Uppe med tuppen

Idag tog jag mig upp riktigt tidigt. Lucas vaknade precis när Emanuel gick så det blev upp o amma o sen köra tarmsonden på honom. Sen fick han ligga och lufta sig lite på skötbordet medans jag slängde in lite tvätt i maskinen. Stackars tvättmaskin, den är verkligen utsatt där den står, en bit framför skötbordet. Inte klokt vilka strålar de kan komma från såna små :P Det är nästan minst en gång om dagen som han lyckas pricka mig eller Emanuel när han kissar. Sen blev det sängen igen, Lucas somnade vid bröstet men jag var för pigg för att ligga kvar så då kunde jag lika gärna sitta här o ta det lite lugnt.
Idag hade jag faktiskt tänkt gå till Babyproffsen en runda, hoppas bara att vädret håller i sig. Kan ju inte sitta inne hela dagen, behöver ju röra på mig också.
Runt 17-tiden kör jag o Lucas hem till mamma o pappa i Jämjö, ska skjutsa in dom till Polenfärjan för dom ska åka på en fylleresa över natten :P O köpa en massa godis till mig :D Ja, det är väl i stort sett vad som händer idag.
Imorrn blir det en runda till Emanuels syster i Nybro under dagen o äta hennes goda tårta :)
O på kvällen ska jag hämta mamma o pappa vid Polenfärjan igen, sen sitter vi hemma hos dom o har lite trevligt resten av kvällen tror jag. Lördagar är min favoritdag har jag kommit fram till. Emanuel är hemma hos mig hela dan, o oftast så åker vi o hälsar på mina föräldrar. Mammagris som man är ;P

Dags att hänga ut tvätten på balkongen o sätta igång en maskin till.
Have a nice day!
Puss o Kram

Förlossningen med Lucas

Ja, då var det dags att berätta hur det gick till när lilla Lucas kom till världen.
De sista 3 veckorna av graviditeten hade jag haft högt blodtryck och även äggvita i urinen vid något tillfälle. De började misstänka havandeskapsförgiftning och jag skulle höra av mig om jag fick huvudvärk eller märkte av ögonflimmer. Det var så det hela började.
Ringde förlossningen kl 11, då hade jag haft huvudvärk en timme. Dom ville att jag skulle komma in direkt, så jag fick ringa Emanuel o be honom komma hem så han kunde köra dit mig.
Klockan 12 kom vi in till förlossningen o mitt blodtryck ligger då på 150/105 med 1+ i äggvita. De börjar prata lite om att lägga in mig för observation, som de gjort en gång innan. Men så undersöker en barnmorska mig nertill och upptäcker att jag är öppen 4 cm, så hon frågar om jag vill att dom ska ta hål på hinnorna så att det hela sätter igång. Behövde inte ens fundera på det, klart jag ville! Men samtidigt kom det ett rus av fjärilar i magen när jag fick frågan, o Emanuel blev likblek ;P
Jag blir inflyttad till en förlossningssal kl 13.20, mitt blodtryck ligger då på 140/95 och huvudvärken har gått ner något tack vare alvedonen jag fick.
14.40 kopplar de CTG och tar lite blodprover. 14.45 tar de hål på fosterhinnorna, kände absolut ingenting av det förutom när vattnet forsade ut, det var lite läskigt faktiskt. Vilar en stund efter det. 15.25 sätter jag mig på en s.k bobatboll som hjälper barnet att tränga ner. Sammandragningarna börjar öka något.
Kl 16.15 går jag runt lite på avdelningen o nu börjar det göra lite ont.
Vid 17.30 hade jag ätit lite och en barnmorska kommer in för att undersöka mig igen. Är nu öppen 5 cm. Får akupunktur för att slappna av lite o lindra smärtan. Men tyvärr blev jag bara avslappnad.
17.40 kopplar de CTG igen och kopplar på dropp för att förstärka värkarna.
18.15 provar jag TENS-apparar istället mot smärtan. Lite obehaglig, men hjälpte iallafall lite.
19.00 är jag öppen 6 cm. CTG var bra så den kopplas bort igen. Sätter mig på bobatbollen igen.
20.00 börjar det göra riktigt ont, får prova lustgasen, o den var verkligen rena himmelriket!
21.00 är det 2-3 minuter mellan värkarna och jag är öppen 9 cm. Då är det snart dags tänkte jag, jo säkert..
Går upp och kissar, o det var inget kul alls. Ingen lustgas på toaletten inte! ;( Får nöja mig med min profylaxandning som faktiskt funkade ganska bra ändå.
22.05 kopplar de CTG igen.
22.20 sätter dom en elektrod på bebbens huvud för de märkte att hjärtljuden gick ner lite under mina värkar.
Efter det går tiden riktigt snabbt, värkarna kommer tätt och lustgasen är min bästa vän. Emanuel börjar bli lite tjatig när han frågar om jag vill dricka hela tiden. Känner mig så hög på lustgasen att jag inte ens orkar öppna ögonen.
00.15 har bebben äntligen sjunkit ner tillräckligt så att jag får lägga mig på sidan och börja krysta, o det var verkligen skönt på något vis. Hade haft krystvärkar i en halvtimme, jätteläskigt, kroppen krystade liksom av sig självt så jag låg typ dubbelvikt under värkarna. Men som sagt, skönt att få krysta, tills huvudet började tränga ut. Ajj vad det sveed, men jag va tyst ändå :P När de sa till mig att det var sista krystningen tog jag i för kung och fosterland! O ut kom en välskapt liten Lucas kl 00.40. 3800 gram och 51 cm lång.
En dag jag kommer minnas hela livet. Helt underbar personal. Det bästa var nog när man låg där efteråt och hade blivit sydd med några stygn, Lucas låg på mitt bröst, Emanuel satt bredvid, mysbelysning i salen o allt var bara underbart.


Dan före fredag

Alltså torsdag.
Idag är jag lika lat som vanligt, sitter här o tittar runt o gosar med snuttungen. Idag är han riktigt kelen, vill inte sitta i babysittern mer än 2 minuter innan han ska upp i famnen igen. Nu sitter han i mitt knä, suttar på fingrarna o tittar på vad jag skriver ^^
Bokade dopet idag, till den 2 Augusti fick det bli för det var inte ledigt den helgen vi egentligen ville ha, men de får väl gå. Hoppas bara att Elin kan byta tid med någon då, självaste gudmor måste ju vara med :)
Nej, seriöst, jag måste ut o röra på mig idag. Man blir ju ganska seg av att sitta inne faktiskt, blir inte ens av att man går ut o sätter sig på balkongen.
Har fått koka några grytor vatten idag också, fick reda på igår att vattnet var förorenat, tack o lov hade jag inte hunnit dricka av det då. Orkar verkligen inte ligga magsjuk.

Nehe, nu är de tydligen dags att plocka fram tutten igen ;P
Puss o Kram


Inte ännu ett fel!?

Fick nyss ett telefonsamtal från barnkliniken, o får veta att dom upptäckt att Lucas ryggkotor nog inte ser normala ut. Dom hade ju inte sett så tydligt eftersom bilderna egentligen va tagen på magen men dom misstänkte att några av kotorna inte såg ut som dom skulle. "Men detta ska ni ju absolut inte gå o oroa er för" NEHE!? Kan man göra annat än oroa sig när man får veta att det kan vara något fel?
Vad har vi gjort för att förtjäna detta?
Då blir det säkert en runda ner till Lund igen även om han inte har nåt fel på tarmen. Bara för att göra magnetröntgen för det kunde dom visst inte göra här.
Jag har ingen ork till sånt här! :´(

Så bra gick det..

Försökte mig på att göra om designen på min blogg, men det slutade med att jag valde denna stilmallen istället

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag så jag tänkte att det var dags igen. Nu har alltså lilla Lucas kommit, tre dagar senare än beräknat. Han blev 2 månader igår, o är hur pigg o glad som helst. Ni som läser denna bloggen har säkert redan läst på Lunarstorm också så ni vet ju vad vi varit med om.
Ska ge mig på att skriva en förlossningsberättelse nån gång nu i dagarna hade jag tänkt.

Idag sitter jag inne som vanligt, skyller på att det är för varmt att vara ute. Skulle egentligen gått en runda till Babyproffsen, men vet inte om jag orkar ;/ Så gick det med mina promander o magövningar, ångest!
Lucas ligger o sover bredvid mig nu, äntligen lite lugn o ro. Han har varit ganska gnällig sista timmen så det var skönt att han somnade. Annars är han hur go som helst hela dagarna.
Börjat planera inför dopet lite nu, skulle kollat om tiden idag men det var ingen som svarade så jag försöker imorrn igen. Hade tänkt mig 26 eller 27 Juli, för då har jag jobbat mina 4 veckor o kan ägna lite mer tid till allt som ska göras.

Ska gå o göra lite nytta nu tror jag. Förhoppningsvis skriver jag ett nytt inlägg snart :)

Puss o Kram

RSS 2.0