Frisk nu, hoppas jag.

Vi har haft en bra helg bestående av tacokväll, en sväng på stan, myslördag med godis från hemmakväll, kyrkbesök och ett besök hemma hos mina föräldrar.
Gick okej i kyrkan, barnen var väl inte så stilla o tysta som jag hoppats på men inte heller så gnälliga.
Lucas skulle ju ner o krypa runt på golvet, o Leija ville såklart göra likadant som storebror, vilket hon först inte fick men vi fick ge med oss för att hon skulle sluta skrika ;P
Blev ett par timmar hemma hos mina föräldrar efteråt, där vi bjöds på middag
---
Idag sov Lucas till 8.40. Det är väldigt sällan(fast igår sov han faktiskt till 8.20). Leija som vanligtvis sover till iallafall 8, vaknade istället vid 7, såklart. Vi låg kvar i sängen till strax efter 8 sen ville Leijsan ha frukost.
Hade tänkt ta en storstädning idag men jag har inte ens orkat klä på mig än ;/
Behöver snart ställa mig med middagen också för jag ska äta lite tidigare än dom andra.
Bokat in mig på ett spinningpass vid 18 så det behöver ju gå några timmar däremellan.
Ska bli riktigt kul iallafall, men jag kommer vara helt död efter dom 45 minuterna..

"Låt mamma"

Kan inte låta bli att skratta lite åt Lucas, han är för söt.
För ca 2 veckor sen så rapade Emanuel efter middagen, o sa förlåt. Strax efter det rapar även Lucas o säger "Låt mamma" ^^
Nu säger han det varenda gång han rapar, som han gjorde bredvid mig här i soffan nu precis. O det är alltid "Låt mamma", inte pappa :P
Duktig pojk det där, o ett riktigt charmtroll när han väl vill. :)
---
Nu var denna dagisveckan också slut, imorrn ska vi troligen in på sångstund o fika i stan på förmiddagen.
På kvällen blir det tacokväll hemma hos svägerskan o hennes barn.
Lördag har jag ingen aning, kanske stan?
Söndag ska vi till Jämjö o gå i kyrkan, ska hämta Leijas dopduva nämligen sen blir det nog en runda hem till mina föräldrar när vi ändå är där.
Så ser alltså helgen ut, o jag hoppas verkligen att jag kommer bli helt frisk under helgen så jag kan träna nästa vecka.
Puss o Kram!

Trött på detta

Fan vad trött jag är på detta nu..
Nackspärren hade släppt imorse när jag vaknade, men istället vaknar jag snorig o med svidande hals, vad är detta egentligen!?
O nu för bara en stund sen kom nackspärren tillbaka också så här sitter jag med vetekudden runt nacken.
Hade bokat in mig på ett pass zumba nu vid 12, men det blev avbokning på det också.
Låt mig bli frisk nu!
---
Leija sover sen över en timme, vaknar nog strax. Då ska vi bege oss till en svägerska där Leija ska vara en stund, jag tänkte ta en sväng förbi gymmet iallafall för att lämna en grej, o troligtvis få en lapp så jag kan hämta ut träningsskorna jag fick i samband med att jag skrev in mig.
Ska se om jag kan hitta mig ett par jeans också, alla par jag har är nu sönderskavna vid låren, hopplöst..
Sist jag köpte ett par var jag ju dum o köpte ett par väldigt tunna jeans, så dom höll ju inte särskilt länge heller.
---
Hoppas ni är glada o friska iallafall, skicka gärna över lite friskbaciller ;)

BVC

Hemkomna efter BVC-besök o hämtning på dagis.
Leija väger numera 8995 gram o är 75 lång, o allt var bra vad gäller hjärta o lungor osv också :)
En fin, o lång tjej har vi. Lite skeptisk var hon, eller är hon alltid mot folk hon inte träffat på länge, men ett litet smil fick dom innan vi gick.
---
Får nog avboka Indoorwalkingen ikväll iallfall, men nu pga nacken :/ Det bara blixtrar till ibland o så kan jag inte röra den utan att det gör ont, kommer oftare nu än det gjorde imorse..
Kom igen nu, vad har jag gjort för att förtjäna detta.

Tisdag

Hallå hallå.
Inte haft något särskilt att skriva, men mina inlägg brukar ju vara ganska ointressanta i vanliga fall också så nu uppdaterar jag iallafall.
---
Min cheesecake blev väldigt uppskattad, jättegod var den, men även väldigt mättande så man kunde inte äta så mycket av den. Receptet tog jag härifrån, där jag även fått massa inspiration till olika maträtter o liknande, så ta en titt! :)
Lördagen var det alltså lite firande av Emanuel här hemma, o söndagen blev det städning. Fast på olika håll, Emanuel var iväg o flyttstädade medans jag städade upp allt efter lördagen. Fick besök av bror o Matilda också, som inte kunde komma dagen innan, men tyvärr var ju inte Emanuel hemma :P Dom fick lite fika iallafall o lekte lite med barnen.
---
Igår kom mamma hit en sväng, o så var vi o hälsade på min tjockis-kusin Sandra som ska föda vilken dag som helst nästan :) På kvällen fick jag ställa mig o göra ännu en cheesecake som Emanuel skulle ta med till jobbet o bjuda på.
Idag är Lucas på dagis, Leija sover men vaknar nog när som. Vid 13 ska vi till BVC på 10-månaders läkarbesök, ska bli spännande :)
Eftersom jag nu känner mig någorlunda frisk (förutom envis hosta) har jag bokat in mig på ett pass Indoorwalking ikväll, har verkligen längtat efter att träna nu, så vi får hoppas att det känns bra så jag kan komma igång ordentligt.

Leija 10 månader

Endast 2 månader kvar till 1-årsdagen. Det är inte klokt.






Kalashelg

Blev aldrig klar med städningen igår, det är verkligen helt omöjligt när man har barnen hemma. Även när bara Leija är hemma för hon ska ha uppmärksamhet hela tiden. Så jag får försöka göra klart idag istället, hur nu det ska gå när även Lucas är hemma ;/
Kan vara skönt att ha torkat golven o så idag så räcker det med en dammsugning imorrn innan gästerna kommer.
Ikväll ska jag ställa mig o göra cheesecaken till imorrn, 2 stycken dessutom. Hoppas verkligen att det går bra nu för jag har ingen reservplan :P
---
Imorrn blir det lite firande av Emanuel hela dagen, först hans familj som kommer på dan, o sen min familj som kommer på eftermiddagen/kvällen eftersom mamma jobbar på dagen.
Söndag har vi inget planerat än, Emanuel kanske ska iväg o flyttstäda, men vi får se.
Blir väl annars en lika seg dag som det brukar.
Hoppas att jag ska bli frisk nu så jag kan träna nästa vecka igen.
---
Ha en trevlig helg.
Puss o Kram

Älsklingens dag

Jag började min morgon 5.30 med att göra lite frukost till Emanuel, han brukar inte kunna äta så mycket på morgonen men jag gjorde kaffe o rostade lite bröd iallafall. Tyvärr fick han det inte på sängen eftersom Leija ligger o sover i samma rum. Tände istället lite ljus o gjorde mysigt i köket innan jag gick in o hämtade honom.
Present skulle han ju egentligen inte få någon eftersom han fick en dyr kaffebryggare i julklapp, men jag hade ändå köpt honom en mjölkskummare. Så nu kan han bjuda sina gäster på gott kaffe med skummad mjölk ;)
Efter att ha hållt honom sällskap en stund kröp jag ner i sängen en kvart innan Leija vaknade o ville ha välling. Sen somnade hon om, o jag vilade en halvtimme till tills Lucas vaknade vid 7.
---
Nu är Lulle på dagis o Leija ligger o sover, så här sitter jag o njuter av en lugn frukost med müsli o mint-te.
Hoppas att det ska hjälpa mig att bli frisk för nu vill jag träna! Febern är nog borta nu känns det som, men jag hostar fortfarande endel o då gör det ont i bröstet. Så det blir nog ingen träning alls denna veckan :(
Iofs har jag bara tränat 2 gånger på 3 veckor nu o ändå lyckats gå ner nästan 3 kg, så det hjälper en hel del att bara sluta med socker på vardagarna. Äter ju bara lördagar nu, o det funkar faktiskt jättebra fortfarande :)
---
Idag är det städ som gäller här hemma o lite tvättande.
Fast dammsugaren vågar jag inte sätta igång förrän Leija är vaken igen eftersom hon är så lättväckt dagtid.
Älsklingen fick önska middag idag, så jag ska göra potatisgratäng o lövbiff med vitlökssmör idag, låter mumsigt va? ;)
Grattis min underbaring! <3

Klädpaket :)

Jag mådde liite bättre när jag upptäckte en stor påse kläder i brevlådan ;)
Beställde mycket till Leija ifrån H&M förra veckan, o även ett par jeans o en tröja till Lucas, men just nu var det Leija som behövde nya kläder, i storlek 80. Gud, vad hon växer ungen. Lucas började använda 80 när han fyllt 1 om jag inte minns helt fel.
Tur att jag rensade ur Leijas byrå igår så jag får in dom nya kläderna när dom tvättats.
Två papperskassar fick jag ihop, kläder från i somras, så det var absolut välbehövligt ;P.
---
Lucas är hämtad från dagis o ligger i soffan nu, kikar på Landet för längesedan, han var trött o somnade på vägen hem så han hade nog inte sovit något idag, glömde fråga om det.
Jag har precis bytt gardiner i vardagsrummet, enda rummet som fortfarande hade julgardinerna kvar, men nu är varenda spår av julen borta.
---
Här är lite av kläderna jag handlat :) Den första var jag bara tvungen att ha, mammagris som hon är ^^

Fuck!

Åhh, nu blev jag deppig..
Äntligen hade det blivit en 4:a ledig här i området, o precis där vi ville, men det är ju sån jävla kö till dessa lägenheterna o vi har bara stått i kö ett par månader, så vi hade plats 12, det sket sig alltså.
Var tydligen över 60 intresserade också. Så en 4:a kan vi ju drömma om, dom blir inte ofta lediga, o om 11 stycken ska ha en innan oss, så lär vi hinna köpa hus först. O det kommer ju inte ske förrän om minst 3 år. (om man inte skulle vinna en massa pengar på lottot)
Så för tillfället vill jag bara lägga mig i sängen o dra täcket över huvudet, men det får vänta till ikväll..

Onsdag

Morning!
Närmare lunch nu visserligen.
Jag sitter här o planerar lite inför Emanuels "kalas" på lördag, kommer inte baka några kakor själv denna gången, gästerna får nöja sig med köpekakor, däremot ska jag prova göra en cheesecake med daim, lät supergod.
Så det blir det istället för tårta.
Egentligen var det meningen att Leija o jag skulle åkt o handlat nu, men hon var så trött efter frukosten så jag fick lägga henne istället. Vi får väl handla i eftermiddag när Emanuel kommit hem.
---
Lucas har behövt Bricanyl varje dag nu senaste veckan, oftast har det räckt med en gång på morgonen sen är det bra igen. Han har inte varit så pass dålig som han varit innan, då han bara legat o inte orkat göra någonting, han är ändå igång o sådär, men hostar mycket o har ansträngd andning. Skulle ringt barnavdelningen egentligen för hans läkare ville att vi skulle komma dit när han blev dålig igen så dom fick lyssna på honom, o reda ut om det är astma han har. Men så har jag läst om så många som bara blivit avsnästa när dom ringt dit nu så jag bävar för det...
O såå dålig har han inte varit nu.
Tanken har slagit mig också att han kanske reagerar på katten, så ett pricktest hade också behövt göras känner jag.
Snart måste jag iallafall ringa för Bricanylen börjar ta slut..

Tankspridd..

Nej, nu får jag skärpa mig!
Minns ni att jag skrev att jag glömt kvar nycklarna i dörren för ett tag sen, Emanuel hittade dom där 2 timmar senare när han kom hem.
Idag lyckades jag med samma sak, men denna gången knackar en tjej på som går förbi med sin hund o upplyser mig om att nycklarna sitter kvar i dörren..
Jag måste ju vara väldigt tankspridd :/
Men återigen är jag glad att jag har bra grannar, att ingen istället snor nycklarna t.ex.
---
Idag är Lucas på dagis, jag fick väcka honom strax efter halv 8 imorse. Men det var inga problem att få upp honom när han fick höra att vi skulle till dagis, då piggnade han till direkt. Nu hade han visserligen varit uppe o druckit välling också vid 6 men han brukar ändå inte ligga så "länge".
Leija har precis somnat här, så jag tar det lite lugnt, lyssnar på musik o uppdaterar mig om andras liv på facebook ;)
---
Jag blev förresten värre igår sen, frös o kände mig öm i hela kroppen. Ömheten är fortfarande kvar o halsen är värre, så tröttsamt!

Måndag igen

Helgen har varit bra.
I fredags kväll var som sagt Andreas o hans tjej Ida här, väldigt trevligt, o Leija var ovanligt glad hela kvällen o klättrade på Ida hela tiden ^^ Hon vet hur man charmar folk minsann ;)
Lördag åkte vi hem till mina föräldrar vid 13, fikade lite o slingade mammas hår.
Vid 15.30 kramade vi om barnen o åkte till Maxi för att handla lite gott, sen in till stan, hem till Andreas o Ida en liten stund innan vi gick till Michells alla fyra för lite mat. Proppmätta gick vi sedan o hämtade biljetterna till bion o gick en liten sväng runt stan.
Bion var kanon, lika rolig som de föregående filmerna, precis min humor :P
Emanuel o jag åkte hem efter filmen o hade lite mys här hemma, satt uppe o tittade på film till midnatt sen blev det sängen.
---
11 steg vi upp på söndagen, det var skönt! :)
Tog det lugnt, åt frukost, kollade på tv o sådär innan vi begav oss mot Jämjö vid 14-15 nånting.
Vi stannade kvar på middag o fika också, jag var sååå nära på att ta en lussebulle, men istället satt jag o knaprade på majschips.
Var hemma igen vid 19 så då blev det lite mys med barnen innan dom skulle sova.
Sen blev det Solsidan, Time Out och lite En prinsessas dagbok innan vi också la oss.
---
Idag känner jag att jag håller på att bli sjuk, kände det ju redan lite förra veckan men nu är halsen värre o jag hostar en del. Jag som precis har dragit igång med träningen, så onödigt att gå o bli sjuk då! :(
Hoppas verkligen att det inte blir långvarigt..

Lite barnledigt

Kom faktiskt aldrig iväg igår kväll, fick sån mensvärk också så det var lika bra att hålla sig hemma kände jag.
Idag har mamma varit här ett par timmar, meningen var att vi skulle slingat varandras hår, men hon hann bara ta mitt eftersom dom ska ut o äta ikväll. Så jag fixar hennes imorrn istället.
Ikväll får vi besök av en gammal klasskompis, Andreas, har nog inte träffat honom på nästan 2 år nu tror jag, o hans tjej kommer också. Så det ska bli trevligt. Lets Dance blir det såklart vid 20, heja Alexander Rybak! Gobit ;)
---
Imorrn blir det alltså ut till Jämjö, fixa mammas hår, sen lämnar vi barnen där över natten för lite ensamtid.
Blir bio lördagkväll, Meet the Parents- Little Fockers. Älskat dom två första filmerna så vi var sugna på att se den (Släkten är värst och Familjen är värre).
På söndag blir det sovmorgon, såklart, o sen bär det av ut till Jämjö igen, får se hur länge vi blir kvar där.
Ha en trevlig helg!
Puss o Kram

Rubrik

Man brukar aldrig höra sina grannar här egentligen, men idag är det ett himla liv på andra sidan väggen..
Aja, på med musik så slipper man höra hennes gormande.
---
Leija o jag har precis ätit lunch nu, o om ca 45 min ska vi gå o hämta Lucas, hans sista dagisdag denna veckan.
Under förmiddagen har jag städat lite, bytt gardinerna i Lucas rum, ringt om mitt ärr, beställt kläder från H&M till barnen. Strax efter min beställning fick jag ett mail om att det var 10% på ett helt köp från o med nu, så då fick jag ringa o be dom lägga till det, inga problem alls :)
Slängt in en maskin tvätt har jag också hunnit med, så jag är ganska nöjd.
Fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra ikväll, men det lutar åt IndoorWalking.

Torsdag

Jag tog mig till gymmet igårkväll, o IndoorWalking var skitkul! :)
Med tanke på min kondition som jag inte har räckte 30 min gott o väl till mig, trodde jag skulle trilla ihop efteråt, men det är ju ändå en skön känsla att man verkligen tagit ut sig.
Trots det har jag ändå inte så värst mycket träningsvärk, trodde det skulle vara värre.
Så nu sitter jag o funderar på om jag skulle köra ett pass ikväll också, antingen samma som igår eller spinningen.
Får känna efter några timmar till innan jag bokar in något.
---
Idag var Lucas på mycket bättre humör än vad han varit senaste morgnarna. Fick t.o.m en puss när jag lämnade honom på dagis o Leija skulle såklart också ha både puss o kram. Man blir nästan tårögd när man ser hur mycket han tycker om sin lillasyster. Alltid så gullig mot henne o vill att hon ska vara med o leka. Tyvärr är hon lite jobbig nu o vill vara i famnen så gott som hela tiden, o allra helst mammas då såklart. Men ibland går det.
Blir hon ledsen brukar Lucas alltid klappa på henne eller krama henne o säga "Ia, gumma" med sådär mjuk röst ^^
Älskade barn <3
---
Vad jag ska göra under tiden Lucas är på dagis har jag inte bestämt, det beror lite på vilket humör Leija är på också.
Just nu sover hon, så istället för att ta det lugnt kanske jag skulle göra lite nytta för när hon är vaken får man minsann inget gjort :P
Hon reser sig ju upp mot allt nu, o har börjat gå utmed, så det gäller att passa så inget åker i golvet.

Gymkort!

Idag har jag äntligen varit o skaffat mitt efterlängtade gymkort, så ikväll kör jag IndoorWalking :)
Lika bra att dra igång direkt ju. Dessutom har dom en kampanj nu så jag får ett par träningsskor som visst ska vara värda 1100, det är ju toppen, visserligen köpte jag ett par träningsskor för ett tag sen på rean men dom får jag väl ha hemma då om jag tränar nån gång.
---
Annars då?
Lucas har börjat dagis igen, vilket han tycker är jätteroligt såklart, när vi skulle hem idag fick jag dra med honom tills vi var utanför grindarna sen gick han själv bort till bilen.
Igår, efter dagis, var vi i stan o hälsade på Sandra o kisarna, till en början gillade dom Lucas o busade på med honom men sen gick dom o gömde sig istället :P
---
Mycket mer än så har väl inte hänt egentligen. Jo, Leija har fått sin första kindtand ;)
O julen har städats ut idag, känns lite tråkigt, men nu väntar vi ju på våren.
Hoppas allt är bra med er också!
Puss o Kram

Fri dag

Har haft Emanuel hemma torsdag, fredag nu. Från o med nästa vecka är det återigen måndag-fredag som gäller för honom, nu är ju alla helger slut, så nu inväntar vi påsken istället :)
O på tisdag är det dagis för Lucas del, efter 3 veckors ledighet. Ska bli skönt att allt återgår till det normala trots allt, o jag ska komma igång med träningen ordentligt.
Har ännu inte skrivit in mig på gymet, men nästa vecka ska det göras.
Jag har iallafall varit duktig hela veckan o hållt mig ifrån sötsaker, trots att vi varit både på kalas o middagsbjudning där det erbjudits massa gott.
---
Idag är min fria dag, jag får alltså äta vad jag vill :) Har precis fikat lite med Emanuel o Lucas. O vid 20 åker resten av godsakerna fram, till Fångarna på Fortet.
Imorrn ska vi på middag hemma hos mamma o pappa, ska bjudas på lutfisk som jag inte ätit en enda gång under denna vintern, ska bli så gott! :)
Ska gå o väcka min lilla tjeja nu så att hon kan sova någonting inatt också.
Ha en mysig kväll.
Puss o Kram

Uppdatering

Har visst inte uppdaterat här efter nyår så det är väl dags.
---
Nyårsafton firade vi som sagt hos mamma o pappa i Jämjö, även min mormor var där o lite senare kom även en moster o hennes man. Vi åt god mat, spelade fia med knuff, drack lite gott, åkte pulka osv.
Lucas o Leija somnade ungefär samtidigt nån gång mellan 22.30-23. Det gick inte att hålla Lucas vaken till tolvslaget tyvärr, o vi ville inte heller väcka honom.
Jag kom i säng runt 2, då hade Leija vaknat så jag hade henne bredvid mig i sängen för hon vägrade ligga i resesängen, så där låg hon o pratade en timme innan vi till slut somnade både hon o jag. O då gick även resten av folket o la sig.
---
Nyårsdagen gick jag upp när mamma hade ordnat en massa god frukost, stekt ägg, prinskorv o hemmagjorda köttbullar :)
Leija var inte alls pigg, hade feber o sov större delen av dagen. Vi stannade kvar på middag också innan vi begav oss hemåt.
---
Söndagen hade Leija fortfarande lite feber på morgonen, o jag kände senare att hon har en kindtand som är på väg igenom så jag antar att det var därför.
Vi var allmänt sega även denna dagen o fick ingenting gjort..
---
Igår jobbade Emanuel, o jag var hemma o busade med barnen. Hann även med lite träning, men bara lite, tills Leija vaknade o då går det inte att göra någonting. Vid 17 körde vi mot Nybro för att fira barnens kusin som fyllde 3. Bjöds på tacos o tårta o kakor. Men hör o häpna, jag rörde varken kakor eller tårta ;)
Vet att jag hade ångrat det idag isåfall.
Vi var hemma först vid 23.30, barnen somnade såklart i bilen på väg hem o Lucas öppnade knappt ögonen när vi skulle få på honom pyjamasen.
Efter att Leija fått välling vid halv 7 fick jag sova en timme till tills Lucas kom upp. Men det räckte absolut inte när man kom i säng så sent igår, aja, någorlunda pigg är jag ändå nu.
Lägger in lite bilder nu istället, känns som det blir lite för mycket text efter så många dagar.

RSS 2.0