Födelsedagsfirande

Då var man 22 år, o jag är så nöjd med helgen.
---
Middagen på Toscana med älsklingen var supergod o mysig.
Jag provade sniglar till förrätt, vitlöksmarinerade. Usch, tänker ni säkert nu, men det var helt okej faktiskt.
Inget jag kommer äta igen, men nu har jag iallafall provat. Lite segt, ungefär som svamp.
O man fick det ju serverat i snigelskal, såna stora. Det såg ju såklart inte så aptitligt ut då, men som sagt, det var okej.
Ryggbiff med rödvinssås o klyftpotatis till varmrätt, o det var himla gott :)
Efterrätt hoppade vi över o gottade oss med chips o godis hemma sen istället.
Hann hem innan barnen kommit i säng så vi kunde säga gonatt o gosa en stund.
Svärmor stannade kvar nästan 2 timmar till o kollade Idol med oss.
---
På lördagen fick jag lite sovmorgon, men kunde inte ligga allt för länge heller eftersom det var mycket som skulle fixas här hemma inför kalaset. Så halv 9 var jag uppe.
Snöade hela dagen, vilket resulterade i sena gäster, men det gjorde absolut ingenting för jag låg ändå lite efter med maten. Bjöd på tacos med både köttfärs o kyckling, lite olika grönsaker o såser. Sen blev det 3 sorters kakor o tårta efter det.
Massa fina presenter fick jag också, presentkort på H&M, ett superfint ljushus, te, krukor med lite gott i, blommor, årets glögg, och det bästa av allt, en köksmaskin från Bosch :)
Köksmaskinen var från mina underbara föräldrar, o bror på ett hörn ;) Misstänkte att jag skulle få det när mamma sa att hon kommit på en perfekt present som jag verkligen behövde. Så nu slipper jag stå o baka för hand, kanske man bakar lite oftare också. Mamma hade ju dessutom köpt tårtan åt mig, o hjälpte mig med maten. Underbara mamma <3
---
Senare på kvällen begav vi oss till Emanuels syster o hennes sambo på lite glöggkväll.
Kom till slut hem vid 22 o satt uppe en liten stund till innan jag stupade i säng.
---
Igår, söndag, blev det lite städning på morgonen. Sen var vi på middag inne hos svärmor i stan, skönt att slippa stå med mat o allt när man fortfarande var helt slut efter lördagen. När vi sen var hemma igen tog vi resten av städningen så nu ser det nästan ut som vanligt här, bara en bänk som ska in i förrådet.
Mys i soffan resten av kvällen :)

BOEL-test

Nu har BVC-tanten precis varit här o gjort BOEL-test på Leija, som gick jättebra, men det visste jag redan :)
En vikt blev det också o hon ligger nu på 8480 gram o följer sin kurva precis, o om hon gör det även på längden ska hon ligga runt 72 nu, tror det stämmer ganska bra.
---
Har småstädat lite hela morgonen, tar en större städning imorrn förmiddag istället.
Nu ska jag baka lite snickerskakor till imorrn, om jag får för barnen.
Sen blir det en ganska lugn eftermiddag o ikväll ska vi alltså ut o äta :)
Blir lite fredagsmys också när vi kommer hem, om vi orkar få ner något godis efter all mat, det återstår att se.
---
Ha en underbar helg nu allihop så hörs vi nog på måndag.
Puss o Kram

Rubrik

Satt här o började fundera på vad jag ska hitta på för mat imorrn, brukar alltid göra något lite godare när det är fredag.
Men så kom jag på att Emanuel o jag faktiskt ska ut o äta :D
Det blir min födelsedagspresent från honom, o det ska bli så gott, o mysigt :)
Svärmor ska vara här så länge så hon lägger barnen o sådär.
Inte varje dag man äter på restaurang så man njuter alltid lite extra när det väl händer.
---
Förutom det funderar jag lite på lördag, ska bjuda på tacos så jag skriver ner olika tillbehör osv så jag vet vad jag ska handla.
Ljusstakarna är uppe, förutom den jag brukar ha i köket för jag kom på att den var sönder ;(
Så även det ska inhandlas.
Snön yr fortfarande utanför, hoppades att det skulle avta när jag snart ska hämta Lucas igen så att det skulle gå lite lättare fram o tillbaka, men inte det...

Ett litet uppehåll kan vi väl få?

Detta är helt sjukt, det har inte varit ett uppehåll på flera dagar :/
Snön vräker ner utanför o jag är helt slut efter att precis ha kommit hem från dagis.
Det tog en aning längre tid idag, för det första för att vi måste ta en omväg för det är fortfarande översvämmat nere vid skolan. O för det andra har det kommit en hel del snö nu, o gångvägarna är inte plogade än, så det var ganska tungt att köra vagnen. O för det tredje så blåser snön rakt in i ansiktet på en så det gör ont!
Lucas tyckte inte heller det var särskilt skönt med snö i ansiktet men ändå skulle han absolut inte ha regnskyddet över sig. Det var gnäll hela vägen till dagis, ingenting var bra..
Leija slapp iallafall snön där hon satt så skönt under regnskyddet.
---
Nog klagat, tycker det är himla mysigt ändå med snön. Såhär ska det ju vara när ljusstakar o grejer ska upp, då får man lite mer julkänsla.
Igår kväll bakade jag lussebullar som gästerna ska få i helgen, för er som inte vet blir jag hela 22 år gammal på lördag ;) Var ju tvungen att provsmaka dom också, så vi satt o mumsade framför Bonde söker fru.
Idag ska ljusstakarna upp o jag ska även städa lite. Hade behövt åka o köpa ett par julgardiner till men jag vill inte ge mig ut på vägarna idag. Imorrn måste jag tyvärr eftersom jag ska inhandla allt till middagen på lördag osv, hade velat köpa nåt fint att ha på mig också, har ju alltid samma kläder nu för tiden. Köpte iallafall till barnen i måndags.
---
Ska gå ner o väcka Leija som sover i vagnen nu så hon kan få lite gröt.

Gardinerna uppe

Nu har även vi fått snö! :) O jag klagar inte, bättre än allt regn som kommit de senaste dagarna.
Visserligen inte roligt när det fryser, om man nu är ute på vägarna, vilket jag undviker.
---
Julgardinerna har åkt upp nu, iallafall i vardagsrummet o Lucas rum än så länge.
Borde putsa av fönstrena litegrann också men det hinns inte med innan Lucas ska hämtas.
Jag har precis fått i mig lite lunch nu, rostade mackor o varm choklad fick det bli, inte alls nyttigt men just denna veckan orkar jag inte bry mig av någon anledning. Juletider är ingen bra tid heller när man vill gå ner i vikt för jag har svårt att motstå allt gott godis, som knäck t.ex. Får vänta ett par veckor till med att göra det då med andra ord ;)
---
Idag blir min lilla prinsessa 8 månader <3
Har tyvärr inte fört över några bilder från kameran på ett tag, kanske gör det senare.

Ordning o reda

Nu börjar det bli lite ordning här hemma.
Igår fick vi ihop sängramen och byrån, sängen tog en timme o byrån lite mer än 2 timmar så vi var i säng först efter 23. Helt öm i händerna efter allt skruvande.
Idag har jag skiftat lite tavlor o bytt ut blommor+krukor, så något har jag fått gjort.
Imorrn åker julgardinerna upp har jag bestämt, men först hade jag behövt putsa fönstrena också, meningslöst när det regnar. Man kan iofs ta insidan iallafall.
---
Idag hade t.o.m dagiset hållt sig inne större delen av dagen, julpysslat o bakat pepparkakor.
Men dom var ute i regnet när jag kom o Lucas var dötrött, han hade inte sovit nånting så han somnade i vagnen på väg hem. Tänkte att han skulle få fortsätta sova i sin säng sen men när jag var på väg att bära in honom där så gick vi ju förbi tvn, så då ville han istället kolla på bompa. O nu är han jättepigg :)
Leija har däremot somnat nu, efter lite gnäll. Så nu sover hon nog minst en timme.
Jag ska strax börja med maten sen får vi se vad jag gör ikväll, bakar kanske?

Skitväder!

Igår morse var vi på barnmottagningen där vi skulle träffa Lucas läkare för lite uppföljning. Har tyvärr blivit lite dålig kontakt oss emellan, vi pratar ju mer med Lund. Men det känns bra att träffa någon på hemmaplan också.
Så igår blev det vägning o mätning också för första gången på över ett år. 91,5 cm o 12,8 kg, så han ligger ett snäpp under normalkurvan men följer ändå sin egen kurva som han ska. Så det känns ju skönt, trots att han äter så dåligt.
Vi fick även positivt besked angående lungan, en liten del var ju ihopsäckad, men den har blivit normal igen :)
Dom har kommit fram till att cystan han har sitter i lungan o inte utanför som man trodde från början, men eftersom den minskat lite nu har torax bestämt att den ska få vara kvar, men följas upp en gång om året.
O så pratade vi även om hans rygg, det var sagt att även den skulle följas upp en gång varje år, men det var nästan två år sen dom röntgade sist så hon trodde att vi blivit lite bortglömda där, i Lund då, så hon skulle kontakta dom om det.
Förhoppningsvis kommer vi även slippa åka ner till Lund varje gång han ska magnetröntgas för dom skulle få utrustning till att kunna söva barn o göra det här i Karlskrona också nu inom kort, så det känns skönt :)
Dessutom tog vi upp det här med att vi misstänker att han har astma, så hon tyckte vi skulle komma in med honom nästa gång han blir sån så dom får kolla på honom. Men så länge det räcker med Bricanylen är det bra, annars finns det även kortison han kan få.
Efter detta besöket hos hans läkare kände jag mig ganska positiv trots allt, o han är ju lika pigg som vilket barn som helst o han växer som han ska trots en mindre tarm.
---
Mamma kom på besök när vi kommit hem, då blir Lucas jätteglad.
Mormor är en stor favorit där, antagligen för att hon skämmer bort sina barnbarn ;)
Mig också dessutom, pappa kom förbi med uppsydda julgardiner till mig idag som mamma tog med sig hem igår.
Så nu är jag lite sugen på att hänga upp dom, det gör väl inget? Bara hänga upp julgardiner menar jag ;) Ljusstakarna får nog vänta till fredag iallafall.
Regnet öser ner, o har gjort sen ca 11-12 igår på dagen vilket leder till översvämmade gångvägar. O jag hade ingen bil hemma idag eftersom den är på verkstad (hjulinställning) så jag hade inte mycket mer att välja på än att gå ner till dagis. När jag kommit ner för första backen är hela vägen översvämmad, o jag gick rätt igenom det, minst 15 cm vatten, hade ju inte tid att ta en omväg så vad skulle jag göra. Genomblöt rakt igenom skorna o halvvägs upp till knäna..
Tog en annan väg hem men även där var halvt översvämmat. Jobbigt att köra med syskonvagnen samtidigt som man ska hålla i ett paraply dessutom.
Skitväder!

Vi har att göra iallafall

Fullspäckad helg, som även hela veckan kommer bli.
---
I lördags fick jag sovmorgon, Emanuel gick t.o.m upp innan Lucas vid 7.30 medans Leija o jag sov till 9.
Det var inte fel :)
Fixa iordning oss, packa väckor o sen iväg o lämna Leija hos faster Emelie o Lucas hos morbror.
Vidare till Ikea, efter många om o men.
Hittade vad vi skulle o lite till, blev ingen ny lampa till vardagsrummet men det gör inget.
Körde i Burger Kings drive-in på hemvägen o åt maten i bilen istället.
Sen var det först hämta Lucas i Jämjö o slänga av en byrå som mamma beställt av oss, vidare hem o lämna av allting, lämna släpet på Q8 o sen blev Lucas o jag avsläppta på Maxi där vi gick o tittade på leksaker medans Emanuel hämtade Leija. Köpte såklart lite chips o godis också ;)
---
Söndagen var det flytt som gällde, Lucas skulle byta sovrum med oss så det tog ju ett tag o vi är långt ifrån färdiga heller, men hans säng o alla leksaker är på plats iallafall. Ikväll ska vi sätta ihop sängramen till vårt rum, o om vi klarar av det någorlunda snabbt tar vi nog tag i byrån också. Dessutom ska vi storhandla ;/
---
Blir stressad bara jag tänker på hur denna veckan kommer se ut, det ska putsas fönster, bakas, städas, julpyntas, få hembesök av BVC o dessutom har jag hela badrummet fullt med tvätt o en alldeles för liten torkställning så jag kan ju inte ta mer än högst 2 maskiner per dag.
Ska skriva handlingslistan nu, mycket som ska kommas ihåg idag.

Fredag

Godmorgon, här är vi igång sen lite mer än en timme tillbaka. Men jag var nöjd över att få ligga så pass länge ändå. 7.20 vaknade Leija o så länge har hon aldrig sovit i ett sträck. Så när jag gick upp för att göra välling kom även Lucas upp.
---
Leija ålar omkring här på golvet, hon började lite smått häromdan o nu har hon börjat få upp farten, drar sig fram med händerna o sparkar med ena benet. Hon vill ju följa efter brorsan vart han än går så han har henne efter sig hela tiden stackarn. Oftast tycker han såklart det är kul, men ibland vill man ju vara ifred.
7:e tanden kom upp igår, nu hoppas jag att det är lugnt ett tag för jag vill ha en glad liten tjej ett tag.
---
Lucas mår mycket bättre nu, o gjorde egentligen redan igår men han fick vara hemma från dagis iallafall.
Hade mamma o John på besök en stund på dagen, fikade på lite frallor.
Annars har det inte hänt så mycket.
Idag blir det storstädning o tvättning, har en maskin sängkläder inne just nu som strax är klar, men mer blir det.
När jag sedan har fått i mig lite frukost tänkte jag ta dammsugning o torkning av golv, när jag får lust ;)
Hoppas att den infinner sig någon gång under dagen.

Sjuklingar

Kanske börjar bli dags för en uppdatering? ;)

Vi har helt enkelt haft fullt upp.
I fredags var vi på sångstund inne i stan med fika o lek på det, sen lunch på McDonalds.
Hem o få besök av Åsa o hennes tjejer som var här några timmar :)
Sen lite småfirande av Emanuel på kvällen.
I lördags fyllde mamma år, så efter att Emanuel hjälpt svärmor, o hämtat hem 120-sängen vi fick av svärfar så begav vi oss till Jämjö för lite firande. Mamma bjöd på sin goda smörgåstårta, o sen tårta o kakor på det, o lite senare även chips. Att man orkar! ;/
Min pappa fick även sin fars dag-present då, kalsonger o en påse polly.
Söndagen bytte Emanuel däck på bilen så vi slipper tänka på det, nu ska det bara göras en hjulinställning också.
Han fick en t-shirt av sina barn på morgonen med "världens bästa pappa" på såklart :)
Vid 13 åkte vi hem till svärfar där vi blev bjudna på våfflor. Ett par timmar där o sen hem o ta det lugnt resten av kvällen.

I måndags minns jag inte att vi gjorde något särskilt, Lucas började bli lite dålig framåt kvällen o igår var han inte alls bra. Han hade svårt att andas o låg bara på antingen soffan eller madrassen vi har liggande i vardagsrummet för tillfället. Längre än då förflyttade han sig inte, o pratade gjorde han inte heller. Men det är ju förståeligt.
Tyckte knappt bricanylen hjälpte honom igår. Åt ingenting, men drack lite vatten o oboy.
Men idag är han piggare, han fick bricanyl imorse också men nu behöver han nog inte mer.
Däremot hostar han o har dessutom ont när han hostar så han är absolut inte bra än. Han har ätit litegrann iallafall o druckit mycket.
Leija är inte heller särskilt pigg, snorig o allmänt trött. Sover bara korta stunder o sen är hon jättetjurig. Antar att det är den 7:e tanden som spökar för henne, den kommer vilken dag som helst.

Jag har suttit o kollat Ikeas hemsida en stor del av förmiddagen, vi ska dit på lördag för att handla lite till barnens blivande rum, någon skruv till sängen som fattades, kanske en ny byrå o en ny lampa till vardagsrummet. Vi får se hur mycket det blir, kanske hittar några julklappar också.
Annars tar vi det lugnt idag också, o vi blir själva till ikväll för Emanuel ska jobba några timmar extra.

Du är bäst <3

Älskling ringde för en stund sen, med positivt besked, han är nu utbildad VVS-montör :D
Så skönt att han klarade det nu.
Han körde precis ifrån Hässleholm så det dröjer närmare 2 timmar innan han är hemma.
Jag håller på med maten nu medans Lucas o Leija sitter o leker på hans rum. Numera tycker han om att leka med lillasyster, han kom o drog i henne när hon satt i mitt knä innan, "kom ia", så då skulle hon följa med in på hans rum, o där sitter dom alltså nu. Sötnosar <3

Städ-torsdag

Det var skönt med lite sällskap här igårkväll, mamma o pappa åkte hem vid 19.30. Då hade Leija somnat o Lucas fick vara uppe en halvtimme till med mig, han pratade lite med Emanuel innan han la sig också :)
Jag kollade sen på Bonde söker fru och Grey´s Anatomy innan jag la mig ensam i vår stora säng ;(
Ikväll kommer älsklingen hem igen, förhoppningsvis med positivt besked.
---
Jag tänkte bara skriva ett snabbt inlägg så ska jag dra igång med städningen medans Leija sover.

Rumphasare

Har upptäckt att Leija nog blir en rumphasare, som jag hela tiden trott.
Satte henne bredvid Lucas fåtölj o när jag kollade till henne så var hon helt plötsligt framme vid tv-hyllan.
Samma sak nu, hon är framme igen efter att jag flyttat tillbaka henne. Det går inte särskilt fort när jag kollar, men så fort jag tittar bort är hon framme. Kul att det händer något nu :)
Hon försökte dessutom ställa sig upp mot Lucas fåtölj innan men då fick jag komma till undstättning annars hade hon åkt i golvet, hon stod liksom på sidan, med bara fötterna i golvet. Svårt att förklara.
Hon försöker iallafall o det tycker jag är kul :)
---
Jag har bjudit hit mamma o pappa på middag idag så jag slipper sitta "själv". Det är ganska ensamt även med två barn hemma på något vis. Får se om John följer med också, det vet man ju aldrig.
---
Lucas hade slocknat på dagis efter lunchen så han hade fått sova en halvtimme, tror att han ska klara sig på det faktiskt. Han är pigg o glad nu iallafall så det är skönt.
Leija fick precis lite mat o nu har hon somnat så nu ska jag hänga tvätt, slänga in en ny maskin, diska o plocka lite.
O sen värma på maten, det blir rester idag ;) Gjorde lasagnette igår, o det blev väldigt mycket över, men jag tror inte mamma o pappa bryr sig. Det var lika gott idag.

Pirates of the Karlskrona

Snodde några bilder ifrån Sandra o Emma, som var på Emanuel o mig, från i lördags. Jag ser likadan ut på alla bilder typ :P
Här ser jag gravid ut av någon anledning, konstig vinkel antagligen ;/

Lycka till älskling

Redan onsdag, det går så himla fort!
---
Lucas sov ju inget på dagis igår, var ju tvungna att testa. Vid 16 somnade han under köksbordet, helt slut. La honom i soffan istället o lät honom sova en halvtimme, han var väldigt svårväckt då men till slut så.
Idag bestämde vi att om han är pigg får han vara uppe, skulle han vara trött får han sova en halvtimme. Så får det vara i fortsättningen, det var iallafall roligt att hämta en pigg kille på dagis igår. Annars är han ju nyvaken o tjurig.
---
Emanuel körde till Hässleholm vid 8 imorse, o kommer hem först imorrn kväll. Dags för yrkesexamensprovet igen, för ett år sen kuggade han på teorin o hann aldrig med svetsningen så det ska han göra nu. Det praktiska är han klar med iallafall. Kommer kännas så ensamt här ikväll när jag har lagt barnen ;(
---
Leija sover nu, o jag har precis ätit frukost. Tänkte springa ut med lite sopor o småplocka lite här hemma medans hon sover, sen får vi se vad som händer.
---
Vi fick förresten tag på en 120-säng, visade sig att svärfar hade en han behövde bli av med. Så nu är istället frågan vad vi ska göra med vår säng :/ För när vi flyttar till större vill vi ju ha en dubbelsäng så det känns ju nästan onödigt att sälja den, men samtidigt har vi ju ingenstans att förvara den. Får fundera på det till helgen.

120-säng sökes!

Känner att det blivit dags att byta rum med Lucas nu, så att han o Leija får vårt stora sovrum o vi tar det lilla.
Därför behöver vi en mindre säng för vår 180-säng går absolut inte in där tyvärr.
Har ni någon eller känner någon som behöver bli av med det, gärna sängram också, så skriv!

Sluta med middagssömnen?

Lucas sov inte på hela dagen igår, o trots det höll han sig pigg o glad fram till läggdags vid 20.
O han vaknade inte förrän 7.30 imorse dessutom, så får det gärna fortsätta.
Jag sa att dom kunde hoppa över hans middagssömn på dagis idag om han är pigg så får vi se hur det funkar.
Han var glad att komma till dagis iallafall, som alltid, han hade inte tid att säga hejdå när jag skulle gå, men när jag precis skulle öppna grinden o gå ut så kom han springande o skulle ha en kram ^^
---
Idag ska Leija o jag storhandla, har precis skrivit färdigt listan nu. Egentligen skulle vi varit iväg tidigare men Leija somnade i babysittern så jag lät henne sova en stund. Nu verkar hon vakna till så det är lika bra att ge sig iväg.

Rolig helg

Vi har haft en toppenhelg! :)
---
I fredags var det ju meningen att vi skulle på sångstund o fika med Lucas dagiskompis, hennes mamma o lillasyster. Men när vi kom dit visade det sig vara inställt, så vi gick istället upp på stan, köpte lite fika o satte oss inne på köpcentret, barnen sprang runt lite. Sen gick vi till BR där barnen kollade leksaker ett tag, o så bestämde vi att vi skulle köpa med oss mat från McDonalds o äta den hemma hos dom.
Så där tillbringade vi hela eftermiddagen, i deras mysiga hus i Bastasjö. Precis sån planlösning jag vill ha på ett hus, liite avundsjuk är jag ;)
Vi kom hem samtidigt som Emanuel strax efter 16, började då med tacosen direkt.
Lucas sov ingenting under dagen, vid 18 höll han på att slockna i sin fåtölj så jag gav honom lite chips o choklad sen var det inga problem för honom att vara vaken till 20 ;)
---
Morgonen efter kom han upp vid 6, så jag var uppe o gjorde välling till honom o därefter somnade han om till 8.30(!), även Leija fick lite välling då o sov till 8, så det var en bra start på dagen.
Vi tog det ganska lugnt på morgonen, vid 13 körde vi hem till mina föräldrar där vi blev bjudna på kalkonmiddag, även min farmor o farfar o mormor var där. Det var mumsigt! :)
Vid 17 var Emanuel o jag tvungna att åka hem o byta om. John o Matilda var sen o hämtade oss här o körde in oss till stan. För er som missat det var vi på Halloweenfest :)
Blev en kanonkväll, bortsett från att Emanuel drack för mycket o för snabbt så han fick åka hem vid midnatt. Jag hade kul ute med dom andra tills det stängde vid 3. John o Matilda hämtade upp mig men vi kom inte särskilt långt för det var något fel på bilen, o när John går ut o kollar visar det sig vara punktering på ena framdäcket.
Inga verktyg i bilen till att byta däck så vi tog en taxi istället. Var hemma 3.40 ungefär, Emanuel sov så tungt så han märkte inte ens när jag tände lampan i sovrummet.
---
Sov såklart länge på söndagen, vaknade nog vid 11 men låg kvar o drog mig till 13, Emanuel låg kvar iallafall en timme till. Jag fick nåt ryck o började städa här hemma innan vi åkte o hämtade barnen :P
På hemvägen beställde vi pizza, smakar extra gott sådär dagen efter.
Lucas var dålig igen, o nu är vi nästan säkra på att det är astma, har kommit fram till att han blir sån när det är kallt ute o igår hade han sovit ute i vagnen på dagen. Han har ju sin Bricanyl så nu är han mycket bättre.
---
Idag är jag allmänt seg, hatar måndagar. Leija sover just nu, Lucas leker med sina bilar o jag lyssnar lite på musik. Inga planer alls för dagen faktiskt, tvätta lite kanske.

Utmaning

Jag blev utmanad av Melinda

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där? 
System med fjärrvärme

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Soffan

3. Vad var det senaste du såg på tv? 
Reprisen av "Så mycket bättre"

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 
19.00

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tvn och Lucas som leker

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? 
För två timmar sen, var o hämtade hem barnen från mormor o morfar, o var sedan o hämtade pizza

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? 
Facebook.

8. Vad har du på dig? 
Jeans, vit baströja och en stickad tröja med korta vida armar o stor polokrage

9. Drömde du något inatt? 
Inte som jag minns

10. När skrattade du senast? 
När vi satt och åt, Leija satt brevid o hoppade i sin stol

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? 
Tavlor och en tv

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Utklädda personer, räknas det? ;)

13. Vad tycker du om den här utmaningen? 
Den var väl okej

14. Vilken var den senaste film du såg? 
En hel film? Det var nog Kick-ass

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? 
Bygga nytt hus, köpa bil, en resa till hela min underbara familj m.m

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. 
Kan inte komma på något i nuläget

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? 
Fred mellan alla länder, men det kanske inte bara är en sak?

18. Tycker du om att dansa? 
Älskar att dansa! ;)

19. George Bush? 
?

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? 
Har en Lucas o en Leija, inget som var bestämt i förväg. Blir det fler barn har jag ingen aning.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? 
Nej, vill inte ens flytta ifrån Karlskrona.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Snor Melindas svar där då ;)
"Välkommen. Här kan du frossa i vad du vill och i hur mycket du vill utan att gå upp ett hekto!"


24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Maria Sara Emelie Får räcka med tre.

Dagisplats

Nu har jag precis sökt dagisplats åt min lilla Leija, till 1:a Augusti. Tänkte att det var lika bra att ta tag i det så fort som möjligt, nu blir det ju precis 9 månader innan som man får söka.
Samma avdelning som Lucas är på blir det, o jag räknar med att hon kommer in med tanke på att det är syskonförtur, men vet även att ett annat syskon också ska börja då.
Jag tror inte det blir några problem :)
---
Idag är det regnigt o blåsigt, träden har blivit så gott som kala bara under natten.
Vet inte riktigt vad jag tycker om hösten egentligen, jag älskar visserligen att ha massa ljus tända men samtidigt känner man sig så nere när man kollar ut genom fönstret.
Lucas fick vara inne o leka på dagis nu på morgonen, dom skulle vänta lite med att gå ut.
Så Leija o jag satte oss ner en stund vi också, fastnade där i över en halvtimme, pratade med en annan mamma o vi pratade lite om att jag o barnen skulle följa med dom till öppna förskolan på fredag. Det hade varit superkul, jag behöver ju komma iväg o öva upp det sociala (som jag inte har).
Jag har ju alltid varit blyg, o jag hatar det. Visserligen har det blivit lite bättre sen jag fick barn men absolut inte tillräckligt. Det är ju därför jag inte gått på öppna förskola eller mammaträffar något nu. O det blir ju inte bättre av att undvika såna situationer, det vet jag, så nu får jag allt ta mig i kragen!

Naturdiet

Jag har förresten gått o blivit förkyld, eller nåt. Är tjock i halsen o täppt i näsan o allt det där roliga.
Så därför blir det ingen träning denna veckan, istället köpte jag Naturdiet-shaker igår som jag ska leva på t.o.m fredag tänkte jag. Köpte päron o smultron/vanilj o dom var riktigt goda båda två, lite konstig eftersmak men annars kanon :)
Just nu känner jag att jag har bråttom med att gå ner några kilon, för om en månad ska vi till Ronneby Brunn med Emanuels jobb, julshow med övernattning o gratis inträde till spa. Så om jag ska få för mig att visa mig i bikini behöver jag bli av med lite till. O allra helst hade jag bara velat slita bort det där fula ärret jag har på magen också ;(
Nu har vi iallafall sökt ersättning för det, det är under utredning o tar visst en himla tid, ska väl in o ta bilder o så också framöver. Hur som helst, får jag ersättning tänkte jag kolla upp var o pris på att få bort det eller göra det finare för det är verkligen något jag mår dåligt över. Ja, så är det. Alla kan inte vara perfekta ;P

Här är jag

Hallå hallå :)
Här har det inte hänt särskilt mycket under helgen, var en sväng i stan i lördags o köpte maskeradkläder o vintermössor till barnen sen spenderade vi resten av dagen här hemma med en massa mys.
I söndags var vi dötrötta, Lucas kunde ju tyvärr inte ställa om sig efter klockan så han kom upp 5.20, jag som tycker det är tidigt när han kommer upp 6.30 också..
Emanuel fick ligga kvar eftersom han gav mig sovmorgon på lördagen.
Under eftermiddagen gick vi en liten sväng till affären för att handla bullbak-grejer o försökte ta lite höstbilder på barnen men det blev inte så lyckat tyvärr. Till en början var Lucas samarbetsvillig men Leija ville inte kolla in i kameran, sen blev Lucas tjurig, jag trampade i hundbajs, Leija blev tjurig o ja. Ni hör ju själva, inte särskilt lyckat.
Så vi gick hem o började steka pannkakor o därefter bakade Emanuel kanelbullar.
Mys framför tvn hela kvällen sen.
---
Igår var mamma o min bror här ett par timmar, mamma slingade mitt hår o jag slingade hennes. John somnade i Lucas säng, där det egentligen var meningen att Lucas skulle sova, men Lucas släckte lampan o sa gonatt till John sen stängde han dörren o sprang därifrån :P
Han däckade framför tvn vid 16 sen. Hopplöst att han inte bara kan sova när han ska.
Efter middagen var jag o handlade så jag slapp det idag, skönt att komma iväg en stund själv.
---
Idag är Lucas tillbaka på dagis, han var ju hemma hela förra veckan. Lite blygt var det till en början, men han kom igång ganska fort. O jag tycker ärligt talat att det är riktigt skönt att han är där nu, sitter bara o njuter av lugnet. Han är väldigt krävande just nu, med trotsen o allt.
Leija ligger o sover sen ca 45 minuter tillbaka, o jag räknar med att det blir iallafall en halvtimme till så under den tiden ska jag inte göra ett skit rent ut sagt ;)

RSS 2.0