Vår helg

Har haft en kanonhelg, som vanligt.
Lördag firade vi Mors dag hemma hos mina föräldrar, var uppe på marknaden en sväng när vi kom till Jämjö o kollade läget. Fick se Johannes Brost ;).
Eftersom Emanuel var o hjälpte sin pappa under förmiddagen kunde jag inte åka in på pumpen, så jag körde ett pass med John hemma istället. Dom har ju hemmagym, boxningssäck o grejer. Så jag har haft träningsvärk nu i två dagar, främst i armar o axlar. Bra pass han satte ihop med andra ord.
---
Igår körde vi upp till Nybro vid 14 för att fira svägerskan Sara som fyllde år. När hon kommit från jobbet blev det grillat o rabarberpaj, supergott! Lucas hade jätteroligt med Wilma o ville inte alls åka hem, dom ses ju inte så ofta tyvärr. Även Leija hade roligt såklart, mitt lilla charmtroll, sista timmen var hon däremot bara gnällig o trött så hon somnade fort i bilen.
Åkte hem vid 22, precis när det blivit mörkt, o jag som hatar att köra skogsvägar i mörker..
Satt på helspänn hela tiden o bara väntade på att ett stort djur skulle springa ut i vägen, låg t.o.m i 70 på 90-vägarna (inga andra bilar bakom, annars hade jag naturligtvis hållt hastigheten). Blev inget stort djur, däremot en räv, som tyvärr strök med, antar jag iallafall :/ Första gången jag kört på något o jag var helt skakis efteråt. Plastskärmen fram på bilen gick dessutom sönder på ena sidan.
Inget roligt alls, men såhär i efterhand är jag glad att det inte var något större eller ett husdjur dessutom.
Man kan ju hoppas att räven hade skabb.
---
Väl hemma fick vi ge Lucas lite astmamedicin, massa busande o misstänkt hundallergi hade gjort honom andfådd.
Han fick en dos idag också, men nu hör man inget på honom.
Leija sov till halv 8 idag, o Lucas en halvtimme längre. Skönt att det ändå blev så pass länge, men trött är jag fortfarande, hade inte skadat med 1-2 timmars sömn till när det blev så sent.
Denna veckan lär gå fort, Lucas går bara på dagis tisdag, onsdag. Torsdag är ju röd dag, vilket innebär att älsklingen är ledig. Kanske att han kan vara ledig fredag också, beror på hur det ser ut på jobbet förstås.

Första målet nått!

Börjar tro att min kropp behöver mer än 2 vilodagar per vecka.
Vågen har ju stått still i 3 veckor nu, därför tappade jag lusten lite redan förra veckan. Var på gymet 3 gånger, intervallträning på måndagen o Bodypump onsdag o lördag, mer än så blev det inte, inte ens promenader.
Även denna veckan har jag legat på latsidan, bara igår jag var iväg på pumpen igen.
Egentligen väger jag mig på fredagar, men jag hade en liten känsla av att jag var lättare när jag vaknade imorse, o visst var det så :D Första målet nått! Runt 10 kg kvar, vi får se när jag blir nöjd.
Kosten tycker jag själv att jag sköter ganska okej fortfarande, äter onyttigt högst 2 gånger i veckan, o då blir det ju såklart under helgen.
Bodypump är något jag aldrig gillat innan, men nu älskar jag det. Man är trött i varenda muskel efteråt o det är så skönt! Jag behöver ju verkligen det där peppandet man får på gruppassen.
---
Idag har jag haft min städdag, o tvättmaskinen har gått hela dan. Fortfarande ett stort berg i badrummet, men torkställningen är full ;/
Nu sitter jag o tar det lite lugnt medans Leija sover o Lucas kollar på barnkanalen.
När Emanuel kommit hem ska vi gå iväg på en husvisning, är redan helt kär efter att ha kollat bilderna ett antal gånger. Så nu hoppas vi på det bästa.

Tisdag

Fan! Det började regna idag, o jag som skickade Lucas till dagis i gymastikskor, stövlarna står kvar hemma, annars brukar dom ju vara där nere. Regnkläderna låg iallafall nerpackade i hans ryggsäck. Dom kanske går in en runda nu vid lunch ändå om det regnar för mycket.
---
Helgen är över, o även en måndag har vi hunnit med sen jag skrev sist. Barnen hade det kanon med Annette o Emilia när dom sov där mellan lördag o söndag. Även Emanuel o jag hade det kanon, bion var bra, o 3D var en häftig upplevelse, fast just denna filmen var ju inte så mycket effekter tyckte inte jag. Glasögonen var dessutom tunga att ha på sig, fick sitta o putta upp dom hela tiden.
Låg o drog mig i sängen till 9.45 på söndagen, var seg ett tag, men drog igång med lite städ innan vi åkte till Jämjö vid 12.30. Blev bjudna på mat där, o när Lucas väl vaknat begav vi oss hem till mina föräldrar för att lämna tillbaka resesängen, så blev vi kvar där ett par timmar.
---
Igår spenderade jag o barnen ett par timmar hemma hos mamma, gick en promenad i skogen bland annat.
Körde sedan hem lagom till Emanuel kom, så då blev det middag med en gång sen tog vi det lugnt hela kvällen.
---
Idag kommer Elin o hälsar på :D Hon ska följa med o hämta Lucas sen också är det tänkt, men den där promenaden ser det ut som vi får hoppa över ;/ Skitväder, det var ju soligt för bara två timmar sen.
När Emanuel kommit hem måste jag åka o handla, skulle gjort det nu på förmiddagen egentligen, men Leija vaknade tidigare än vanligt o var därför dötrött vid 9. Hon sover fortfarande, säkert en halvtimme till, så jag ska sitta här o slöa lite till.

Fredag

Nu har jag en månads ledighet kvar innan jobbet drar igång. Visserligen ska jag ju dit innan o gå bredvid också.
Men den 20:e Juni börjar mitt vik.
Med tanke på att jag gått hemma sen hösten 09 ska det bli ganska skönt att komma igång, framför allt för pengarnas skull om inte annat! ;)
---
Sitter o funderar på om min Ziperall kommer idag, antagligen inte, verkar som de flesta som beställt fått dom 1-2 veckor senare än lova. Men åh, vad jag hoppas! Kan jag sitta i mysa i den ikväll.
---
Lördagen ska jag börja med ett pass BodyPump vid 10 hade jag tänkt, jag ska verkligen komma iväg. Lördagmorgonen har jag svårt att få något gjort överhuvudtaget.
Runt lunch ska vi lämna barnen i Jämjö. Vid 18 blir det bio o sen hem o kolla på någon film o äta lite gott.
På söndag sover vi läänge! Vid 13 är vi bjudna på middag hos barnvakten.
Så det kommer bli en lugn helg, men den lär gå lika fort som vanligt iallafall.
---
Idag försöker jag förresten få Lucas att kissa på toaletten, han har gått utan blöja nu i 2 timmar, suttit på toaletten 5-6 ggr men det har inte kommit något än. Tror han har lite svårt att slappna av också när han sitter där, men han är duktig iallafall. Emanuel får jobba på med detta i sommar sen ;)

Lillördag

Godmorgon!
Jag har precis ätit upp min frukost, i lugn o ro. Lucas är på dagis o Leija ligger o sover.
Efter ett par dagars regnande har nu solen hittat fram genom molnen igen, tyvärr blåser det också så det är inte jätteskönt ute.
---
Inga större planer för dagen, lite småplockande bara sen blir det väl storstädning imorrn, brukar vara min torsdagssyssla. Ikväll ska jag på Bodypump, får se hur det går med träningsvärken jag har i ben o mage efter intervallträningen i måndags. Jag kämpar på :)
---
I helgen ska vi äntligen vara lite barnlediga, svärfars sambo erbjöd sig att passa barnen så hon ska få ha dom mellan lördag o söndag. Vi har därför bokat in oss på bio vid 18, nya Pirates-filmen. Precis vid den tiden som jordens undergång kommer inträffa, om ni hört ;P
Tror inte ett skvatt på det..
Hur som, det ska bli skönt att få göra något ensam med älsklingen, det var längesen nu. Sovmorgon för oss båda två på söndag sen, underbart!

Sega måndag

Måndagar är alldeles för sega, orkar verkligen inte göra nånting.
Helgen har varit okej, var på bio i lördagskväll, med Sandra o Emilia. Sarahs nyckel såg vi, fälldes många tårar till den kan jag säga, fy..
Jag kom hem strax efter åtta så vi fick barnen i säng o sen kollade vi såklart på Eurovision, tänk att Saade ändå kom trea, det är ju sktibra. Tyckte det var många bra låtar detta året faktiskt.
---
Igår, söndag, var Lucas dålig. Började redan på natten med ansträngd andning, gav honom tre doser av Airomiren sammanlagt där, han vaknade varannan, var tredje timme. Den medicinen är snabbverkande så han kunde därför somna om med en gång, men effekten håller inte så länge så därav alla uppvaknanden.
På morgonen fick han även av Flutiden, fast jag gjorde lite fel där, man ska ge den ca 10 min efter Airomiren o han fick den en timme efteråt, så effekten blev därför inte som vi önskat. Var tredje timme fick han av Airomiren hela dagen sen, högst 8 doser per dag är det som gäller, o det klarade vi oss på precis. Han kräktes ett par gånger på morgonen också, i samband med den jobbiga hostan, stackarn. Avslagen cola, juice o lite vatten var vad vi fick i honom. Han var lite piggare på kvällen sen o orkade t.o.m gå upp ifrån soffan där han spenderat hela dagen.
---
Idag är han så mycket piggare, han har sovit hela natten o hållt igång som vanligt idag, men man hör fortfarande lite på honom. O han får sina mediciner morgon o kväll, nu klarar han sig utan på dagen.
Mamma har varit här en liten runda o busat med barnen också, o efter hon gått somnade de båda två så här är lugnt nu, har barnkanalen på i bakgrunden annars blir det för tyst ;)
Pratade med barnmorskan för en stund sen o bokade in tid för insättning av P-stav, dragit ut på det en tid nu men jag är inne på sista kartan mini-piller så nu var det dags. Hoppas att den ska funka bra på mig.
Inga fler oväntade graviditeter här nu hoppas jag, vi är inte redo för en tredje än!
Har lite andra drömmar jag vill uppfylla först, hus t.ex.

Helg igen

Härliga fredag är här igen. Fredagar innebär vägning för min del, men denna veckan stod det still, hellre det förstås än att det går åt fel håll. Jag har iallafall skött mig okej denna veckan, förutom att jag åt rostade mackor till mellanmål igår, annars äter jag bara bröd på lördagmorgonen.
Denna fredagen innebär också att jag inte bitit på mina naglar på en vecka, jag måste klara det nu. Längsta jag klarat är faktiskt två månader, sen bet jag ner två naglar o tänkte att "nu ser det ju bara konstigt ut så lika bra att ta dom andra också", idiotiskt jag vet..
---
Min chef ringde imorse o berättade att hon ordnat med ledighet för mig den 8-9 Juli, kanon :)
Hon var verkligen bestämd med att hon minsann lovat mig det, så skulle hon behöva gå in o jobba själv så gör hon det sa hon. Men det ordnade sig nu ändå tydligen. Inte många veckor kvar nu tills det är dags att börja jobba, har blandade känslor inför det, särskilt eftersom det är sommar o man bara vill njuta tillsammans med familjen. Men det ska bli roligt att träffa lite nytt folk, o prova på något nytt dessutom, denna del av vården har jag aldrig varit i innan ju.
---
Helgen är oplanerad, men det blir väl iallafall Eurovision imorrn kväll.
Hoppas på bra väder så man kan vara ute lite kanske.
Ha en bra helg.
Puss o Kram

Nu är det varmt!

Rena sommarvärmen har det börjat bli ute, underbart. Trots det är jag faktiskt inte ute särskilt mycket, när man lämnat Lucas på dagis blir det ju direkt hem för Leijas frukost sen sover hon medans jag gör allt annat som behöver göras.
Men igår eftermiddag gick jag en promenad på 1½ timme när Emanuel kommit hem, det blev lite svettigt.
Ikväll tänkte jag istället ta mig till gymmet för ett pass BodyPump, jag betalar ju trots allt endel för det medlemsskapet så då är det ju bra om man utnyttjar det också, trots att det är varmt o skönt ute.
---
Lucas har sprungit "sagoloppet" med dagis idag, alla avdelningarna där nere sprang en runda i skogen, sen fick dom dricka o frukt efteråt. Han hade tydligen sprungit på väldigt bra, förvånar mig inte alls, han har endel spring i benen. O när dessutom en massa andra barn springer samtidigt kan jag tänka mig att han hade roligt.
Nu är det klart också att Leija får plats på samma avdelning, alltså Lillskogen. Så även hon blir ett litet naturbarn :)
Inskolningen blir i Augusti, o som det känns nu kommer det gå kanon. Hon brukar strosa runt lite där på gården när vi lämnar Lucas på morgonen, tittar nyfiket på alla andra barn o är hur glad som helst.
Fröknarna känner hon ju också vid det här laget så jag känner mig trygg med detta :).
---
Jag sitter just nu o äter lite, laddar upp med massa energi inför passet.
Leija ligger o sover, o även Lucas somnade här på soffan precis. Han sover ju aldrig på dagis längre, men han brukar ha svårt att hålla sig vaken längre än till 16 när han kommit hem. Ibland sover han inte alls, väldigt olika fortfarande.
Nej, nu ska jag äta färdigt här sen är det snart dags att fixa middagen till resten av familjen.
Ha en bra kväll :)

Bröllop

Nu har det visst gått ett par dagar sen sist.
---
I lördags var vi på bröllop, Emanuels lillasyster gifte sig. Jättefint var det, såklart. Charmigt litet ställe dom gifte sig på också, Trantorps Gård.
Det var slut vid 21, så då körde vi till Jämjö för att hämta hem barnen som varit hemma hos mina föräldrar.
I säng med dom direkt när vi kom hem, Emanuel o jag satt uppe en liten stund till med chips o godis.
---
Vid 2 på natten vaknade jag av att det luktade illa i sovrummet, Leija har varit dålig i magen ett par dagar nu, så pass att det rinner utanför blöjan. Så det var bara upp o byta på henne, o byta sängkläder, fönstret fick vara öppet ett tag också för att vi skulle kunna somna om. Sen vaknar Lucas strax innan 6, det är söndag vilket betyder att Emanuel ska få sovmorgon så jag fick tvinga mig upp. Gick o la mig ett tag till när Emanuel vaknat.
Vid lunch åkte vi till alljungen med svärmor, hennes sambo o min yngsta svägerska. Där blev det lite korvgrillning o svärmor o jag gick en runda. Leija fortfarande dålig i magen, förbrukade båda hennes ombyten vi tog med, senaste gången satt hon dessutom i mitt knä, så då blev det dags att åka hem. Hon har varit pigg o så för övrigt, äter kanske lite dåligt, men dricker mycket o det är ju viktigast. Idag har det än så länge varit lugnt, vi får väl se hur resten av dagen blir.
---
Jag är dötrött idag, men barnen är pigga som vanligt. Tror att vi ska ut på en promenad sen, annars vet jag inte. Tvättmaskinen lär gå hela dagen, har lite tvätt sen helgen ju :/
Vet inte om bruden vill synas i bloggen så därför får ni bilder på mig o Emanuel istället, o en bild på den fantastiska tårtan Sara gjorde.

Åt rätt håll

Idag har jag problem med att gå i trappor o nerförsbackar, aj vad ont det gör, träningsvärken alltså. Värst är
justframsida lår. Hoppas att det gått över någorlunda till imorrn annars lär jag ju inte klara av ett sånt pass till.
---
Precis kommit hem ifrån BVC, blev ju en extravägning med Leija då hon hade gått ner i vikt vid 1-årskontrollen, men nu hade hon ökat på bra, 600 gram sen sist, så nu ligger hon på 9350 :)
Hon äter riktigt bra nu, så länge hon är på humör förstås. Men hon rör ju sig mycket mer nu när hon går också, hon börjar få upp farten med så snart springer hon väl, o då behöver man mycket mat ;)
---
Lucas är på dagis idag, uppe i skogen som vanligt. Idag var det mer kläder som gällde, o vantar. Inte alls skönt o blåsten gör det inte bättre heller.
Tror ändå att det får bli långpromenad idag igen efter att jag hämtat honom, får ta med mellanmål som barnen kan smaska på i vagnen. Kroppen lär inte klara av någon träning idag nämligen o dessutom blir det svårt att hinna med det för även idag beger jag mig in till stan igen. Hittade två fina klänningar 5 min innan H&M skulle stänga så jag hann aldrig prova, så jag hoppas verkligen att jag hittar rätt storlek idag. Sen är det smycken också ju!
Det har jag inte mycket av nu, dom har försvunnit lite här o var :/

Valborg

Hittade bara kläder till barnen i lördags. H&M har hur mycket fint som helst så det blev en stor kasse som fick följa med hem, behövde lite vår/sommarkläder till dom.
Men några kläder till bröllopet hittade vi alltså inte :/
Glassiären fick sig ett besök också, premiär för i år, provade två nya smaker, cocosananas och strawberrycrunch. Helt okej smaker båda två, men min favorit är fortfarande melon.
Kom till mina föräldrar senare än tänkt, så vi begav oss ut på promenad med en gång, o picknickkorg hade vi med oss. Meningen var alltså att vi skulle gå ådalsrundan, som dom ska ha fixat till. Men det var inte anpassat för barnvagn, o då hade vi ändå bara sulky. Vi kämpade oss fram där ett tag tills vi hittade en gång ut till vägen istället :P
1½ timme blev det iallafall, lite till tror jag t.o.m.
Gick ner till ådalsbacken o åt lite fika där innan vi gick hemåt.
O då blev det grillning :)
Var hemma runt 22 nån gång, så det blev sent för barnen, vilket resulterade i att dom sov till 8.30. Väldigt ovanligt.
---
Söndagen tog vi en tur in till Lyckeby för att återigen kolla efter bröllopskläder, men ingenting. Däremot fick vi tag på skor, och ett par stövlar till Lucas. Dessutom köpte vi en blomma till balkongen o nya blommor till köket.
Lagade middag när vi kom hem o vid 17 stack jag till gymet för ett pass BodyPump. Det sved i musklerna under passet! Fy..o idag har jag såklart träningsvärk. Men jag ger mig på ett pass till på onsdag ;)
Idag får det bli promenad, tar det runt lunch sen så kan Lucas passa på att sova (hoppas jag).
När Emanuel kommit hem sticker jag in till stan o letar igen, måste ju ha tag på något.

RSS 2.0