Reborn

Hittade en bättre bild. Reborn heter dockorna.

Verklighetstrogen docka?

Gick väl helt okej på Bvc, läkaren sa inte så mycket, hon frågade om han flyttade saker mellan händerna eller tittar efter en tappad leksak, men han gör ju inget av det. Vet inte om dom måste göra det nu? Dum som jag är frågade jag inte heller.
Vägde iallafall 6820 gram o är 65 cm nu :) Så han har gått upp bra på en vecka, snart är han uppe i 7 kg :D
O så fick han ju sin vaccination, o de gick bra, skrek till lite just när hon stack men det blev snabbt bra igen :)
Fick tid för BOEL-test den 27 November, min 20-årsdag :)
Men vi bestämde att vi skulle ta en vägning däremellan också, o jag går ju ändå dit varje vecka o väger honom i väntrummet så att jag kan hålla lite koll på hans vikt själv.
Sen va vi på Maxi o handlade lite till maten, o så köpte jag en dvd-box till Emanuel. Osäker på om han sett dom, men visste inte vad jag skulle hitta på så hoppas han blir nöjd.

Någon som såg dokumentären som gick på Tv4 igår? Handlade om kvinnor som samlade på verklighetstrogna dockor, o verkligen behandlade dessa som om dom skulle vara små bebisar. Gick med dom i barnvagnen, köpte nya, dyra kläder till dom, bytte blöja osv. Förstår inte riktigt hur man tänker då faktiskt? Visst, dockorna är hur fina som helst, o ser verkligen riktiga ut, men att behandla dom som om dom vore det också är lite väl tycker jag.
Såg bara lite bitar av programmet, tyckte det var så himla löjligt bara så det gick knappt att titta på.

Ska snart börja med maten hade jag tänkt, det tar ju lite tid, men gud vad gott det är :)


Nerkräkt

Såhär ligger Lucas varje gång man kommer in till honom :P
Vet inte riktigt hur han lyckas.
Ska strax iväg till Bvc, Lucas sover nu igen, efter andra badet för idag. Han kräktes en himla massa nu efter maten, så först i badet med honom o sen in i duschen med mig.
Andra gången han får bada idag, men det gjorde inte honom något, det bästa han vet :)

30/9 - 2005

Gomorron!
Eller nu är de snart lunch, jag har faktiskt varit uppe sen 9. Men hade de inte varit för Lucas hade jag nog legat fortfarande ;P
Idag ska vi till Bvc på 6-månaderskoll, o så ska han få sin vaccination. Tror han har ökat jättebra nu faktiskt :)
Förresten..Häromdan när vi va i affären så var de en tant som kom fram o tyckte Lucas va så söt o allt det där man brukar få höra, sen undrade hon hur gammal han va o gissade på 9-10 månader ;o Så hon blev lite paff när jag sa att han va 6 månader :P
Men seriöst, han är ju t.o.m liten för sin ålder. Iofs inte så lätt för en tant att se kanske, men iallafall.
Min bror va ännu mindre när han var 6 månader, blir väl så när dom ligger på sjukhus o bara får dropp.

Idag har Emanuel o jag 3-årig förlovningsdag, men det blir ändå inte mycket firande för han måste hjälpa sin mamma att flytta lite grejer. Men jag ska iallafall göra plankstek idag hade jag tänkt, så måste handla efter Bvc.
Så pratade vi om o gå på bio i helgen istället eftersom det inte hinns med idag. Blir troligen "Patrik 1,5", hoppas jag iallafall :)
Undrar om man kommer ut på nån promenad idag då? Inget kul väder idag heller :/

Hungrig pojk ;P

Skulle tagit mig ut på en långpromenad imorse tänkte jag, men det blev aldrig av. O nu ser det ut att börja regna när som helst så jag får nog skjuta på den till ikväll om det inte regnar då.
Sitter o lyssnar på musik o chattar lite på msn just nu, Lucas sover sen ca en timme tillbaka.
Han har varit riktigt hungrig idag, fick en hel portion gröt imorse, vilket han normalt brukar nöja sig med men han skulle ju ha mer, så jag gjorde 100 ml ersättning också o trodde aldrig att han skulle äta upp det. Men det slank ner, o mer skulle han ha, så gjorde 60 till. O han åt upp det också ;O Normalt äter han annars 120 ml varje mål, varannan timme. Men det är jättebra att han äter så mycket så han går upp ännu mer, det behöver han :)

Nu kom solen fram, o regnet också :P

Imorrn är det 6-månaderskoll på BVC, o så ska han få 5-månadersvaccinet, lite sent.
O så har Emanuel o jag 3-årig förlovningsdag imorgon :) Så jag funderade på om jag skulle göra plankstek då, o så pratade vi om o gå o se Wall-E på bio.

Guud va irriterad jag blir på vår skärm, den blinkar o ändrar färg hela tiden, man blir ju helt knäpp.
Trodde först att det var för att mobilen låg här, men den håller på fortfarande. Får väl lämna in den antar jag :/
Måste äta något nu, så magen blir tyst.
Puss o Kram

Hos mina föräldrar

Var på Kosta Outlet igår med mina föräldrar, bror o Lucas. Men jag blev faktiskt riktigt besviken, kändes så rörigt, o allt var inte särksilt billigt. Men köpte mig iallafall ett par jeans och en sjal.
När vi kom hem vägrade Lucas somna, hur trött han än var så mamma o jag tog en tur med vagnen upp till min brors grav o tillbaka. Jag är där alldeles för sällan..har väl inte riktigt förstått att jag har haft en lillebror till som bara fick leva en månad, usch. Jag hade nog inte orkat gå igenom allt det där.

Emanuel hämtade oss vid sex, så direkt när vi kom hem började jag med maten. Hemmagjord pizza, så det blev ju att vi åt ganska sent, men gott var det ;)

Idag åkte vi till Jämjö igen för Emanuel skulle hjälpa sin pappa med huset, så han släppte av Lucas o mig hemma hos mina föräldrar. Sen åkte vi o hälsade på min mormor en runda.
Känns så sorgligt att hon ska sälja huset, där man har spenderat varenda sommar sen man var liten. Så himla fint är det där. Men jag tror vi kommer fortsätta åka dit ändå varje sommar för det finns ju endel mysiga badställen, o där kryllar ju inte av folk som det gör på stranden.

Sitter fortfarande kvar hos mina föräldrar, vet inte riktigt när Emanuel hämtar oss, men det blir nog att vi äter här idag.
Imorrn ska jag ta hand om Lucas själv för första gången på länge, men det ska jag nog orka nu. Har däremot fortfarande inte vågat ta av förbanden, vet inte om jag vill det, men jag har iallafall inte ont längre, förutom om jag kommer åt ärren.

Hoppas ni har haft en trevlig helg o att veckan blir toppen :)
Puss o Kram

 Ett halvår sen ^^




Underbart väder

Får bli en liten uppdatering nu ändå :)
Varit hemma hos mamma hela dan, så vi har varit ute på långpromenad idag också, så himla skönt väder har det varit.
Sen satt vi bara ute i solen ett tag, drack te o bara njöt ^^
Var o köpte en resesäng till Lucas också som han ska ha här hos mina föräldrar.

Nu har vi fått tid till magnetröntgen i Lund med Lucas, den 13:e oktober ska vi dit. Blir att vi måste stanna över natten eftersom han ska sövas. O den 14:e är det återbesök på barnkirurgen, sen får vi åka hem o invänta svar från röntgen. Fan vilken jobbig väntan det kommer bli :(

O i December ska jag åka med Emanuels jobb till Köpenhamn. Var lite tveksam först, men det blir nog kul. Behöver komma bort lite. Så vi ska gå på Tivoli o Carlsbergs bryggeri :)

Blir nog en liten promenad ikväll också eftersom mina föräldrar har hund.
Annars blir det väl tv o en massa godis ;)

Trevlig helg!
Puss o Kram

Långpromenad

När klockan var kvart i nio ville Lucas inte sova längre, medans jag va dötrött. Så där låg han o snackade lite med sig själv medans jag slumrade lite till. Tog mig upp en kvart senare iallafall.
Mamma kom vid 10 o höll oss sällskap, o vid 12 gick vi ut på en långpromenad, var hemma igen efter en timme. O då va jag helt slut! ;P
Tänkte att Lucas skulle få smaka lite banan till lunch, men han bara klöktes :/ Likadant när vi har provat avokado, kanske är konsistensen som är lite otäck? Jag vet inte...
Vi kommer inte så långt med smakportionerna känns det som, har gett honom potatis, morot, palsternacka, majs o broccoli än så länge så nu tänkte jag gå över till frukt, men det började ju inte bra. Får väl prova äpple nästa gång.
Har varit ganska trött nu sen vi var ute faktiskt, slumrade en stund på soffan mellan tre o fyra innan när Lucas också sov. Mamma åkte strax innan tre.
Fick en massa torsk av mina föräldrar häromdan så idag gjorde jag fisksoppa :) Blev jättegott, o mättande var det.
Sen var man ännu tröttare :P
Nu blir det tv resten av kvällen hade jag tänkt, o gos med Lucas.

Imorrn kommer mamma o hämtar oss, ska sova hos dom för Lucas o jag ska följa med dom till Kosta Outlet på lördag. Emanuel har ändå annat för sig så det gör inget om vi åker iväg :P
Så imorrn blir det nog inte att jag skriver något, o troligtvis inte på lördag heller.
Då blir Lucas 6 månader förresten ^^
Så ha en trevlig helg :)
Puss o Kram


Pluttebebisen

Var tvungen att köra hem till mina föräldrar sent igårkväll för jag började känna att jag hade svårt o andas, o min inhalator låg i skötväskan, som alltså var hos mina föräldrar eftersom dom skulle ha honom över natten. Trodde timotejen hade blommat för länge sen? Eller så har jag blivit allergisk mot ännu fler grejer.
Men vi fick iallafall träffa Lucas en gång till :)

Så idag fick jag sovmorgon, mamma ringde o väckte mig vid 10.40 :P
Gick upp o gjorde mig iordning så jag var klar när dom kom o hämtade mig, skulle åka o hälsa på min nya kusin som kom till världen den 13, snart två veckor sen.
En riktig liten plutt! Vägde 2950 när han föddes, på beräknat datum, o nu vägde han inte mer än 2400 gram. Vågade knappt ta i honom, var som en liten fågelunge ^^ Då känns Lucas helt plötsligt stor, när man annars ser honom som ganska liten.
Han gick upp ganska dåligt i vikt så min moster o hennes sambo var ju ganska oroliga, o de förstår jag. Var likadant för oss i början, iofs så va Lucas aldrig så liten men ändå. O jag vet ju verkligen hur det är att gå o oroa sig o gå med gråten i halsen hela tiden, usch..

Sen ikväll va vi på 25-årskalas hos Emanuels syster, hon bjöd på lite god mat o glass med melon, vindruvor o ananas till. Faktiskt mycket bättre än tårta tycker jag :)
Var inte hemma förrän 21.50, Lucas somnade i bilen, han var verkligen dötrött. Blir ju att han sover ganska dåligt när man är iväg o de har vi ju varit hela dan typ. Men nu sussar han sött i sin säng iallafall.
O det tänkte jag också gå o göra nu! :)
Gonatt o sov sött!
Puss o Kram
(Bjuder på en bild på lilla Julius)



Nya designen

Detta får duga så länge ;P

Lilla plutten ökar

Blev aldrig av att jag skrev nåt igår så jag får berätta lite om gårdagen nu istället.

Mamma kom hit vid 9-tiden sen åkte vi in till sjukhuset vid 10 för det var dags att väga Lucas igen. Vågen stannde på 6652 så han hade ökat ca 150 gram sen förra veckan så det var jättebra :)
Dom tyckte att vi kunde börja gå till Bvc istället nu eftersom allt gick så bra. Så på tisdag ska vi dit på 6-månaderskoll o han ska få sin vaccination som han egentligen skulle haft när han var 5 månader, men då hände ju allt detta så det blev ju inget av med det.
Sen åkte vi hem igen o satt inne o mös, för ute kunde man ju inte vara.
Mamma åkte igen vid fyra när Emanuel kom. Jag gick o la mig en stund på kvällen sen för jag va så himla trött, vaknade igen vid åtta så då blev det tv resten av kvällen.

Idag kom mamma återigen vid 9. När jag gjort mig iordning åkte vi till Lindex o Maxi. Köpte lite kläder till min nykomna kusin o kunde såklart inte låta bli att köpa något till Lucas också ^^
På Maxi hittade jag ett par skitsnygga stövlar, men köpte dom inte idag, ska göra de nästa gång jag ska dit.
Dessutom provade jag en snygg kappa som jag funderar på också. Att man faktiskt kan hitta snygga grejer där, det trodde jag inte.
Tror mamma ska få ta med sig Lucas hem idag så jag får lite sovmorgon imorrn, o Emanuel slipper gå upp inatt också, han börjar nog bli trött på det nu. Men då vet han hur jag brukar ha det :P

Måste göra om min blogg också, är så trött på den! När jag har tid o ork får det bli. Eller så tar jag helt enkelt någon av dom färdiga mallarna.

Ha en bra dag.
Puss o Kram

Min stackars mage

Idag har vi varit i affären en runda, handlade lite gott till kvällen o så. Var på Lindex också o köpte vantar och en sparkdräkt till Lucas, o hämtade ut 6-månaders-paketet man får från Libero. Trodde det skulle vara lite roligare grejer i, var ett par strumpor, en liten fotboll, bindor, up & go-blöjor o engångs-haklappar. Haklapparna kan va bra att ha faktiskt, till den lilla grisen ^^
Gjorde broccolipuré till honom idag, verkade vara helt okej. O har även provat lite välling, fast gjorde hälften ersättning o hälften välling första gången så får vi se hur hans mage tar det. Köpte majsvälling iallafall som skulle vara snällare mot magen. Han behöver ju all näring han kan få nu så han ökar lite i vikt.

Emanuel lagar köttgryta idag, blir säkert supergott. Det är verkligen så skönt att slippa laga mat nu ett tag, får ju inte överanstränga mig ;P O disken sköter han också, så jag är väldigt bortskämd nu. Men snart är det väl slut med det.

Bytte förbanden på mina ärr idag, så Emanuel fick se dom för första gången. Men han tyckte inte att det såg så hemskt ut, bara jag som tycker det tydligen. Antagligen för att det är min mage som är förstörd, usch.

Ikväll blir det en lugn kväll framför tvn tror jag, orkar inte med så mycket annat.
Ha en mysig lördagkväll!
Puss o Kram


Fredagkväll

Blir bättre o bättre för varje dag, kan gå lite normalt nu iallafall o har bärt lite på Lucas, men det var nog inte så bra för jag hade ganska ont efteråt. Svårt att låta bli ju, vill ju kunna ta hand om sin son själv.
Mamma hämtade Lucas här i onsdags kväll så jag skulle få sova ut på torsdagen, vilket jag verkligen gjorde. Gick upp vid 11.20 o mamma o Lucas kom strax därefter. Sen åkte vi hem till dom igen för jag skulle sova där tillsammans med Lucas då, som sagt så har mamma tagit ledigt för att hjälpa mig med Lucas nu så att Emanuel kan jobba.
Har bara tagit det lugnt när jag varit där också, men idag följde jag med mamma o pappa när dom skulle kolla på golv till köket o hallen, så jag kom iväg lite :)
Nu är vi hemma igen, Emanuel hämtade oss innan. Så jag tänkte passa på att uppdatera lite innan jag lägger mig framför tvn. Var inte så mycket kul ikväll men ska väl iallafall se Singing Bee vid 21.30.

Ha en mysig kväll!
Puss o Kram


Mitt i veckan

Liiite bättre idag, men går fortfarande som en halt gubbe eller något.
Igår tog jag det lugnt, låg framför tvn o kollade musikvideor på MTV. Emanuels mamma var här en runda, så dom va ut o gick så jag fick vila lite.
Fick hemmalagad pizza till middag, inte lika god som min brukar va men det var gott iallafall ;P
Sen blev det Idol o Vem kan slå Filip o Fredrik, o sen läggdags.

Idag sov jag till nio, sen suttit framför tvn ett tag o nu sitter jag här. Emanuels syster kommer snart med lilla Wilma som snart är 9 månader :) En aning större än Lucas. Så då blir det lite fika.

Ikväll kommer mamma o hämtar Lucas, Emanuel ska ju börja jobba imorrn så mamma får ta över passandet. Blir själv en stund imorrn på förmiddagen sen lovade mamma att dom skulle komma in till mig. Så ska försöka sova länge imorrn :)

Inget intressant att berätta egentligen, men nu har jag iallafall skrivit något.
Ha en bra dag.
Puss o Kram

Gallblåsan borta

Åkte in till akuten i torsdags igen. Under tiden jag låg där, väääldigt länge, fick jag feber o det visade sig att gallblåsan blivit inflammerad. Så efter många timmar i ett litet vilorum blev jag inlagd på kirurgen. Blev en akut-operation senare den kvällen. Hoppades att det skulle räcka med tillhålsoperation, men det var så pass inflammerat att dom var tvugna att öppna upp mig, så aldrig mer bikini här kan jag säga. Iofs så är det sytt ganska fint men ändå ;( Så jag har alltså legat på kirurgen hela helgen för mina prover var inte bra o jag hade fortfarande feber, o dessutom hade jag ju så ont så jag hade inte klarat av att gå hem. Så nu lever jag på starka smärtstillande o alvedon o kan knappt gå, men dom vill ju att jag rör på mig så mycket som möjligt.
Så mamma skjutsade hem mig idag för hon hade haft Lucas över natten, o han har förresten blivit av med sina stygn nu, såret på magen är jättefint, syns knappt alls.
Fick en stor bukett blommor av Emanuel när han kom hem, verkligen inte väntat :)
O nu har jag kollat igenom lite som jag missat när jag varit borta. Har ju fått en ny kusin också kan jag tillägga, lilla Julius, 2925 gram o 51 cm, en liten sötsak ^^ Ska hälsa på dom så fort jag blivit bättre.

Nu ska jag lägga mig en stund innan middagen blir serverad ;)

Ha de bra!
Puss o Kram

Alvin o Gänget

Blev inte nåt me sömnen innan, grannen håller typ på o slipar golvet eller nåt. Oväsen har det varit därifrån hela förmiddagen iallafall. O Lucas sov inte mer än en halvtimme heller, så jag satte på Alvin o Gänget istället så låg vi i soffan o kollade på den. Men Lucas somnade efter halva, så mysigt när han sover bredvid en <3 Skitsöt film är det iallafall, kan se den hur många gånger som helst.
Han sov bara en halvtimme den gången också, sen har vi busat lite o ätit o nu sover han. Vet inte varför han bara sover så korta stunder, kanske är en tand till som spökar, ser ut som det är en till på väg upp bredvid den andra.

Är sugen på att beställa lite kläder, blir ju aldrig att man åker in till stan eftersom man inte kan ta sig in överallt med vagnen. Känns så himla bekvämt att beställa hemifrån, så jag ska nog kolla runt lite nu tror jag.

Imorrn ska vi träffa mamma, hon ska följa med mig till vårdcentralen för lite nya blodprover. O så ska vi troligtvis träffa Elin också som är hemma några dagar bara. Får se hur det blir, kanske ska till Nybro på kvällen också o gratta Emanuels systers sambo. Hoppas man inte mår illa då, vill inte behöva tacka nej till tårta! ;P

Ha en mysig onsdagkväll!
Puss o Kram


Mår illa

Varit uppe i ca 2 timmar o precis tvingat i mig lite frukost. Antar att det är medicinen som gör mig så illamående. Har iallafall inte särskilt ont, förutom om jag råkar komma åt o trycka på magen typ, då viker jag mig dubbel.
Lucas somnade precis så därför tänkte jag också gå o ta mig en liten lur o se om det är bättre när jag vaknar.

Hej så länge.

Åter till akuten

Imorse blev det en tur till akuten igen, hade ont på samma ställe när jag vaknade vid 4 sen gick det inte att somna om. Hade så ont att jag kräktes :(. Så Emanuel fick stanna hemma o köra mig till akuten vid 8. Gick igenom samma grejer som sist, massa blodprov o denna eviga väntan. Fick inget smärtstillande förrän en läkare hade kollat på mig, o det dröjde ju såklart. Till slut bestämde dom sig ändå att skicka hem mig, o fick smärtstillande utskrivet. Ska till vårdcentralen på torsdag o ta blodprov för dom ville hålla lite koll på det. Kommer troligtvis få tid till operation snart, för det är inte meningen att man ska behöva ha det såhär. Blir det värre o värktabletterna inte hjälper får jag komma in igen så fixar dom en akut-operation till mig. Faan vad tröttsamt detta är.

Emanuel fick ta vägningen med Lucas idag för då låg jag fortfarande kvar på akuten. Men det gick jättebra, han ökar :D
Stygnen på höger sida togs bort idag, blev förvånad över hur stort ärr han fick på halsen, trodde bara dom gjort ett litet hål :/ På måndag ska vi dit igen o ta bort stygnen på andra sidan också.

Nu ska jag se "Vem kan slå Filip o Fredrik" :)
Sov gott!
Puss o Kram

Tillbaka till det normala

Emanuel har återgått till jobbet och jag är hemma o myser med Lucas. Allt känns egentligen som vanligt, Lucas är sig själv igen, förutom med ärr här o var. Stygnen på halsen o bröstet är kvar fortfarande, ska förhoppningsvis plocka bort dom på högra sidan imorrn om allt ser bra ut. Vänstra sidan får nog vänta någon dag till eftersom dom bara suttit en vecka, men vi får se hur det ser ut helt enkelt. Blir dessutom vägning, hoppas på ökning o jag tror faktiskt att det är så.

Idag blir det nog lite städning här hemma, får se om vi tar oss ut för en liten promenad också, inte helt omöjligt.

Igår fick Lucas smaka på lite majs-puré, tveksam till första skeden, som med allt annat han fått men sen går det jättebra. O igår kväll var första gången han åt en hel portion gröt utan att spotta ut hälften ;D
Amningen har jag lagt ner nu, känns verkligen trist men vill han inte så ska jag inte tvinga honom. Så i lördags kväll unnade jag mig faktiskt lite cider.

Lady Gaga- Just Dance går på repeat här nu, vet att den är gammal men jag har ju inte haft chans att lyssna på den så mycket. O Lucas sover för tillfället, så jag hinner titta igenom lite bloggar o familjeliv m.m.

Puss o Kram

Stolt mamma

Lucas har fått sin första tand, måste ha ploppat upp under natten för den var inte där igår ^^
En vass liten sak. Han har varit ganska grinig nu hela kvällen o vill inte sova, sovit som längst en halvtimme under hela dagen.

Vi gick till marknaden en runda idag, men det var inget att ha, så vi gick o kollade lite affärer o så istället. Fick oss en bra promenad iallafall, o varmt var det.

Ätit tacos för en stund sen, men jag blev mätt ganska fort för jag har gått o småätit godis typ hela dan :P Sånt otroligt godissug har jag, måste skärpa mig nu. Med allt, men det finns som sagt ingen motivation eller ork till någonting.

Ska gå o se om det är något på tv. Ha en trevlig kväll.
Puss o Kram

Lördag

Lördag idag, vädret är lite knäppt, regnade för bara en liten stund sen o nu skiner solen. Vi pratade om att gå en runda till Lyckeby sen, gammaldags marknad där idag. Går inte dit för att jag gillar sånt, utan just för promenadens skull :P Annars händer det nog inte mycket, känner mig ganska seg idag.

Var hos mina föräldrar igår, åt middag o hade lite trevligt hela kvällen, körde hem någon gång efter halv elva. Jag som fick köra såklart för Emanuel ska ju alltid dricka när vi är iväg. Dags för ombytta roller snart tycker jag!

Hade såå gärna velat fortsätta amma, mjölken började ju självklart sina när jag blev inlagd. Försökte pumpa iallafall 2 gånger per dag för att hålla igång det, men med tanke på att jag var tvungen att fasta så bildades det ju inte särskilt mycket. O när vi kom ner till Lund var det ju Lucas som skulle fasta istället, så jag fortsatte pumpa lite, men det kom knappt nånting. När han väl fick börja äta blev det bara av att jag ammade högst 2 gånger, o då var det ett himla krångel innan han ens ville ta bröstet. O nu när vi har kommit hem så vägrar han o "biter" mig istället. Så jag får väl ge upp istället, var t.o.m villig att dricka öl för att få igång det (hört att det ska funka). Känns så jävla tråkigt :(

Var ju o vägde Lucas igår förresten, han hade gått upp lite i vikt nu äntligen, svårt att säga hur mycket eftersom han inte vägdes vid samma tid o så, men iallafall 50 gram tror jag det var. Så nu går det åt rätt håll. Men igår kväll o idag har han inte ätit så bra, vill inte ha mer än högst 100 ml o då äter han var tredje timme. Skulle egentligen väckt honom inatt vid 1 för att han skulle äta, klockan ringde o vi stängde av alarmet o tyvärr somnade vi om båda två. Sen vaknade Emanuel vid halv 6 o då sov Lucas fortfarande så då väckte vi honom.

O nu är det dags att väcka honom igen, stackarn.
Ha en mysig lördag!
Puss o Kram

Fortsättning på våra problem

Fortsättningen nu då..

Lucas var som vanligt när jag kom, ingen märkte att han var dålig över huvudtaget. Kom fortfarande lite blod när han bajsade men inte alls samma mängder som dagen innan. Han hade varit på röntgen innan jag kom. Äta fick han fortfarande inte göra utan fick vätska genom dropp istället. Satt hos honom hela kvällen innan vi gick till Patienthotellet för att försöka sova lite. Konstigt nog sov jag bra hela natten.
På onsdagsmorgonen skulle han på ultraljud, dom hittade ingenting avvikande, o såg fortfarande ingen cysta heller som dom sett när han låg i magen.
Någon timme efter ultraljudet fick vi besked om att dom trodde att det var något som heter Meckels, en liten grej som sitter kvar på tarmen sen födseln så det bestämdes att han skulle upp på operation vid två. Dom skulle bara göra ett litet blindtarmssnitt och gå in o plocka bort det som inte skulle vara där, dessutom ta bort blindtarmen eftersom det ärret symboliserar att blindtarmen är borta.
Jag följde med in när han skulle sövas, höll tårarna tillbaka när jag märkte att han somnade, sen följde en sköterka med mig ut. Emanuel o jag gick o åt så länge, dom sa att det skulle ta som högst tre timmar, sen skulle kirurgen komma ner och prata med oss efteråt. Så när klockan var halv sex gick vi till avdelningen o väntade för vi trodde hon skulle komma när som helst. Tiden gick o oron blev värre för varje minut, Emanuel sa att något hade gått snett men jag försökte hela tiden tänka positivt, som hade säkert bara glömt o säga till. Vid sju kom äntligen kirurgen o man märkte på henne direkt att det inte gått som dom trodde. Vi satte oss ner och hon började förklara att Lucas tunntarm var missbildad, det hade legat en extra tunntarm precis bredvid som delade blodkärl med den riktiga tunntarmen, ca 50 cm lång. På denna satt även den omtalade cystan. Så dom hade tagit bort hela den extra tunntarmen o en halvmeter av den riktiga, och cystan såklart. Normalt har bebisar ca 1½ meter tunntarm, men Lucas har bara 1 meter kvar. Så det kunde ta tid innan kroppen ställde in sig på förändringen. Han skulle därför få en CVK(Central Ven Kateter, går in via halsen in till en större ven och vidare ut på bröstet) som han skulle få extra näring igenom för han skulle inte kunna ta upp lika mycket genom maten han fick. Hon sa att den skulle kunna behövas i upp till 2 år. Han låg alltså kvar på operation fortfarande för att dom skulle sätta dit den. Jag bröt ihop så fort kirurgen gått, både Emanuel o jag satt o grät i säkert en timme innan vi gick ut o tog lite luft. Ringde våra föräldrar o berättade hur operationen hade gått, kändes lite bättre när man fått prata av sig lite, men när man la på bröt man ihop igen. Runt halv nio gick vi tillbaka för vi trodde det skulle va klart, men inte. En sköterska följde oss upp till Barn-IVA där vi kunde sitta i ett uppehållsrum o vänta. Först klockan tio kom en läkare o pratade med oss, ännu mer dåliga nyheter. Han hade misslyckats med att sätta dit CVK:n, på något vis hade den hamnat fel så Lucas fick ner blod i lungan, så dom blev tvungna att sätta ett drän. Sammanlagt fick dom ut 88 ml blod, men dränet kunde plockas bort dagen efter. Med tanke på att det var så sent bestämde dom sig för att försöka på nytt dagen efter.
Vi stannade kvar en stund hos Lucas, han sov så gott fortfarande.
På torsdagmorgonen gjorde dom ett nytt försök på andra sidan, o det lyckades, så nu hade han en liten slang på bröstet. Såg lite läskigt ut tyckte vi. Låg på uppvaket större delen av dagen, o där satt även vi vid hans sida hela tiden. Fick inte börja äta än.
På fredagen fick han börja smått med 20 ml, o det gick bra, men han tyckte vi var lite snåla :P
Maten ökades på efter hand, o han började bajsa lite igen. Läkarna var förvånade över att han hämtade sig så snabbt o sa att han kanske inte ens kommer behöva någon näring.
Han fortsatte äta på bra o bajset började bli normalt, men han var fortfarande lite trött o svag efter allt. På lördagen åkte Emanuel hem en runda, o mamma överraskade mig när jag va på väg till Lucas efter frukosten :) Nu började han bli sig själv lite igen, äntligen fick man se honom le ^^ Men han var ändå inte riktigt pigg. Mamma åkte hem efter lunch o då var Emanuel tillbaka.
Vi fick ett rum på avdelningen på lördag-eftermiddagen o fick ta in Lucas där o sköta allt själva igen, han skulle äta var tredje timme o man var tvungen att skriva upp hur mycket han åt, blöjorna skulle vägas eftersom han fortfarande fick lite dropp. Kände sig så elak när man väckte honom så fort det var dags för mat, men han behövde ju det. För varje dag blev läkarna allt mer förvånade hur snabbt man kunde öka maten o hur pigg han var. På måndagen kom Emanuels mamma o 2 av hans systrar ner o hälsade på, kul med lite besök :) Vi fick gå ut med Lucas i vagnen så vi gick o åt på Burger King o gick en runda i en leksaksaffär. Dom åkte hem igen runt fem.
På tisdagen fick vi veta att dom inte tyckte att CVK:n behövdes längre, utan skulle han behöva näring kunde han få det i maten eftersom han åt så bra. O vi skulle få åka hem på onsdagen (igår). Blev lite irriterad över att dom ens satte dit CVK:n, han kommer ha fem små ärr bara efter den. Men var glad att vi skulle få åka hem, eller iallafall till sjukhuset hemma i Karlskrona. Så han sövdes ner igen, vi gick o åt o efter en timme var det klart. Så vi fick komma upp på uppvaket igen, han piggnade till efter en timme o fick komma ner till avdelningen. På onsdagen var vi jättelättade, satt o väntade på att läkarna skulle gå rond o prata med oss en sista gång. Ska på återbesök om 2-4 veckor igen. Innan vi åkte fick Lucas en liten rymdgubbe som minne av att han varit där. Var framme i Karlskrona runt tre, åkte direkt till sjukhuset och fick träffa läkaren som ska ha hand om honom en tid framöver. Han vägdes o mättes o så fick vi frågan om vi ville va kvar eller åka hem. Men han fattade ju att vi ville hem, så imorgon ska vi dit o väga honom igen. Han måste äta minst 800 ml per dag, brukar inte vara några problem. Men vi får väcka honom på natten fortfarande. Vikten ligger på 6200 nu, innan vi kom ner till Lund vägde han 6600 o det dom opererat bort uppskattades till ca 200 gram. Hoppas han börjar lägga på sig snart igen, annars kommer han få extra näring i maten.
Nu väntar bara nästa problem, hans lilla rygg. Får se om det var något allvarligt. Känns iallafall jobbigt, problemen tar aldrig slut.

Men nu är vi iallafall hemma o Lucas är pigg och glad. Det var nog allt jag hade att dela med mig av för idag.
Ha en mysig kväll.
Puss o Kram


Äntligen hemma

Det finns en bra anledning till att jag inte skrivit på länge. Detta inlägget kommer bli långt.

Återbesöket på kirurgen slutade med att jag blev inlagd. Hade inte ont när jag kom dit på morgonen men framåt eftermiddagen började smärtan komma igen. Skickades på ultraljud där de såg att jag hade en del gallstenar, senare visade det sig att en gallsten fastnat i gallgången. Så det var den som orsakade smärtan. Vid sex på kvällen hade jag så ont att jag grät o ingen läkare kom, då hade vi väntat sen två på att det skulle hända något. Lucas blev hungrig så jag skulle amma, men det ville inte komma något, antagligen för att jag spände mig. Så till slut blev han galen o Emanuel fick springa o be personalen fixa lite mat, så dom sprang iväg o hämtade på barnavdelningen. Tur att dom kunde ställa upp när det gällde honom iallafall.
Runt åtta bestämdes det att jag skulle läggas in, så Emanuel o Lucas åkte hem. Tack o lov fick jag eget rum, annars var de flesta 4-salar. Hade inte ätit något på hela dan o fick inte äta något sen heller för det bestämdes också att jag skulle fasta. Fick äntligen lite smärtstillande, genom en spruta i magen. Tog en kvart så var smärtan helt borta och jag blev dötrött, men bestämde mig att jag skulle hålla mig vaken tills jag fått in en telefon o ringt Emanuel o mamma.
Följande dagar hände egentligen ingenting, de tog en massa blodprov osv. På torsdag eftermiddag fick jag börja dricka lite smått o på fredagen fick jag börja äta, men bara flytande. Fick i mig sopporna jag fick men mådde riktigt illa, bara flytande mat är verkligen ingen höjdare. Fick besök varje dag av Emanuel o Lucas, o under helgen var mamma, pappa o John och hälsade på också. Fick sprutor var 5-6:e timme för att slippa smärtan, riktigt skönt var det när det släppte o man blev helt avslappnad i hela kroppen.
På måndagen skulle Emanuel o Lucas till barnavdelningen för utvärdering efter röntgen vi tog för ett tag sen, visade sig att han hade fel på 4 ryggkotor, så vi skulle få tid till magnetröntgen i Lund om ca en månad. När de var klara där kom de upp till mig innan det var dags för min "operation". Där bajsade han ett stort lass och jag tyckte det såg ut som det var en massa blod i det, men det tyckte inte Emanuel, han trodde det var katrinplommonen. Fick honom till slut att gå tillbaka till barn o fråga. En stund senare ringde han o sa att Lucas skulle bli inlagd, så det var alltså blod. Detta var en halvtimme innan jag skulle iväg, o jag var redan jättenervös så det blev ju absolut inte bättre nu. Ringde mamma o bröt ihop innan dom kom o hämtade mig.
När jag kom ner sprutade dom nåt äckligt bedövningsmedel i halsen på mig, kändes som man fick en klump som inte gick att svälja. Fick lägga mig ner o fick smärtstillande genom nålen på handen. Fick sedan lugnande och en bitring att bita runt. Vaknade vid tre av att Emanuel o hans pappa kom in i mitt rum, minns ingenting av "operationen" men det hade tydligen gått bra. Dom hade fått bort stenen som fastnat i gallgången.
Lucas var på röntgen just då o jag kände bara att jag ville gå till honom med en gång, men jag var fortfarande lite groggy. De gick efter en liten stund igen o då kom mamma till mig. Fick äntligen äta vanlig mat igen o det gick bra. När jag ätit fick jag veta att jag var tvungen att flytta in i en 4-sal, skulle bara bli över natten iofs men jag tyckte ändå inte om det. Sen kom Emanuel med en läkare som förklarade lite vilka teorier dom hade angående Lucas o att han skulle skickas ner till Lund. Följde med ner till intensiven för att säga hejdå o pussa om honom innan ambulanstransporten kom. När dom gick iväg med honom kom tårarna igen, varför ska allt hända oss, o just nu när jag också var dålig!
Emanuel o hans pappa åkte ner senare på kvällen så att han skulle slippa vara själv, jag fick ju inte skrivas ut förrän dagen därpå. Mamma stannade hos mig till halv tio den kvällen, vet inte vad jag skulle göra utan henne.
Fick en insomningstablett så att jag skulle kunna sova lite under natten, o öronproppar för tanterna som låg i samma sal snarkade ganska rejält :P
På tisdagen åt jag en ordentlig frukost o bara väntade på att dom skulle säga att jag fick åka hem. Fick vänta tills efter ronden, läkaren som "opererat" kom o kollade hur jag mådde o förklarade för mig vad dom hade gjort o hur det hade gått. Han hade tydligen pratat med mig efteråt men jag minns inte det heller. Är uppsatt på väntelista för att operera bort gallblåsan nu.
Han tyckte att jag kunde bli utskriven eftersom jag mådde så pass bra. Ringde mamma o sa att hon kunde komma o hämta mig när hon hade tid, fick hjälp av personalen att lösa en tågbiljett som betalades av sjukhuset.
Hann vara hemma en timme innan tåget gick, blev lite stressigt med dusch o packande men jag hann iallafall.
Var nere i Lund vid tre, Emanuel o hans pappa kom ner till tåget o hämtade mig.
Resten skriver jag imorrn, nu är det läggdags för min del.
Gonatt!

RSS 2.0