men hans gudmor ordnade det, utan att ens veta om det själv ;P
Fick ett paket från henne på posten idag med namnsdags o 7-månaderspresent till Lucas, kunde inte haft en bättre gudmor än Elin.
Var iallafall lite fina kläder i detta paketet, en Alfons-body o ett set med typ spindeltema. Står Spiderboy på tröjan med en spindel på, o byxorna har en massa spindelnät. Så det blir väl perfekt på en halloweenfest tror jag, såna små vill man ju inte måla i ansiktet eller liknande.
Har en liten idé om vad jag ska va, djävul såklart ;P Köpt såna horn som blinkar, o så ska jag ha en röd klänning, kanske med svart tröja under, o svarta tights eller strumpbyxor. Det får duga helt enkelt.
Vet inte vad Emanuel ska hitta på, kolla om vi hittar nåt kul på Maxi idag kanske.
Ska försöka tvinga in honom på Lindex också, måste utnyttja min 30% på barnkläder som man fick på BB, senast fredag. Lucas behöver ju lite nya kläder nu också när han börjar gå över till 68. Börjar bli stora killen ;)

Från rygg till mage :D

Lucas rullade precis från rygg till mage! :D Tror iofs inte det var medvetet, men han gjorde det iallafall, första gången :) Du är så duktig min snutt <3

Åska!?

Var skönt att komma i säng ganska tidigt, men tog ändå ett tag innan man somnade.
Vaknade strax innan 5 av att det åskade(!?) ute, trodde den säsongen var förbi. Kröp närmare Emanuel för åska är verkligen en av dom värsta sakerna som finns. Men det kom bara ett par smällar sen försvann den längre bort.
Lucas vaknade vid 6, fick välling o sen la vi oss igen o tog sovmorgon till 10.
Så han har fått sin gröt o sitter framför barnkanalen medans jag äter min frukost.
Just nu spöregnar det ute så det blir nog ingen promenad iallafall, vet inte vad jag ska sysselsätta mig med idag.
När Emanuel kommer hem ska vi iallafall storhandla, orkar inte, men måste.

Dags att krypa ner

Ökade till 30 min på OrbiTreken ikväll, det var ganska lagom tyckte jag.
Efter duschen tittade jag på Ugly Betty o Desperate Housewives, tisdagar är verkligen bästa tv-kvällen.
Men nu är det dags att krypa ner under täcket känner jag.
Sov gott.
Puss o Kram

Hur ska det gå?

Godmorgon.
Varit uppe sen nio, för då var Lucas alldeles för pigg o busig för att ligga kvar i sängen.
Så han fick sin gröt, sen fick han springa runt i gåstolen en stund. Hann gosa lite, sen var det dags att sova igen.
Så nu passar jag på o skriva.
Vet inte vad vi ska hitta på för nåt idag, städa lite kanske. Behöver boka tvättstugan också, elräkningen blir för dyr om jag ska tvätta allt i vår tvättmaskin. Försöka ta mig ut en runda också, än så länge är det jättefint väder iallafall, förutom att det blåser.

Tjatade lite på Emanuel igår om att jag kunde få slippa Köpenhamn-resan, först tyckte jag att det skulle bli jättekul. Men nu är jag bara rädd att jag gör bort mig eller nåt, inte att jag ska säga fel saker då, utan att jag bara kommer sitta tyst hela tiden. Vad pratar man med rörmokare o deras flickvänner om, de flesta är ju typ 20 år äldre också.
Men Emanuel vill ha med mig, har ju aldrig följt med på deras resor innan. Iofs för att jag va gravid, så jag kände att jag lika gärna kunde vara hemma eftersom jag ändå inte kunde festa med dom andra :P
O nu är det för sent att boka av också, så jag får väl ta mig igenom detta.


Duktig :)

Ikväll har jag varit duktig o tränat på OrbiTreken i 25 min. Tog en dusch o satte mig framför tvn o tittade på Färjan, så jag tänkte bara skriva lite fort när det ändå var reklam.
Lucas springer runt i gåstolen nu, men ska strax få välling o lägga sig.
Ha en bra kväll, nu ska jag sätta mig vid tvn igen med mitt kamomillte :)
Puss o Kram

Inga pengar :(

Mamma har varit här en runda precis, med fina kläder till Lucas :)
Var ute o gick en runda nu, till en blomsteraffär i närheten o köpte gravsmyckningar till morfars o min brors grav.
O nu har hon åkt hem, Lucas somnade i vagnen så jag lät honom ligga kvar där. Han vaknar nog snart igen.
Denna månaden är fattig, fick ingen föräldrapenning, antagligen anmält för sent. Så nu fick jag sälja lite fonder så man har något att handla för iallafall. Betalade telefonräkningen efter hyrtelefonen på sjukhuset, ingen billig historia det där med mina sjukhusbesök.

Grattis mammas älskling på din 7-månadersdag! <3


Uppdatering

Hej på er.
Orkade inte med någon uppdatering igår, körde hemifrån vid tio. Blev tidigare än vi tänkt, hade sagt att vi skulle köra vid elva, som jag trodde vi gjorde eftersom jag inte visste att man skulle ställa om klockan :P
Men iallafall, vi var framme i Nybro vid halv 12 ungefär. Lucas var jättegnällig den sista biten, han hade tröttnat på att sitta själv o ville upp o kela lite ^^
Bjöds på vildsvinsbiffar till middag, jättegott var det. E:s systers sambo hade skjutit det här vildsvinet vi åt av.
Lite senare åt vi tårta också, hans syster gör helt underbara tårtor. Igår hjälpte jag o Julia till med den, vi gjorde fiskarna :P
Gott var det, Lucas o Wilma fick smaska majsbågar istället, men det hade dom inget emot.
Vi körde strax efter sex, körde hem Emanuels mamma också så vi va inte hemma förrän lite innan åtta.
Då hade jag fått feber, så jag låg o frös i soffan igår o orkade verkligen inte uppdatera här.
Kollade Ensam mamma söker o 40 year old virgin, älskar den filmen.

Hade fortfarande feber när jag vaknade vid sex i morse, så då tog jag två alvedon. Tror inte jag har någon feber nu, känns inte så iallafall.
Idag blir Lucas 7 månader, lilla snutten. Han börjar komma ifatt vad gäller vikten iallafall, men jag är lite orolig över att han fortfarande inte rullar runt. Har bara hänt två gånger att han vänt sig från mage till rygg, o det var inte medvetet. Vet att dom kan vara senare med rygg till mage iallafall. Aja, får snacka med Bvc om det där.

1 månad kvar tills jag blir 20, men det blir nog inget festande. Om inte Elin är hemma den helgen så hon vill följa med ut en runda ;) Mamma o jag pratade om o lägga ihop till en 60-årsfest, hon blir nämligen 40 två veckor innan jag fyller.
Men så ska ju min moster o hennes sambo ha kalas den 22:a, så det blir lite tätt om vi skulle ha den bara någon helg efter. Kanske blir att vi tar det i början på nästa år eller något, eller så blir det inte av.
Aja, i vilket fall som helst. Kommer bara önska mig presentkort typ, har ju aldrig råd att köpa kläder till mig själv längre. Ska se om Emanuel har lust att betala klippning o permanent åt mig, om jag vågar permanenta mig :/

Nu ska jag dricka upp mitt te, mamma ringer nog snart för vi kanske skulle in till stan en runda.
Bjuder på en bild på tårtan vi åt igår.
Puss o Kram


Större bilder

Förstår inte vad jag gör för fel, man kan ju inte klicka på miniatyr-bilderna.
Här kommer lite större iallafall så ni ser.


Ny bilstol

Det blev en bilstol till Lucas idag, o jag lyckades få som jag ville, som vanligt :P
Var väldigt mycket folk på Babyproffsen idag, stod ett tag o väntade på att få hjälp, men till slut bestämde vi oss för att åka o handla allt annat o köra tillbaka dit när vi var klara.
Var fortfarande rätt mycket folk när vi kom tillbaka, men vi behövde inte vänta lika länge iallafall.
Så till slut blev det en Acta Graco Cosmic Comfort, typ brungrå färg valde vi. Lucas var nöjd också :)

Maten blev riktigt lyckad ikväll också, jättegott var det. O vitt vin till det, inte ofta jag dricker sånt.
Ska snart hugga in på godispåsen också ;)

Hittade en burk med silikonspray i kylskåpet häromdan, så jag va ju tvungen att fråga Emanuel varför han lagt sånt i kylskåpet, där ska det ju inte ligga. Han bara skrattade åt mig o sa att jag skulle ta av locket på den burken, o då såg jag att det var en ölburk :P



Vad hade ni trott? Nu var det ett vitt lock också på egentligen som inte är med på bilden.
Imorrn blir det iväg ganska tidigt till Emanuels syster i Nybro, blir väl kvar där hela dagen tror jag.
Så jag uppdaterar nog inte förrän på kvällen nån gång.
Ha en mysig lördagkväll, drick inte mer än ni tål ;)
Puss o Kram


Lördag

Sov riktigt gott inatt, som jag trodde. Lucas vaknade första gången strax innan sex, så då fick han välling o ny blöja sen somnade han igen. När han vaknade igen vid åtta gick Emanuel upp så jag fick sovmorgon, han kan ändå aldrig sova längre på helgen.
Nu har Lucas sovit ca en timme, o så fort han vaknar ska vi iväg. Tänkte köpa fiskar till akvariet, kolla på trappgrind o bilstol, o ta en runda till systemet. O till Coop o köpa godis :D Så får vi se om vi kanske råkar hamna någon annanstans också, möjligtvis Lindex o handla barnkläder ;)

Vann inte klänningen på Tradera igår, men det gör inget. Ska in till Second Hand-butiken med mamma på måndag o se om jag hittar nåt finare, annars är väl dagens mode lite 70-tal också eller, för er som har koll? Jag kan ingenting om sånt :P

Idag ska jag göra ostfyllda kycklingfileér, låter nyttigt va? ;P Lät gott iallafall, måste bara ha vin också som det ska marinerad i, det som blir över dricker vi till middagen. Får tvinga Emanuel o dricka det helt enkelt, annars tycker han inte om det.

Hej så länge

Sömnig

Kom hem strax efter tio ikväll. Badade Lucas, gav honom välling o sen fick han lägga sig.
Tittade på Idol, o därefter ställde jag mig på OrbiTreken i 25 min, känner mig jätteduktig :)
Åt ju endel onyttigt hemma hos mina föräldrar så jag hoppas jag sprang av mig det mesta nu.
Därefter tog jag såklart en dusch, sen har jag legat framför tvn ett tag. Men nu är jag verkligen dötrött så det är dags att lägga sig.
Vet inte vad vi ska hitta på imorrn, vi får se helt enkelt.
Gonatt!
Puss o Kram

Inlägg som bör läsas

Har suttit o kollat igenom vilka inlägg som handlar om allt som hänt, min operation, Lucas operation o nu sist magnetröntgen. O min förlossningsberättelse måste såklart läsas.
Här hittar ni dessa inlägg:
Maj : Inte ännu ett fel - Min förlossningsberättelse
Juni : Tack
September: Äntligen hemma - Fortsättning på våra problem - Åter till akuten - Gallblåsan borta
Oktober : Back Home


Första gången Lucas blev dålig



Upptäckte att jag faktiskt inte lagt in info om vad som hände första gången Lucas blev dålig, i början på Maj, han var alltså inte ens 2 månader. Så här kommer det för er som orkar läsa :

Det började i fredags natt vid 3 med att Lucas var lite smågnällig så jag gick upp o skulle ge honom mat men han ville inte ha, provade allt men han bara gnällde..han skrek inte utan bara smågnäll hela tiden. Så höll han på, han åt 2 gånger under hela dagen o dom gångerna spydde han upp allting igen. Fick be Elin komma o hjälpa mig för jag visste inte vad jag skulle göra. Vi åkte ändå in till stan som planerat för jag tänkte att han kanske blir lugn om han får ligga i vagnen, men han sov bara korta stunder. Vägrade äta o blöjan va torr. På kvällen tyckte vi att han började se lite blek ut, så till slut ringde Elin sjukvårdsupplysningen åt mig, som sa att det var akut. Så det bar in till akuten direkt. Då var klockan åtta. Vi fick hjälp snabbt där inne, hade svårt att hålla tårarna tillbaka för jag visste inte vad det var för fel. Strax efter att vi kom dit spydde han upp galla. Han skickades på röntgen men dom kom inte fram till någonting alls. Framåt natten beslutade dom att han skulle skickas ner till Lund, så han fick ambulanstransport ner, o jag ringde efter mamma så hon körde ner Emanuel o mig. Då var klockan 2. Körde hem o packade lite kläder sen bar det av. Runt halv 5 kom vi ner dit o då var han på röntgen igen. Fick ett rum som vi kunde vila lite i under tiden, men det var inte lätt att slappna av. När han sedan va tillbaka o vi fick gå in till honom kom tårarna. Var så jobbigt att se honom med nålen i huvudet som han fick dropp genom, o sonden..
De visste inte vad det var för fel på honom, han blev skickad på röntgen ett tiotal gånger under lördagen o söndagen. Även ett ultraljud som gjordes på lördagen där dom upptäckte cystan som läkaren i Karlskrona påstod var borta. Dom tror iallafall att det är cystan, kan även va en utväxt på tarmen. Men denna skulle inte ha något med hans problem att göra. Till slut blev misstankarna en sjukdom som gör att tarmen inte arbetar som den ska, det tar stopp till slut. Så igår sövde de ner honom och gick in och tog en bit av slemhinnan som de skickade iväg på analys, får svar om några veckor. Svaret kommer antingen bli att tarmen är sjuk, att han är helt frisk eller att ett nytt prov behöver tas. Skulle det vara så att tarmen är sjuk kommer de ta reda på vilken del, och isåfall plocka bort den biten o sätta ihop tarmen igen. 

På söndagen var han lite piggare så de beslutade att han skulle få börja amma igen, då kände jag mig lite lättad igen. Men var ändå rädd att han skulle spy upp det igen, men det gick bra. Han fick hjälp att bajsa med hjälp av lavemang och en tarmsond som man för upp i ändan. Detta ska vi göra en gång om dan här hemma för att han verkligen ska få ut allt. Mamma åkte hem på söndagen o tog då Emanuel med sig så han kunde hämta vår bil istället. Så under tiden satt jag med Lucas i famnen, i hela 6 timmar, kunde inte sluta titta på honom. Tanken slog ju en att det kunde vara sista gången man fick hålla honom, även om jag visste att det inte var så allvarligt.

Idag fick vi äntligen åka hem för de tyckte att han mådde så pass bra o åt jätteduktigt, så nu väntar vi bara på att veckorna ska gå så vi får provsvaren.
Vill verkligen att det ska visa sig att det bara var något tillfälligt, att vår lilla prins är helt frisk. Men jag antar att det lutar att att tarmen är sjuk :( Får försöka tänka positivt, men det är ju inte alltid så lätt.
Blev lite mycket att läsa nu, så jag vet inte om ni orkar ta er igenom hela texten, men såhär har min helg varit. Full med tårar och oro.
Tack Elin, Emanuel o mamma för allt stöd! Hade aldrig klarat det utan er! <3

(Kopierat texten från min blogg på Lunarstorm)


Ett helt mål mat :)

Första gången jag bytt ut ett mål välling mot mat o efterätt idag. Det gick jättebra, maten med små bitar i som han annars kräkts av åt han utan problem. Sen somnade han gott efter maten också, så nu sitter jag o lägger in musik i mobilen :)

På gång

Tränade 20 min igår kväll, nu börjar jag äntligen komma igång, så skönt är det :) Plus att jag gick en hel del igår, tar en halvtimme till Lyckeby, o så tillbaka, fast då tog det lite längre tid för jag gick o slöade o njöt av det fina vädret.
Natten har annars varit bra, Lucas vaknade en gång vid 12, så då gick jag upp o gav honom nappen så somnade han om. Sen vaknade han inte förrän vid 6, samtidigt som Emanuel gick upp. Då fick han välling, så satt vi uppe tills E gick sen la vi oss o gosade. Somnade till slut båda två o gick upp igen vid 9.

Idag ska jag ta det lugnt tänkte jag, får se om det blir någon promenad. När Emanuel kommer så kör vi direkt till mina föräldrar som ska bjuda på mat. Så blir vi väl kvar där några timmar tror jag.
Försöka att komma ihåg Idol ikväll, missade det förra veckan. Antar att jag börjar tröttna lite på det.

Är förresten supernöjd med mobilen än så länge, särskilt kameran, 5 megapixel :)
Ska slänga in lite låtar där sen också, när jag orkar.

Ny mobil :)


Jag är nu ägare av en Sony Ericsson W902 :)
Gick till Lyckeby innan som jag tänkt, Lucas sov hela vägen. Men banken struntade jag i för det var fullt med folk, så vi tar det en annan dag. Skönt väder var det, lite småkyligt men ändå skönt liksom. :)

När vi va hemma hade posten kommit, lite reklam o ett brev till mig om inbjudan till 70-talsfest den 22 November. Min moster o hennes sambo som ska firas. Så då fick jag lite bråttom att leta 70-talskläder, budat på 2 klänningar på tradera som jag tyckte var lite häftiga. Så vi får se hur det går, o vet inte riktigt vad jag ska hitta på med håret. O vad ska Lucas ha på sig? Aja, jag har lite tid på mig. Får väl åka in till stan o kolla second hand-butiken om man hittar nåt någon dag. Kul med lite annorlunda fester iallafall :)

Nu har telefonen strax laddat klart så då ska jag sitta o leka med den lite medans Lucas sover ;)

Sol

Gomorron! :)
Jag har precis påbörjat min frukost nu, Lucas springer runt i gåstolen och är just nu på väg att dra ner gardinerna :P
Idag hade jag faktiskt tänkt gå en runda in till Lyckeby för att förnya abonnemanget hos Telenor o om det inte är kö på banken så ska jag fixa ett sparkonto åt Lucas också. Hoppas iallafall att jag kommer ut en runda o inte fastnar med nåt annat. Så fint väder idag verkligen :)
Funderar på att prova på det där vaxet jag skrev om häromdan också, vi får se hur mycket jag hinner med.
Puss o Kram


Träna :)

Blev städning idag, inte storstädning kanske, men det ser iallafall mycket bättre ut.
Var precis iväg o handlade så vi klarar oss en vecka framöver nu, Lucas somnade i bilen på väg hem o sover nu i sin säng.
Jag tänkte faktiskt träna lite nu, känner att jag nog klarar av det idag. Med tanke på förkylningen jag haft.
Sen blir det dusch, o kanske ett bad med Lucas. Därefter tv resten av kvällen.

Vi hörs imorrn!
Puss o Kram

Någon som kan trolla?

Har inte dragit igång med städningen riktigt än. Suttit o kollat lite metoder för att få bort mitt fula ärr. Visserligen har det väl gått 6 veckor eller något nu tror jag, men det kommer ju ändå aldrig bli "osynligt".
Så jag hittade en ärrsalva, Cicatrix, som ska göra ärr mindre framträdande.
Fördelar med Cicatrix:

· Enkelt och smärtfritt

· Skonsam mot huden och kan användas på känslig hud

· Kan användas på rörliga delar av kroppen såsom ansikte och leder

· Transparent och luktfri

· Effektivt, bekvämt och diskret sätt att förebygga fula ärr

· Kan användas under smink

· Torkar fort

· Minskar klåda och rodnad
En tub kostar 349 kr.

Hittade även en klinik i Sthlm som är specialister på ärrborttagning, SHAMÁ Aesthetic Group. Frågan är ju bara vad det kan kosta, inte billigt kan jag tänka mig.

Läste även lite om galloperation o vad man bör tänka på, tydligen ska man undvika att solbestråla ärren iallafall ett halvår efter operationen. Tur jag läste de, hade ju tänkt sola snart, men man kan iofs täcka över magen. Ingen som ser den nu ändå, tack o lov :)
Tror ändå jag kommer prova den där salvan, men det får dröja någon månad till.
Det bästa hade varit om någon bara kunde trolla bort det, eller ett mirakel hade inte varit fel heller.
Kan inte låta bli att tänka på hur det kommer bli när jag blir gravid igen. Låg en tjej bredvid mig när jag opererats som gick igenom samma operation. Hon var gravid i vecka 20, så det blev öppen operation för henne också.
Så dagen efter kom det en läkare och gjorde ultraljud för att se så allt var bra med bebisen. Fan va hemskt o gå igenom det med ett litet liv i magen. Men allt var bra iallafall, o hon åkte hem 3 dagar innan mig, så hon återhämtade sig mycket snabbare :/ Iofs gjorde dom ju både titthål o snitt på mig, kanske var därför.
Aja, nu fick ni lite att läsa, som ni säkert inte var ett dugg intresserade av, men jag ville skriva av mig.


Onsdag

Då har vi kommit till onsdagen, dagarna bara flyger förbi känns det som. Fortfarande ingen som ringt och berättat om det blir någon operation för Lucas, väntan är nog det värsta med alltihop.

Låg kvar i sängen till strax efter tio idag, tog in Lucas till mig vid åtta när han vaknade. Men han somnade om en stund när han låg bredvid mig, likaså jag :) När vi sedan vaknade låg vi kvar o busade en stund, så go är han ^^

Idag har jag bestämt för mig att faktiskt städa hela lägenheten. O när Emanuel kommer hem ska vi iväg o storhandla. Roligare än så blir det nog inte idag.

Soova

Kom hem för snart en timme sen. Som sagt varit o grattat min kusin som blev 8 igår, så det blev lite kakor o glass.
Lyckades till o med få med Emanuel, inte ofta det händer. Han tycker jag har för stor släkt, så han orkar inte hälsa på alla :P Men visst, det är ju några stycken. Så blir det när man har en mamma med 9 syskon.
Hur som helst så var det trevligt. Dom hade inte sett Lucas sen dopet nu heller så dom tyckte det var kul att se honom igen. Men han har inte varit så pigg ikväll så det blev inte mycket busande, när vi kom hem däremot ska han ju absolut inte sova ;P

Hoppas han somnar snart iallafall för jag vill gå o lägga mig, Emanuel sitter med honom i soffan nu.
O jag missade både Ugly Betty o Desperate Housewives ikväll o jag kan inte se repriserna på söndag heller för då är vi i Nybro. Känns som veckan är förstörd nu :P Iofs kan den räddas av Greys Anatomy imorrn.

Natti natti.

Varning

Förtydligande: Det hemmagjorda vaxet är inte till för att ha i håret, utan för att få bort oönskad hårväxt på t.ex benen :P Bara så att ingen stackare smetar in det i håret.

Mamma ringde nyss o frågade om jag ville följa med o gratta en kusin ikväll, o jag tar ju alla chanser jag kan o få träffa lite folk. Nu är jag så gott som frisk också, o Lucas också för den delen. Så Emanuel får lite tid för sig själv ikväll, då kan han kolla på sina Star Wars-filmer i lugn o ro.

Lucas är i gåstolen, men har satt den i gungposition istället så han verkar lite frustrerad över att han inte kommer nånstans :P Får väl ändra tillbaka så han kan springa runt lite ^^


Högskola och hemmagjort vax

När Elin o jag pratade häromdan om vad jag ska göra med mitt liv, så kom vi in på högskolesnack.
Blev lite sugen på att läsa till förskollärare i Kalmar, frågan är ju hur vi ska göra då. Ska jag pendla eller blir det lättare att flytta dit. Såg nu att det fanns distansutbildning också, så egentligen behöver vi inte flytta.
Men samtidigt, vad har jag kvar här? Alla kompisar har ju ändå flyttat. Min familj finns ju här såklart, o Emanuels, men dom kan man ju ändå träffa ganska ofta, tar bara en timme till Kalmar.
Kanske hade varit bra att starta ett nytt liv med min lilla familj på annan ort. Emanuel verkade faktiskt villig till att flytta han också, men inte än på något år. Så vi får se, fortsätter väl inom äldrevården ett tag till efter mammaledigheten kanske, vet inte vad jag ska göra annars. Jag tror inte sjukhus är något för mig, det har jag fått nog av ;P Är ju ändå utbildad undersköterska så jag tjänar ju bättre på att fortsätta med det.

Blev lite sugen på att prova hemmagjort vax så jag letade upp det på nätet nyss. Fanns två olika recept men jag ska prova detta:

2 dl socker
1 dl vatten
Saft från ½ citron

Koka och rör om på svag värme, länge.
Lite olika angående hur länge det skulle koka, men iallafall 20 min så får man prova sig fram efter det.
Läste att det skulle bli en "väg" i grytan om man drog igenom med en slev.
För att dra bort vaxet kan man klippa små tygbitar av ett gammalt lakan och använda.
Värt att prova tycker jag, det blir ju mycket billigare :)


Längtan

Idag är Lucas mycket piggare. Han sov mellan 21-4.30. Fick välling, o somnade sedan om till 9. Skönt att han inte hade några problem med att sova inatt, han är inte alls lika snorig längre o piggare också för den delen :)
Han sitter framför barnkanalen nu medans jag äter frukost.

Grått o trist ute idag så jag har fått tända upp så gott som hela lägenheten, så man inte blir deprimerad.
Längtar tills det är dags att sätta upp alla adventsljusstakar o julpynt, så mysigt.
Ska snart börja handla julklappar tänkte jag, så man inte behöver oroa sig för att vara ute i sista minuten. Vet iallafall vad jag ska ge Elin, mamma o pappa o svärföräldrarna. Men vad ska man hitta på till Emanuel o min bror? Äh, nu har jag iallafall tid att tänka på det ;)
Någon som köpt några julklappar ännu?


Lilla Lulle :(

Tycker så synd om Lucas, han är inte alls pigg. Röd runt ögonen, snoret rinner o allmänt trött o gnällig :(
Visst, en förkylning är ju egentligen ingenting jämfört med vad han gått igenom innan.
Jobbigt o se honom sån iallafall..

Jag är jättetrött just nu, inte hunnit sitta för mig själv särskilt mycket idag. Men det är väl bara att vänja sig, ju äldre han blir desto mer krävande :P Glad att jag har Emanuel iallafall, så man kan få ta de lite lugnt på kvällarna.
Ikväll blir det tv, som vanligt. Färjan o CSI får de nog bli tror jag.
Skriver inte mer ikväll, för jag har inget att säga.
Kanske borde ta en liten bloggpaus, ändå inte särskilt många som är intresserade av mina inlägg, o kommentarer får man ju inte heller.
Gonatt.
Puss o Kram

20 Oktober

Gomorron.
Natten har varit lite jobbig, Lucas har vaknat mer än vanligt så det har inte blivit mycket sömn.
Han är jättesnorig stackarn, nyser hela tiden. Inte kollat om han har feber än, men han är nästan lika pigg som vanligt iallafall. Lyckades få honom att somna för en stund sen så vi får väl se hur länge det blir.
Hoppas jag kan få en lugn stund o dricka mitt te nu iallafall.
Själv mår jag hyfsat faktiskt, det blir bättre för varje dag iallafall så snart kan jag ställa mig på OrbiTreken igen ;)
Idag hade jag tänkt städa om jag orkar, det behövs iallafall. Promenad blir det nog ingen, ser ut som det ska börja regna när som. Så vi håller oss inne.

Ska njuta av lugnet o mitt te nu ^^

Boring

Nu är Emanuel iväg, men han lämnade Lucas hemma. Har iofs kunnat ta de lugnt ändå för han ligger o sover.
Börjat få lite huvudvärk nu så jag måste ut o få lite frisk luft när han vaknat. Gå o posta lite brev till föräkringskassan så jag kan få ersättning för när jag opererades. Känner mig ganska fattig för tillfället.

Det blir sedan tv resten av dagen o kvällen.
Har verkligen inget kul att skriva om idag så nu lägger jag av :P

Sovmorgon

Det blev sent igår, kom inte i säng förrän halv 2. Emanuel o jag satt o lyssnade på musik o käkade ostbågar när vi blev sugna på att sjunga lite Singstar. Inte jättebra med min hals kanske, men det behöver ju inte låta bra, gör det inte i vanliga fall heller för den delen ;P Men det gick super för mig ändå, som vanligt :)
Emanuel tröttnade efter en timme, tror han drack lite för mycket. Så jag sjöng vidare själv ett tag till innan vi kände att det var dags att lägga sig.

Fick sova till halv 12 idag, jätteskönt, det behövde jag :)
Halsen är mycket bättre idag, hostar lite bara men jag kan iallafall prata. Näsan är oförändrad, tur att jag köpte nässpray i fredags.

Vet inte vad som händer idag, men en promenad blir det nog iallafall. Verkar inte som Emanuel skulle iväg o tvätta bilen.

Nu sitter Lucas o slår på tangentbordet för han vill ha sin gröt ^^

Horton

Var skönt att lägga sig en stund innan, då släppte iallafall magvärken.

Ikväll har vi haft besök som sagt, tog mig igenom det iallafall, även om jag va så trött.
Precis tittat på Horton också, men ärligt talat tyckte jag nog inte att den va så bra.
Satt mest o busade med Lucas istället ;P
Nu har han precis somnat, hoppas han sover hela natten för jag behöver verkligen sova nu.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på imorrn, blir kanske en promenad iallafall. Emanuel pratade om att han skulle åka o tvätta bilen hos sin pappa imorrn, så isåfall ber jag honom ta med sig Lucas också så jag får vila.
Jag åker iallafall ingenstans.

Aja, ska sätta mig hos Emanuel vid tvn nu.
Gonatt!
Puss o Kram

Sjuk o förvirrad

Hann aldrig skriva mer igår.
Efter tandläkaren satt vi i bilen på parkeringen vid Jämjö-hallen en stund, jag, Elin o hennes syster, o Lucas som sov.
Pratade o hade lite kul innan deras pappa kom o plockade upp dom. Åkte hem till mamma o pappa en stund då o åkte inte därifrån förrän det var dags att hämta Emanuel på jobbet.
Sen åkte vi hem o fixade iordning oss inför middagen hos min svärfar.
Självklart var det jag som fick köra, Emanuel va ju tvungen att dricka öl, som vanligt.
Kom hem nån gång mellan 22-22.30 har jag för mig, så då blev det sängen direkt.

När jag vaknade idag kunde jag knappt prata, så halsen är det inget vidare med, inte näsan heller för den delen.
Nässprayet hjälper en stund bara. Skitjobbigt, o så mår jag illa till o från. O nu helt plötsligt fick jag jätteont i magen.
Bara besvär, måste få gnälla av mig lite.
Mamma o pappa kom en runda imorse o lämnade en namnsdagspresent till Lucas.
O strax efter att dom åkt kom Elin. Vi var o gick en runda så jag fick prata av mig lite, inte för att jag blev mycket klokare, men det var ändå skönt. Så glad att jag har henne.

Ikväll får vi besök igen, svärmor o hennes nya kille, o hans lilla dotter. Helt ärligt orkar jag egentligen inte med det, orkade inte med middagen igår heller. Vill bara ligga i sängen o tycka synd om mig själv, tror jag har fått feber också nu :(
Hoppas jag inte smittar Lucas nu bara.

Måste gå o lägga mig en stund..

Jobbig natt

Jag har sovit riktigt dåligt inatt, la mig halv elva men somnade inte förrän efter tolv nån gång. Sved i halsen o näsan rann konstant. Så jag vaknade ca 5 gånger under natten för att jag var tvungen att snyta mig.
Nu när det var dags att gå upp kändes halsen lite bättre, svider iallafall inte. Däremot får jag hostattacker så jag håller på o spy lite då o då.

Slapp köra Emanuel till jobbet idag, han skulle köra hem bilen åt mig, om han kommer ihåg det :/
Men jag litar på honom.
Strax efter tio kör Lucas o jag o plockar upp Elin sen drar vi vidare mot Jämjö för att inspektera mina tänder.
Därefter ska jag till apoteket hade jag tänkt, Elin åker vidare med sin pappa så syns vi igen på eftermiddagen, hoppas jag iallafall :)
Sen bär det hemåt igen, om inte mamma är ledig för då stannar vi nog en liten stund där också.

Nu ska jag avsluta min frukost o fixa lite gröt till Lucas.
See you later!
Puss o Kram


Anna Skipper, hjälp mig!

Pizzan blev supergod, såklart ;)
Emanuel hann komma innan den var klar iallafall så vi kunde äta tillsammans.
Satt sedan framför tvn, tittade på Du är vad du äter, blir lika imponerad varje gång. Men denna gången var det en tjej med som jag kunde likna mig lite med figurmässigt. Förutom att hon var lite kortare än mig o vägde några kilon mer, men iallafall. Hon gick ner 14 kilo på 8 veckor! :O Jag vill också ha hjälp av Anna Skipper ;(

Just nu går det skit med träningen, som jag skrev häromdan så har jag ont i ärret. O nu har jag gått o blivit förkyld också, har druckit 3 koppar te o 3 koppar honungsvatten idag men det lindrar knappt, o näsan rinner heela tiden. Blir nog apoteket imorrn tror jag, bunkra upp lite inför vintern nu ;)
Ska ju till tandläkaren också imorrn, Elin följer med och har Lucas så länge så det löste sig med det.
Håll tummarna för att jag inte har några hål nu, tror inte jag ska ha det iallafall :)

Ska nog försöka komma i säng nu, måste gå upp tidigt o köra Emanuel till jobbet imorrn. Om han inte har möjlighet att köra hem bilen innan dom ska iväg på jobb nånstans. Vi får se. Måste iallafall gå upp senast 8 eller nåt, föör tidigt för mig :P
Natti Natti

Hemlagad Pizza

Emanuel jobbar över idag, kunde ta upp till två timmar sa han så vi får väl se när han dyker upp.
Har iallafall börjat med maten nu, blir pizza idag. Inte särskilt nyttigt men iallafall nyttigare än att köpa ;)

Lucas har precis somnat igen, sömntuta. Verkar som det kliat väldigt mycket i munnen på honom idag, det brukar det väl bara göra innan tanden kommit upp eller? Han kanske har ännu fler på gång :/

Degen har strax jäst färdigt så jag avslutar här.
Ikväll blir det tv som vanligt, har för mig att Du är vad du äter går, så det blir väl iallafall att titta på det, sen får vi se.
Ha en mysig kväll.
Puss o Kram

Det finaste som finns

Tänkte bara bjuda på lite söta bilder på vår lilla älskling <3
(Tryck på dom för att förstora)



Färgar håret

Sitter just nu med blonderingscreme i håret, ska tvätta ur det om ca 25 min, så jag passar på att skriva lite.
Beställde silverschampo och balsam från lyko.se innan, har en tendens till att alltid bli gul så jag ska prova och se om det blir bättre.

Lucas är trött idag, han var bara vaken 40 min sen ville han sova igen. Han har sitt första par jeans på sig idag, urgullig ;) <3
Fick hem papper från försäkringskassan idag angående tillfällig föräldrapenning när vi var nere i Lund då han opererades. Men jag fattar verkligen inte hur dom har tänkt att jag ska skriva. Man ska fylla i hur mycket man har varit borta från jobbet, men jag är ju föräldraledig. Ska ju inte behöva plocka från mina dagar när vi ligger på sjukhus.
Får väl ringa dom sen, eller skicka mejl..

Nehe, nu hade Lucas visst sovit färdigt så jag får gå o plocka upp honom.

Förkyld?

Blev inte så tidigt i säng som jag trodde igår, fastnade på kanal 3, där dom visade Generation Fett. Usch, det var verkligen äckligt, o att man vill gå upp ännu mer när magen redan hänger nere vid knäna??

Idag kom vi upp redan vid åtta, känns som jag börjar bli förkyld, har svidit i halsen inatt o när jag vaknade va jag täppt i näsan. Så nu sitter jag med en kopp mintte, läser lite bloggar o tittar på Lucas när han försöker ta sig fram i gåstolen. Så söt är han, o om man ropar "beebis" till honom tittar han på en o skiner upp som en sol ^^

På tal om sol, fint väder idag. Regnat hela natten, så det kan behövas lite sol nu. Då kanske vi kommer ut en runda idag.
Måste tvätta också, hela badrummet är fullt med tvätt nu.
Så ska gå o slänga in en maskin nu.



Onsdagkväll

Var på Elgiganten en runda innan för att kolla o känna lite på mobilerna jag funderat på. Men dom hade inte W902 som jag helst vill ha, den kanske är för ny?
Efter det åkte vi iallafall till Maxi o storhandlade, så nu har vi mat för nästan en vecka framåt iallafall.
Köpte hårfärg idag också, så fult med utväxten så jag tyckte att det var dags, o så ska jag köpa silverschampo också eftersom mitt hår har en tendens till att bli gult.

Ska strax titta på Bonde söker fru, sen Grey´s anatomy. Därefter blir det nog sängen för min del tror jag, nån kväll kan man väl komma i säng tidigt iallafall.
Så gonatt på er, vi hörs imorrn.
Puss o Kram

Vilken?

Skrev lite fel i förra inlägget, haft denna mobilen i snart 2 år :P
Suttit o kollat igenom lite mobiler, endast Sony Ericsson. Velar lite mellan W902, C902 o C702. Någon som har någon erfarenhet av någon av dom? Är mest sugen på W902 för tillfället iallafall.

Måste skriva en matlista för veckan nu, tänkte att vi skulle åka o storhandla ikväll nämligen.

Ge mig tips på bra mobiler nu! Ett måste är minst 3,2 megapixel-kamera.
(Bild på Sony Ericsson W902)


Ny telefon



Wiihoo :)
Dom ringde från Telenor nu o frågade om jag va nöjd med mitt abonnemang o så, o de har jag verkligen varit.
Likaså telefonen har jag varit nöjd med. Men nu är man sugen på en ny när man haft denna snart ett år.
O de började bli dags att förnya abonnemanget nu, så jag ska få en ny telefon! :D
Ska in o kolla lite på Telenors hemsida om det är någon som jag blir extra sugen på så skulle dom återkomma i slutet på veckan :)


Ge mig ett tecken

Faan, vet inte vad jag ska göra. Vill inte skriva vad det handlar om här, det är för privat för det, vet ju inte alls vilka som läser. Men nej, jag är inte gravid igen, det var säkert er första tanke.
Tankarna snurrar iallafall..

Låg kvar i sängen länge med Lucas idag, sov lite till o från. Blev väckta av tandvården vid nio som frågade om jag kunde komma på fredag vid 11. Jag sa ja, utan att ens tänka på hur jag skulle göra med Lucas då. Han hade kanske kunnat följa med iofs, men vet ju inte om han klarar av att sitta i vagnen hela tiden. Så ska kolla med mamma om hon är ledig, annars kanske jag kan lämna honom hos henne på jobbet bara medans jag är där. Det är bara några meter mellan tandläkaren o mammas jobb.
Men det ordnar síg nog.
Gick slutligen upp strax innan 11 o gav Lucas lite gröt.

Är så himla seg idag, har inte ens gått o duschat än, dags att göra det nu tror jag, när Lulle ändå sover.
Har inte blivit någon träning nu sen i lördags, men det är inte av lathet. Har fått ont i mitt stora ärr, typ innanför liksom, när jag gör vissa rörelser eller spänner magen. Hoppas det går över snart för såhär förlorar jag inga kilon.

Back home

Jaha, nu var vi hemma igen. Hoppas att det var sista rundan nere i Lund nu.

Var framme vid nio och gick då till avd. 62 för att bli inskrivna. Sen hände det ingenting förrän det var dags att gå till magnetröntgen vid halv två. Då hade inte Lucas ätit sen 7, men han var lika go för det. Var som om han fattade att han inte fick äta ändå.
Strax innan vi gick fick han ett medel i rumpan som gjorde honom lite lullig. Kunde inte låta bli att skratta lite åt honom då, han såg verkligen helt borta ut. Sötnosen ^^
Fick vara med när han skulle sövas, då var inte gråten långt borta. När de sätter på honom masken o han försöker slita sig loss, det är hemskt att se. O sen, helt plötsligt slappnar han av i hela kroppen o försvinner bort. Höll honom i handen hela tiden o ville egentligen inte släppa, men precis efter han somnat var vi tvugna att gå ut.
Vi gick då ner på stan för att äta, blev McDonalds. När vi kom tillbaka till sjukhuset satte vi oss nere i stora hallen o väntade på att dom skulle ringa. Hann inte sitta mer än 5 min sen fick vi gå upp till uppvaket. Vaknade ca en kvart efter att vi kommit upp så då fick han välling, som slank ner väldigt fort.
Han blev snabbt sig själv igen så då fick vi komma ner på avdelningen till vårt rum, då är klockan runt halv fem.
Sitter på rummet hela kvällen, tittar på tv o äter lite gott. Lucas kom inte till ro förrän runt elva, en tand som spökat. Den tittade förresten upp idag, så nu har han två tänder där nere :)
Jag hade lite svårt att somna också, för att jag låg o glodde på en kamera i taket o funderade på om den var igång. Men till slut så kopplade jag bort den o somnade.
Lucas vaknade två gånger under natten, när han vaknade tredje gången vid halv åtta gick vi upp o åt frukost.
Sen blev det att vänta på kirurgen som skulle komma vid halv 10. Men han dök inte upp förrän halv 11. Vi skulle alltså träffa den kirurgen som opererade Lucas sist för han skulle kolla hur allt gått o om ärret såg fint ut o så.
O allt gick bra, som väntat :)
Därefter fick vi skrivas ut från avdelningen o gick o åt på patienthotellet innan vi åkte hem.
Stannade till vid EKO-hallen på vägen hem o handlade lite skit.
Var hemma vid fyra, så sen dess har vi tagit det lugnt, tittat på tv o busat lite.
Nu blir det en dryg väntan på att dom ska ringa o berätta för oss vad det är för fel, och om det behöver åtgärdas.
Hoppas på det bästa, som vanligt.

Såå, det var allt jag hade att dela med mig av för idag.
Gonatt.

Helgen avklarad

Får bli en liten snabb uppdatering nu angående allt vi gjort under helgen.

Igår kväll va vi hos mina föräldrar hela kvällen, mycket trevligt. Gjorde slingor på min bror, fick aldrig se resultatet för när han tvättat ut färgen åkte han direkt in till staden för att festa, men jag hoppas han blev nöjd. Jag har ju aldrig gjort sånt förut.
Vi var sedan hemma vid elva så då blev det direkt i säng med Lucas, sen satt Emanuel o jag i soffan o gosade, snackade lite om Lund-resan o så. Sen gick vi också o la oss en stund därefter.

Idag åkte vi till Bastasjö, ett naturområde en liten bit härifrån. Emanuel skulle ut o springa så jag gick med Lucas i vagnen under tiden. Jätteskönt väder var det.
När han sedan fått komma hem o duscha åkte vi iväg till affären för att köpa lite till imorrn, dricka o lite att ha i bilen på vägen.
Ikväll har jag suttit bänkad framför tvn mellan 17.00-20.00. Först reprisen av Greys Anatomy, sen One Tree Hill o slutligen Gossip Girl. Packade lite i reklampauserna ;P
Diskade nyss o nu är Emanuel iväg o tankar bilen.
Så nu är allt färdigt inför morgondagen iallafall, så så fort jag skrivit färdigt här ska jag sätta mig framför tvn med en kopp te o ta det lite lugnt.

Blir tidigt imorrn, ska vara i Lund vid 10, så vi åker vid halv 7.
Lova att hålla tummarna för vår lilla Lucas!
Varken han eller vi orkar en operation till.
Så imorrn blir det inget bloggande, kommer inte hem förrän middagstid på tisdag.
Puss o Kram

Lördag

Började dagen med 15 min på Orbitreken idag, då kan man känna sig nöjd hela dan sen :)
Åkte in till stan för att försöka hitta en jacka till mig, o Emanuel försökte hitta sig ett par jeans. Men ingen av oss hittade nånting. Kappan från Cubus-reklamen va inte alls lika fin som på tv så den provade jag inte ens.
Provade däremot två andra, en på Vero Moda o en på H&M. Den från Vero Moda, en brun kappa, var egentligen helt okej, men den kändes lite kort, vill ha nåt mittemellan. Så åkte tomhänt ifrån stan.

Ska strax åka till mina föräldrar, äta lite middag o umgås hela kvällen. Så det blir inte mer bloggande idag.
Hoppas ni får en kul kväll.
Puss o Kram

Fredagkväll

Maten blev supergod, bjöd svärmor också som varit här hela kvällen. Hon passade Lucas en stund medans vi åkte iväg o köpte gåstol o lite gott.
Blev en "Gunge", en gåstol som man även kan ställa om så att den gungar. Lucas tyckte den va jättekul men fattade inte riktigt hur man skulle ta sig framåt, men bakåt kom han :P

Legat framför tvn nu en stund, såg inte riktigt hela idol så har ingen uppfattning om vem som var bäst ikväll, men jag gillar verkligen Alice. Däremot Kevin klarar jag faktiskt inte av :/ Han sjunger som en tjej, o jag ser honom mer som en musikalartist, ingen popartist som dom söker.
Johan sjöng iallafall en superlåt, men kan absolut inte mäta sig med Coldplay.

Ska bara se vem som åker ut, sen blir det sängen för mig.
Bär in till staden imorrn i jakt på en kappa, håll tummarna.
Gonatt! Puss o Kram


Nyheter

Jaha, en lycklig människa här som vunnit 2 miljoner på Lotto. Grattis till dej. Hade verkligen inte tackat nej till dom pengarna. Då hade man kunnat uppfylla drömmen om att flytta till hus, men den dagen kommer väl ändå förr eller senare.

Läste även om den här mjölkskandalen i Kina, det är verkligen hemskt. 47000 barn som fått sjukhusvård pga njurproblem. O 10700 av dom är fortfarande så dåliga att som måste få fortsatt vård. 4 barn har dött.
Finns verkligen inga ord. Hoppas att alla föräldrar begär och får skadestånd för detta.

Till något lite roligare nu då. Eller vad man ska kalla det.
Läste nyss på aftonbladet.se om Clara, 105 år, Storbritanniens äldsta oskuld. :P
Anledningen till varför hon levt i celibat var att hon tyckte sex verkade krångligt.
Haha, tycker ändå det är ganska starkt av henne att bestämma sig för det när man är 12, o sen håller man sig till det.
Men inget jag skulle göra själv. ;)

Nejni, nu ska jag gå o plocka här lite.

Morgonträning

Nu sitter jag o äter en välförtjänt frukost. Tränat 15 min nu på morgonen, medans Lucas satt framför barnkanalen. Sen tog jag mig en skön dusch o sen var det dags att lägga honom igen. Så nu kan jag sitta här o ta det lugnt, äta min frukost o dricka mitt te. Te är verkligen ett måste varje morgon, och kväll dessutom :)

Så, vad händer idag?
Tänkte städa lite faktiskt, svärmor skulle komma en runda ikväll så då kan man ju ha det fint :)
Ska ha maten klar tills Emanuel kommer hem, Flygande Jakob blir det idag, det äter man ju inte alltför ofta.
Efter maten ska vi åka o köpa en gåstol till Lucas, o lite gott till ikväll såklart.

Helgen har jag också planerat lite. Imorrn ska jag tvinga in Emanuel till stan för jag vill kolla efter en kappa, är lite sugen på den från Cubus-reklamen. Senare blir det nog att vi åker hem till mina föräldrar en runda, ska ringa o höra om mamma vill bjuda på mat ;) Så stannar vi antagligen där ganska länge, o de blir väl jag som får köra som vanligt, så att Emanuel kan sitta o öla med min pappa. Snart är det min tur tycker jag.

Ska gå o läsa tidningen nu, se om det har hänt något kul, eller tråkigt kanske.
Puss o Kram

Invigd

Emanuel lyckades få ihop Orbitreken när jag höll på med maten, så har tränat 10 min ikväll, o sen en skön dusch efter det. Måste verkligen se till att hålla motivationen uppe nu! Hjälp mig gärna :)

Var ute på en promenad också innan det blev för mörkt o det var jätteskönt. Lucas fick inviga en av dom lånade overallerna i stl 62/68, som faktiskt var en aning stor, men det gick bra iallafall :) Bara han håller sig varm så.

Blir nog inte mer bloggande ikväll, så vi hörs imorrn. Ska sätta mig framför tvn med en kopp kamomillte nu :)
Natti natti!
Puss o Kram



Nu är den här

Prick halv två kom postgubben med mitt paket, så jag har hållt på med det en stund nu, kan inte göra för mycket för jag tänkte att Emanuel skulle dra åt alla skruvar o så när han kommer hem. Så den inte ramlar ihop så fort jag ställer mig på den ikväll. Men har gjort grunderna typ.
Fick ett par hörlurar med inbyggd radio till på köpet också, vet inte om jag kommer använda dom, men får väl prova dom en gång iallafall.

Ser ut som Lucas vill krypa, men det går inte, han får liksom inte upp knäna riktigt så han kommer ingenstans. Sötnos ^^
Dags att skaffa trappgrind snart antar jag, innan man vet ordet av springer han väl omkring som en galning här.
Det går nästan lite för fort..

Har haft besök nu sen typ en timme tillbaka, kusinerna som kom en runda med Theo som är 2 år o Tiam som är 13 månader. Lånat lite overaller till Lucas.
O nu kom Emanuel hem o gnällde efter mat så jag får väl ställa mig med det nu. Fläskfilegryta med mexikansk smak blir det idag, aldrig provat de innan så det ska bli spännande. Men fläskfile är ju alltid gott :)



Idag kommer den!

Min Orbitrek! Dom ringde från posten o väckte mig vid halv 9 för att kolla så jag va hemma mellan halv 12 o halv 2, så jag ska självklart hålla mig hemma. Inte för att jag hade något annat inplanerat :P
Strax efter att dom ringt så vaknade Lucas, så jag gick o hämtade honom, sen låg vi o gosade i över en timme ^^
Det bästa på hela dagen <3

Vet inte om jag ska försöka ge mig på o sätta ihop Orbitreken själv eller om jag ska vänta tills Emanuel kommer hem. Kanske börjar lite iallafall. Kul om jag lyckas få ihop hela, för igår sa han till mig att jag aldrig skulle klara det.
Jag ska allt bevisa för honom att jag kan! ;)

Ny design :D

Guud, vad fin bloggen blev. Tack Melinda! Du är verkligen en ängel <3
Visste att det skulle bli bra, men detta va verkligen över mina förväntningar ^^
Vad tycker ni? ;D

Blev ingen promenad idag, hade annars tänkt gå till Babyproffsen o inhandla nya nappflaskor. Men jag ska iallafall inte värma vällingen i Esskas flaskor nu, då minskar chansen att han får i sig nåt gift iallafall.

Ikväll har jag tittat på Bonde söker fru och Oskyldigt Dömd. O lite kul program innan det, min kväll består bara av tv typ, o gos o bus med Lucas såklart ^^
Han börjar komma upp i bra mängder när det gäller vällingen nu, 210-220 ml, så nu lär han väl växa till sig lite. Tror läkarna är nöjda med hans framsteg när vi ska träffa dom på måndag :)
Återbesöket är jag ju inte nervös för, men magnetröntgen, dom kommer ju bara hitta fler fel..

Tänkte faktiskt komma i säng lite tidigare ikväll, typ nu :)
Så gonatt!
Puss o Kram


Nya nappflaskor?

Lucas somnade för en stund sen, så nu har jag passat på att läsa tidningen.

Superfint väder idag också så får försöka ta mig ut en runda sen om jag orkar, är ganska seg idag.
Men måste dammsuga köket iallafall, är helt smuligt på golvet, måste vara något Emanuel hällt ut.
O egentligen skulle jag tagit tag i bloggen också, men det har jag nog ingen ork till, o Lucas sover ju inte hur länge som helst heller.

Läste ännu en artikel om den här flaskvarningen dom gått ut med så många gånger, har alltid struntat i det men nu börjar jag nästan bli lite orolig ändå. Kanske skulle köpt andra flaskor, dom vi har nu innehåller tydligen det giftet.
Men samtidigt, om det nu är så giftigt, borde dom inte sluta sälja dom då? Vet inte vad jag ska göra.
Blir nog ändå att jag investerar i nya flaskor så slipper man gå o tänka på det.

Min Orbitrek finns just nu i Ystad, kom till mig!

Klistrad framför tvn

Ikväll har jag varit fastklistrad framför tvn, ganska självklart när det är Ugly Betty o Desperate Housewives :)
Gjorde lite varma mackor också, var så himla sugen på det.

Vet inte riktigt vad som händer imorrn, är det bra väder försöker jag nog komma ut på en promenad. Annars blir det bara bus med min lilla snutt, kan inte få nog av honom <3

Längtar efter min Orbitrek! Tror inte den kommer förrän i början på nästa vecka.

Dags för mig att sova.
Sweet dreams


Äntligen över 7 kilo

Gick till Bvc innan för att väga Lulle. Blev jätteglad när vågen stannade på 7140 gram, äntligen har han kommit upp i 7 kilo :D Men han är fortfarande min lilla plutt ^^
På hemvägen gick vi till ÖoB också för jag skulle handla lite nya blockljus, blev även två ljuslyktor o en gymboll till mamma som tack för allt hon gör. Vet att hon vill ha en sån, har bara inte blivit av att hon köpt nån.

Gardinerna blev jättebra förresten :) Passar till den gula tapeten.

Ska skriva klart min handelslista nu så vi kan åka direkt när Emanuel kommer från jobbet.


Sol

Idag tog Lucas o jag sovmorgon till halv 11, riktigt skönt :) O jag hade gärna legat kvar en stund till, men Lucas ville ju ha sin gröt :)
Provade en ny idag, havregröt banan, aprikos. Fick hem en sån provpåse på posten för nån vecka sen. O den tyckte han verkligen om, hann inte mer än in i munnen med skeden förrän han gapade efter nästa :P

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, funderar på att gå o väga Lucas på Bvc när det ändå är så fint väder.
Ska hänga upp mina nya gardiner iallafall, pappa kom med dom nu imorse för mamma hade sytt upp dom åt mig.
Ikväll ska vi iallafall storhandla, så jag håller på o skriver matlista för veckan just nu. Har så dålig fantasi bara så det blir att man kollar recept på typ arla o lite andra sidor :P
Nån som kanske har nåt tips på nån god mat? Helst nyttig också ;)


Oroligt..

Om en vecka blir det Lund igen, kan inte påstå att jag ser fram emot det. Är så rädd att det ska vara något allvarligt som måste opereras. Kan tänka mig att ryggoperationer kan vara ganska riskfyllt också, tänk om han blir förlamad eller något :(
Försöker verkligen tänka positivt men det är inte särskilt lätt, känns som att all skit drabbar oss.

Snart dags att plocka fram julpyntet, iallafall enligt Rusta, dom höll på att plocka fram sitt idag när vi va där :P
Känns nog lite väl tidigt, men åh va man längtar!
Lucas första jul o allt ^^
Hoppas att vi får njuta av den.

Ikväll har jag suttit framför tvn, kollat på sjukhuset, färjan, 2½ män o singelmammor. Lucas lyckades få tag i min mugg med te när han satt i mitt knä, lyckades dra ner den från bordet o ner på golvet. Var inte så mycket kvar o bara ljummet, men han fick iallafall inget på sig. Det mesta hamnade på mina fötter :P
Men man fick sig en liten tankeställare, ska nog inte dricka te när jag har honom i knät nu när han inte kan sitta still en minut.

Nej ni, nu är det läggdags.
Vi hörs imorrn.
Puss o Kram

Orbitrek Platinum

Mamma har varit här idag, vi va iväg o köpte lite gardiner till vardagsrummet o sovrummet.
Behövde piffa till det lite :)

Har faktiskt haft lite ont idag, som jag hade av gallstenarna innan. Men dom sa att man kunde känna av det lite om man åt något speciellt, så antingen var det kroppkakorna eller vindruvorna jag åt igår :/
Får väl undvika sånt i fortsättningen då :(
Funderar på att gå o vila en stund nu när Lucas ändå somnat precis så kanske det går över.

Beställde precis en Orbitrek Platinum från Tvins. Ska komma igång ordentligt med min träning o nu slipper jag gå till gymmet ;P Kunna stå hemma framför tvn är mycket bättre. Mina föräldrar har en sån också så har testat den några gånger o tycker den är så skön att träna på, o den har funkat för dom.

Tror det blir sängen nu för mig en stund..



Ointressant?

Tycker alla läsare börjar försvinna, skriver jag så dryga inlägg?
Eller var det bara intressant när vi hade det som jobbigast kanske?
Man kan ju undra...

Idag är man riktigt seg, allt pga vädret. Så grått o trist, behöver köpa lite fler ljuslyktor o sånt mysigt.
Tog mig en dusch nyss för att försöka piggna till, men det hjälpte knappt.
Inte bara jag som är trött idag, Lucas sover mer än vanligt också :P

Aja, ska gå o dryga nu..

Ha de bra.
Puss o Kram

Bio




Fick aldrig riktigt tid till att skriva igår, så jag drar en liten uppdatering nu :)

Igår va Lucas o jag i stan med Sandra i några timmar. Tog en stund innan vi ens kom iväg för precis när vi skulle ut i bilen så började det spöregna, så jag halvsprang med Lucas liggande i vagnen. Låsa upp lite fort, sen in me honom, o då märke jag ju att bilstolen stod på sne o inte satt fast, så jag redade till den lite fort i satte i honom där. Lyckades då tappa hans favvofilt i en vattenpöl ;( Sen skynda mig att slänga in vagnen o sen in i baksätet för att spänna fast honom och hans bilstol. Sen fick jag sitta kvar där en stund, funderade länge på att klättra över till framsätet för att slippa gå ut men det funkade ju inte :P
Till slut sprang jag ut igen så vi skulle komma iväg o när vi va inne i stan hade de tack o lov slutat regna. Träffade Sandra vid 3G där vi åt lunch, satt nog där i 1½ timme. Sen gick vi ut på stan en runda, kollade lite kläder o så. Men jag köpte ingenting, har inte råd med det just nu.
När vi va hemma igen kom Emanuels mamma, hon skulle passa Lucas medans vi va på bio. Så satt o pratade med henne en stund innan jag körde iväg o hämtade Emanuel på jobbet o vi körde o handlade lite. Hans mamma ville bjuda på pizza också så det åt vi innan vi gav oss iväg, men jag åt inte så mycket för jag ville få plats med lite godis också :P
Såg "Patrik 1,5", skitkul film, men Emanuel suckade o blundade varje gång dom kysstes. Visst, det är kanske inte så mysigt när två killar kysser varandra, men det är ju en film! :P
Jättebra skådisar iallafall, o jag verkligen avgudar Torkel Petersson.
Kom hem efter åtta så då tittade vi på idol o åt popcorn. Emanuel somnade på soffan, va väl all ölen han drack antar jag ;P

Idag fick jag lite sovmorgon, Emanuel tog med sig Lucas o gick o köpte frallor. Så då fick jag ju pallra mig upp vid 10 när han fixat frukost :)
Sen har vi storstädat lägenheten o varit ute o gått en runda. Skönt väder idag, förutom i förmiddags då det bara regnade.
Ikväll ska vi äta tacos o kolla på premiären av "Stjärnor på is". O försöka trycka i mig några cheeseballz också ;)

Ha en mysig kväll!
Puss o Kram

Skön kväll

Mamma var här en runda idag o hälsade på, hon hade äppelpaj med sig så det mumsade vi på, med glass till :)
Ska ta en bit ikväll också tänkte jag, vara lite onyttig.
Vi var ute o gick ikväll också, 9 grader bara men tyckte ändå det var ganska skönt. Luften va liksom så frisk. Men Lucas fick ha vantar på sig, som han hela tiden lyckades dra av sig. Tog tag i dom med munnen o drog :P Smart unge.

Nu är det Idol som gäller i ca en timme framöver. Sen får vi se vad resten av kvällen har att erbjuda.

Imorrn ska jag träffa Sandra i stan vid 12, som jag längtat :D

Gonatt, sov gott o dröm sött.
Puss o Kram


Plåsterfri



Tog mod till mig nu på morgonen och plockade bort plåstrena som satt över mina ärr, var ju trots allt 3 veckor sen jag opererades nu. Förutom det torkade blodet så såg det ganska fint ut, lite rött fortfarande men det är så det ska va. Men på det ena titthålet kände jag ett litet genomskinligt stygn, tror att dom ska lösas upp av sig självt för dom har inte sagt nåt annat :/ O de är ju bara där jag kunde känna ett, så vi får se.
Tvättade av det ordentligt innan iallafall så jag fick bort det mesta.

Fick inte sova längre än till halv åtta idag, men vi gick inte upp förrän halv nio iallafall.
Nu sover Lucas sen ca en timme tillbaka, så jag har hunnit duscha, tvätta lite, äta frukost o läsa tidningen.
Provade ge honom lite puré igår igen för att se om han fortfarande klöks av det, men nu gick det jättebra :)
Så nu ska vi på att igen, tänkte göra lite äpple till honom idag. Börjar bli dags att byta ut ett mål snart också, får väl se hur det går.

Satt o kollade igenom tv-tidningen igår också o letade efter Gossip Girl, kanal 5 gör ju reklam för alla premiärer denna veckan men jag kan bara hitta Gossip Girl på söndagar, o det står att det är repriser? Någon annan som kanske följer det o vet hur det ligger till?

Frisk luft

Det blev en långpromenad innan :) Skönt att komma ut lite. Lucas sov inte på hela vägen, han är för nyfiken för det.
Men när vi kommit hem la jag ner honom i sängen o då somnade han direkt :P

Sitter o kollar lite designtips till bloggen men jag blir inte mycket klokare, o dessutom finns det ju ingen tid till att fixa till den heller. Har nog inte orken heller faktiskt, men det hade ju varit kul att ha något lite mer personligt.


Oktober

Redan Oktober, förstår inte vart sommaren tog vägen?
Längtar redan till nästa sommar, då har vi planerat att vi iallafall ska åka till Ölands djurpark, tror Lucas kan tycka det är rätt roligt även om han inte är så gammal. Jag kommer iallafall tycka det är kul ;P
Resten av detta året ser jag fram emot min 20-årsdag, resan till Köpenhamn med E:s jobb o julafton.
O så ser jag såklart fram till dom gånger lilla Elin kommer hem så man får träffa henne lite ;)

Denna veckan ser jag mest fram emot fredag, äntligen träffa Sandra igen :)
Så tråkigt att man inte har några kompisar kvar här, jag hade ju dessutom inte särskilt många.
Funderar på att prova "Unga föräldrar" nu framöver o se hur det är. Måste öva upp det sociala som jag aldrig haft :P
Dessutom är det ju bra för Lucas att träffa lite andra också.

Kvällen igår blev förresten sådär, Emanuel kom inte hem förrän strax innan sju för han hjälpte sin mamma. Så jag hade planksteken klar till dess, som blev jättegod men ändå inte särskilt lyckad, vet inte vad jag gör för fel med min mos för när man skulle ta ut dom ur ugnen va den ganska lös så den nästan rann av :/
Aja, gott var det iallafall :)
Annars blev det inte mycket firande faktiskt, får ta det i helgen istället. Men jag drack en läsk igår :P Har inte gjort de på jättelänge, dricker bara vatten pga vikten :P

Idag ser det ut att kunna bli en promenad, äntligen. Så trött på allt regnande, blir ju nästan deprimerad. Men jag har ju min buse som alltid gör en glad ^^


RSS 2.0