Valborg

Åkte iväg o shoppade lite efter Unga mödrar igår.
Hade fått sms om 25% på ett helt köp hos Lindex, o så hade jag två 25%-checkar på Kappahl som jag var tvungen att nyttja. Lucas behövde lite nya kläder nu när han har börjat gå över till storlek 92. O snuttan behövde lite tights/strumpbyxor. Sa till mig själv att jag inte skulle köpa något annat för hon har så mycket, men som om jag kunde låta bli eller? :P Fastnade för en så himla söt rutig blus, det står på Lindex hemsida att det är en blus, men den är mer som en klänning kan jag tycka. Förutom det köpte jag alltså tights, bland annat ett par vita med volanger bak som jag tänkte hon skulle ha till klänningen. O eftersom hon behöver 62 i de flesta kläder så köpte jag ett par i 62/68, men gud vad stora dom var, funkar inte alls nu.
På Lindex blev det även ett par byxor till Lucas, som man kan göra till shorts lite längre fram.
På Kappahl blev det en tröja med motorcyklar på o ett par byxor till honom.

Har badat båda barnen nu på morgonen, o dom har somnat båda två så jag ska väl passa på att duscha o fixa mig lite. I eftermiddag åker vi till Ytterön för att fira valborg med mormor, mina föräldrar o några till. Hoppas vi slipper regnet så man kan tända brasan o grilla lite.

Helgen är inte planerad såhär långt, så det blir nog ganska lugnt tror jag.
Passar på att önska alla en trevlig helg.
Puss o Kram


Lite nytta

Här har det varit fullt upp hela dagen, tvättat, dammsugat, torkat golven, bytt sängkläder osv.
Hunnit med en himla massa under tiden Lucas varit på dagis, tur att man har en snäll liten tjej som gillar att ligga o kika i babysittern eller gymet.
Regnat större delen av dagen, så tyvärr slapp jag inte regnet när Lucas skulle hämtas. O idag skulle jag dessutom gå lite längre eftersom dom varit i Bastasjö hela dagen. Paraply fick jag inte för mig att ta med så jag fick bli lite blöt, det öste iallafall inte ner.
Fick stå o vänta på dom ett tag så Leija blev otålig i vagnen, vansinnig var hon när dom väl kom.
Men så fort vagnen börjar rulla så är det lugnt igen.

Idag kom det brev ifrån universitetssjukhuset i Lund, ett brev som vi väntat på ett tag.
Fått tid den 26 Maj för datortomografi, cystan i Lucas bröstkorg ska alltså kollas upp igen.
Sist den kollades var i Mars förra året, så vi får se om den växt något nu eller om man fortfarande ska låta den vara. Egentligen känner jag att dom lika gärna kan ta bort den så slipper man oroa sig, men samtidigt kanske det medför några risker att göra det också?

Idag tänkte jag göra potatisgratäng o helstekt fläskfilé, så det är väl lika bra att dra igång med det nu så vi kan äta i bra tid. Dubbelavsnitt av Unga Mödrar idag också ju ;) Börjar vid 17.

Utklädnad?

Det börjar närma sig Western-festen nu o jag har fortfarande inte hittat något att ha på mig, tänkte iallafall vara indian. Emanuel ska väl vara cowboy tror jag, likaså Lucas. Mamma har köpt komönstrat tyg som hon ska sy en väst av till honom, o en liten klänning till Leija i samma tyg blir det nog också.
Satt o googlade lite nyss o hittade denna sida Funnyproducts. Här kan man både köpa och hyra olika maskerad-dräkter. Hittade en indian-outfit som hade varit perfekt, kostar 350 kr att hyra den, o så tillkommer ju frakt på det då. Frågan är om det är för mycket pengar att slänga ut för en kväll, det känns så :/
Jag som skulle vara ute i god tid med detta, är iofs några veckor kvar, den 22:a närmare bestämt.
Vi får se hur jag gör, men jag är himla sugen på denna dräkten..


Onsdag

Det blev inget handlande för hela familjen igår, Emanuel tog med sig Lucas o handlade själv.
Tänk att han åkte o storhandlade frivilligt, helt själv, det är första gången :P
Det gick superbra iallafall, så det kan han göra fler gånger.
Under tiden dom handlade låg Leija o sov, så jag passade på att diska, göra rent i badrummet o dammsuga hela lägenheten. Gjorde fint nere i hallen, sorterade ut skor som var för små till Lucas o mina vinterskor åkte bort.
Så jag fick en hel del gjort igår kväll, som jag skrev så får jag såna ryck vissa kvällar. O det är ju bra :)

Nu är Lucas på dagis, Leija ligger i soffan o sussar så sött o jag gör så lite som möjligt typ.
Ska slänga in en maskin tvätt, vika det som hänger på ställningen o få in det i lådorna.
Kanske ska sortera Leijas kläder också idag, använder mestadels 62 till henne o det ligger fortfarande endel kläder i 56 som jag behöver plocka bort.
Hade behövt gå en långpromenad också, men det blir nog inte av idag :/

Glöm inte bort Unga Mödrar ikväll kl.17 på kanal 5! :)

Underbara barn

Lite efterfrågade bilder på mina sötnosar kommer här :)
De små bilderna är klickbara.

    


Tisdag

Börjar bli dags för ett inlägg nu känner jag.

Helgen har varit bra.
I lördags var vi i stan en sväng, jag köpte ett par skor o så tog vi första glassen på glassiären o det smakade supergott såklart. Tog smakerna polkagris och nutella :) Nästa gång måste jag smaka "kanelbulle".
Var sen hemma en stund innan vi åkte vidare till svärfar för grillning med alla syskonen.

I söndags tog vi det mest lugnt, var o lekte i den nya lekparken här intill. Kul med lite nytt o fräscht till barnen tycker jag :) Förutom det hände inte mycket mer, allmänt sega som vanligt en söndag.

Igår var jag o barnen hemma hos mamma hela dan, gick en långpromenad så dom somnade.
Sen satt vi o solade på altanen, var riktigt skönt där, blåste ingenting så man kunde sitta o njuta av värmen o fågelkvittret, precis som det ska vara :)
Kom hem lagom till Emanuel kom från jobbet. Städade lite på kvällen, det var välbehövligt. Av någon anledning orkar jag inte städa på dagen, men kvällen däremot går det mycket lättare.

Idag är Lucas på dagis igen, frisk o kry.
Jag o Leija har varit på BVC. Hon fick åka Emmaljungan idag för första gången, bara använt syskonvagnen annars.
Tyvärr slapp vi inte regnet när vi gick, jag som tyckte att det började spricka upp lite innan jag skulle gå.
Regnskyddet glömde jag såklart hemma så jag fick slänga över min jacka över vagnen, behövde inte den ändå för det är så pass varmt ute idag.
Leija väger 4960 gram o är 57,5 cm lång. Inte ökat riktigt lika bra denna gången, men det var ändå okej så länge hon är nöjd när hon äter.
Pratade med sköterskan angående Lucas idag också, han pratar ju inte särskilt mycket. Kan kanske runt 20 ord, resten babblar han på sitt eget språk. Men jag behövde inte oroa mig över det än, hon tyckte fortfarande att han var så pass liten att det inte var någon fara. Det viktigaste var att han förstod vad vi sa, o det gör han ju.
Skulle det inte hänt så mycket mer till efter sommaren skulle hon boka in en tid till en logoped, men vi hoppas att vi slipper det.

Har precis fått i mig lite lunch nu, Leija ligger o sprattlar i babysittern o spanar in nalle puh som hänger där. ^^
Om en timme är det dags att hämta hem Lucas, o då blir det mellanmål. Ska göra smoothie tänkte jag, det är han glad för, o jag också för den delen :)
Storhandling ikväll, troligtvis hela familjen. Har annars handlat själv nu sen Leija kom, men idag följer nog resten av familjen med också. Leija får sitta i bärselen, hoppas hon gillar det.


Promenad

Slapp inte regnet helt, duggade lite nästan hela vägen dit. När jag var så gott som framme dök solen upp, o det var fortfarande fint när jag kom ut ur affären. Halvägs hem däremot började det regna lite mer, så jag fick sätta på regnskyddet på vagnen så barnen höll sig torra iallafall.
Hade aldrig satt på det på syskonvagnen innan så det tog en stund för jag fattade inte alls hur det skulle sitta, men det blev någorlunda bra sen.

Dom sov hela vägen fram o tillbaka båda två, så det var skönt :)
Jag o Lucas har passat på att äta lunch, så nu ska jag ner i vagnen o hämta Leija tänkte jag.

Piggare

Äntligen fredag igen.
Lucas är piggare idag, han fick Bisolvon två gånger igår o han låter mycket bättre, inte alls lika rosslig o andningen låter inte ansträngd. Men gud vad tidigt han ska vakna, 5.30 var han uppe idag. Emanuel brukar gå upp vid den tiden så jag kunde iallafall ligga kvar en timme till tills han åker till jobbet.
O då vaknade även Leija.
Fick första kontaktleéndet av henne för en stund sen :)
Har sett henne le flera gånger innan, men det har antingen varit i sömnen eller när hon precis vaknat så tror inte det varit "riktigt" då. Men nu ler hon så fort jag bara pratar med henne ^^
Imorrn blir hon 1 månad redan, o jag njuter av varje sekund. Fortfarande så himla snäll, o vad vi märkt har hon sluppit magknip också. Kvällarna kan hon vara väldigt snuttig o vill ligga vid bröstet hela tiden, då duger minsann inte nappen. Men det är mysigt, så jag ska inte klaga :)

Idag tänkte jag ta en promenad med barnen till Coop för att handla lite gott till ikväll.
Hoppas det fina vädret håller i sig bara, tänkte gå vid lunchtid så får Lucas sova i vagnen.
Men nu är det frukostdags.

Puss o Kram

Frisörbesök

Tog lite längre tid än jag förväntat mig hos frisören, hela 3 timmar.
Hon började med klippningen eftersom jag skulle ta en bra bit på håret.
Sen slingade hon, jag hade tänkt färga egentligen men hon övertalade mig till slingning istället eftersom det ser mer naturligt ut. Tyvärr blev första slingningen varken som hon eller jag tänkt oss, ville haft ljusare. Så då gjorde hon folieslingor istället lite här o var i håret o det blev mycket bättre.
Inte riktigt så ljust som jag ville haft från början men jag är ändå jättenöjd med färgen nu, bilden här nedanför visar inte riktigt hur ljust det är. Vill ni se hur det såg ut innan är det bara att bläddra ner o kolla på familjebilden.

Det hade gått bra här hemma iallafall, Leija hade fått lite ersättning eftersom jag inte hann amma henne innan jag skulle köra, men det gick ner det också. O hon var hungrig lagom till jag kom hem tack o lov, för då började det kännas.
Lucas har fortfarande ganska ansträngd andning till o från stackaren, o trött är han så jag ska nog följa med honom in till sängen snart så han får vila en stund. Han går ju inte o lägger sig självmant, men om man följer med så går det nog bra.



Sjukling

Haha, har barnkanalen på här i bakgrunden, o dom visade precis Dagens visa. Då är det en liten kille som sjunger Magnus Ugglas "Vild och skild" ;P
Gulligt va?

Natten har varit toppen, Lucas somnade med en gång igår, Leija somnade vid 22, vaknade 04.30, åt lite o somnade om. Lucas vaknade vid 5 o var ledsen, väldigt rosslig i halsen men ville inte ha någonting att dricka så han fick ligga kvar i sängen tills Emanuel gick upp.
Jag gick upp strax innan 7, Leija sov vidare till 7.30.
Behåller Lucas hemma idag så han inte smittar någon, han är inte särskilt pigg heller utan somnade för en stund sen igen. Lika bra att låta honom sova, det behöver man när man är sjuk.

Mamma kommer om en stund, hon ska passa barnen medans jag är hos frisören. Hoppas att Leija är på bra humör o klarar sig utan sin mamma nu då. Idag ska jag alltså bli blond igen, o kortklippt tror jag det blir också.

O idag blir Sune 1 år!


Min lilla familj <3


På natten ska man sova!

Lucas var likadan igår kväll, sprang upp ur sängen så fort vi nattat honom.
Emanuel provade läsa 2 sagor för honom, men det hjälpte inte.
Tror han gav upp efter en timme denna gången.
Men vid 2.30 inatt vaknar vi av något bankande i badrummet, jag går upp o upptäcker att Lucas tänt varenda lampa i hela lägenheten o håller för tillfället på att slänga ut kattsand över badrumsgolvet o på toaletten.
Slängde honom i säng o dammsugade upp all sand, fick återigen slänga honom i säng efter att jag var klar.
Gick o la mig, o skickade sen upp Emanuel när jag hörde att han gick upp igen.
Efter det gav han upp o somnade igen.
Leija vaknade vid 4 för lite mat, sen sov hon till 7.

Natten har alltså varit lite sådär, men ganska pigg känner jag mig ändå.
Idag har vi varit på familjerätten o skrivit på faderskapet o gemensam vårdnad så nu är det färdigt.
Annars har förmiddagen varit lugn. Om en timme är det dags att hämta hem Lucas, men innan dess tänkte jag ta ett ryck på hans rum så han har något att stöka ner när han kommer hem ;)

Idag är vi förresten med i BLT, tyvärr är det inte uppdaterat på hemsidan än så jag kan inte sno någon bild att lägga in här. Men det kommer framöver.

Tisdag

Blev en jättebra bild igår på min lilla familj tycker jag, ni får se den så fort BLT lagt in den, troligtvis imorrn.
Lucas tyckte inte det var jättekul, men fotografen lyckades ändå få ett stort leénde på en av bilderna så jag är jättenöjd. Han somnade i bilen på väg hem, så jag fick parkera o gå in med Leija först, o därefter bära in Lucas o lägga honom i sängen direkt, sen sov han 2 timmar till.

Idag är lillkillen på dagis, ute i det underbara vädret. Måste vara superskönt att jobba på ett utedagis när det är såna här dagar.
Leija sover i babysittern, bökar lite ibland så jag undrar om hon har planer på att vakna till snart kanske.
Jag har tvättat en maskin tvätt med handdukar nu som ska hängas ut på balkongen, o så har jag gått o plockat lite här hemma, städat Lucas rum. Hade behövt ta tag i vårt sovrum också för det ligger kläder slängda lite överallt, ingen trevlig syn, men det blir ju lätt så.

Strax lunchdags, ta det lite lugnt, amma o sen hämta Lucas igen.

På torsdag är det förresten dags för klippning, äntligen, o dessutom ska jag bli blond igen :)

Måndag morgon

Tog 2 ½ timme att få Lucas i säng igår. Han sprang upp så fort man bara hade stängt dörren, o han tyckte dessutom att det var superkul. Skrattade hela tiden trots att vi försökte vara allvarliga.
Men först när vi gick o la oss också, vid 22.30, så gav han upp.
Sen vaknar han redan vid 5..

Nu sitter han framför Pingu o äter smörgåsrån, Leija ligger o sover i babysittern o jag läser bloggar o kikar facebook. Ska strax plocka fram kläder till barnen o fixa iordning mig själv.
Idag ska vi åka o ta en familjebild till tidningen, hoppas den blir bra denna gången så jag kan beställa en att ha hemma sen. Jag såg inte klok ut på bilden vi tog med Lucas, men det är väl bara att inse att man ser ut sån kanske ;/ Ska anstränga mig så att ingen dubbelhaka syns iallafall :P
Vid 12 ska vi vara där, o då brukar vi annars lägga Lucas, så vi får se hur det går med honom nu, han är säkert jättetjurig.

Underbart väder har vi idag förresten, så en promenad får det nog allt bli sen :)
Puss o Kram

Sega söndag

Söndagen är redan här, gillas inte.

Vi blev bjudna på mat hos mamma o pappa igår, o även blåbärspaj :)
Emanuel beundrade deras nya bil ett bra tag, o blev såklart sugen på en han också.
Inte den modellen däremot, dom har köpt en Volvo S60 o vi är inne på att köpa en V70.
Kanske försöker få våran bil såld efter besiktningen i sommar.
Vi var hemma lagom till 20 när Lucas skulle läggas.
Kollade på Körslaget o åt lite gott, sen gick Leija o jag o la oss.

Hon sov bra inatt, mellan 22-04, ammades o somnade om igen till 6, ammades igen o somnade om till 8. Så då gick vi upp både hon o jag. Emanuel hade redan hunnit upp med Lucas som vaknade vid 6.30.
Dagen har varit ganska seg, jag är skittrött o har varken ork eller lust att göra något särskilt.
Emanuel har varit o jobbat nu medans Lucas har sovit lunch, o även Leija sov under den tiden så jag har bara suttit vid Facebook o glott, började spela Treasure Isle för att fördriva tiden, o jag lär nog sitta lika mycket vid det som jag gör vid Farmville.

Nu är det köttgryta på gång här, Emanuel lagar maten idag :)
Vilket betyder att det är min tur att diska, mindre roligt, men så är det.
Hoppas ni har haft en bra helg.
Puss o Kram


Lördag

Hade en superbra dag igår, så kul att träffa både Elin och Sandra.
O Sandra flyttar tillbaka till Karlskrona i sommar :D
Så nu är det bara att vänta på att Elin ska bli klar med utbildningen så hon också kommer tillbaka :)

Det gick bra på BVC också, naveln var helt läkt. Hon väger nu 4850 gram o är 57 cm lång, min stora tjej.

På kvällen tog vi det bara lugnt, kikade på tv o gosade hela familjen.
Jag gick även en liten promenad, skulle hämta mamma o pappas bil som stod vid Angöringen så Emanuel kunde köra hem dom med den på natten sen. Dom hade tydligen blivit 2 timmar försenade för bussen hade gått sönder i Ronneby, dom blev erbjudna taxi hem, men Emanuel körde dit o hämtade dom där istället.

Efter Lucas middagslur åker vi ut o lämnar tillbaka deras bil, kanske blir middag där också innan vi kör hemåt.
Nu ska jag fixa lite lunch till lillkillen, o sen hoppa in i duschen.
Ha en bra helg.
Puss o Kram

Fredag! :)

Godmorgon!
Fick ligga kvar i sängen till 7 idag, så jag ska väl inte klaga. Men hoppas Emanuel är pigg imorrn så jag kanske kan få lite sovmorgon.
Leija vaknade var 3:e timme inatt för att äta, kämpade en stund med att få henne o somna om vid 2, men till slut så..

Idag är det äntligen fredag igen. Nu på morgonen tänkte jag ta en runda med dammsugaren, duscha o gosa med mina barn. Vid 12-tiden kommer Elin hit o vid ca 12.45 går vi mot BVC där vi ska vara vid 13.30 för vägning o koll av Leijas navel. När vi är klara där går vi vidare till Matkult där vi möter Sandra för en fika :)
Bra dag med andra ord.

Ikväll, eller närmare natt, ska antingen Emanuel eller jag hämta upp mamma, pappa o mormor vid bussen, dom har varit i Tyskland idag med några andra i släkten o vill därför ha skjuts hem. Blir nog att Emanuel kör med tanke på att Leija kan vakna o vara hungrig o behöver därför sin mamma ;)

Ha en bra fredag.
Puss o Kram

Trött

Denna natten var betydligt bättre, vi la oss vid 22 o Leija vaknade inte förrän 4 o ville äta lite. Sen somnade om om till 7.
Ändå är jag så mycket tröttare än vanligt idag, antagligen pga medicinen. Vet inte om den har hjälpt egentligen, det kliar ingenting uppe på låren längre, däremot kliar det fortfarande jättemycket på områdena mellan låren.
Så den verkar kanske bara på ett område i taget? Vi får se, är det inte bättre till på måndag ringer jag igen.

Leija har sovit hela förmiddagen, så jag har passat på att vila lite på soffan under tiden.
Hon fick precis lite mat o nu är det dags för min lunch.
Mamma kommer nog en sväng sen tror jag, o Lucas ska hämtas vid 13.30 annars tar vi det bara lugnt.

Hämtade ut mitt klädpaket igår också, o jag är så nöjd verkligen. Kläderna ser inte ens använda ut, hur fina som helst. Helt klart värda priset, blev 605 kr med frakt. Nästan en hel garderob med storlek 62/68, har börjat gå över till 62 i vissa kläder redan, mestadels Lindex, dom är lite mindre i storlekarna.

Tänk att det redan är torsdag, går så himla fort trots att man knappt gör någonting.
Imorrn är det dags för BVC o vägning av snuttan. Ska kolla naveln också för vi misstänker att den inte läkt som den ska. Blir en promenad dit imorrn, med Elin, sen troligtvis fika på Matkult, o promenad tillbaka hem. Jag kommer vara helt slut.

Ha en bra dag så hörs vi :)
Puss o Kram

Tavegyl

Besöket på vårdcentralen gick bra, behövde bara träffa en sköterska så därför var det gratis :)
Hur som helst, hon trodde att det var en allergisk reaktion. Och efter att hon pratat med en läkare så bestämde dom att jag skulle få Tavegyl mot klådan, istället för kortisonsalva. Skulle inte det hjälpa blir det eventuellt kortisonbehandling.
Hon rekommenderade mig att ta en tablett innan läggdags eftersom man kan bli trött o dåsig av dom, men jag valde att ta en nu ändå, orkar inte hålla på o klia.

Elin hade att göra med Lucas under tiden, som hon sa, han är mer vild än tam ;)
O ungen ska redan börja snatta! Han fick hålla min påse från apoteket när jag var klar. Vi stod en liten bit ifrån sen o fixade med Leija innan vi skulle gå ut.
Då går Lucas fram till apoteket igen, o börjar lägga i grejer i påsen! Tror tack o lov att ingen såg honom, gud vad pinsamt.

Hade tänkt att jag skulle åka o storhandla när Emanuel kommit hem, o även hämta ut klädpaketet jag budade hem häromdan. Får se hur jag känner mig efter tabletten här bara, om jag klarar av att köra bil. Eftersom man som sagt kunde bli lite dåsig.

Vårdcentralen

Vårdcentralen hade inga bra tider till mig egentligen, ville ha en tid medans Lucas var på dagis, men det fanns varken idag eller imorrn så det fick bli 14.10 idag.
Ringde därför Emanuel för att kolla om han hade möjlighet att smita ifrån en stund o ha Lucas medans jag var där men han var på Hasslö idag så det gick inte.
Men så kom jag på att Elin var hemma nu, o gullig som hon är ställer hon såklart upp.
Det funkar inte att ha med Lucas där helt enkelt, han blir bara tjurig när han måste sitta still o inte får pilla på någonting.
Skönt att få detta uppkollat nu iallafall..

Jobbig natt

Har fått alldeles för lite sömn inatt. Leija ville inte sova längre än till 3, försökte på alla möjliga vis att få henne o somna om efter att hon ätit men hon var superpigg. När klockan ringde vid 5.30 så bad jag Emanuel ta över så jag kunde sova en timme innan han stack till jobbet.
Det tog en kvart för honom att söva henne, men då måste hon ju iofs varit trött efter att ha varit vaken i över 2 timmar.
Lucas vaknade vid 6, så Emanuel fixade välling o så till honom. Sen lekte han på sitt rum tills jag steg upp vid 7.
Fick väcka Leija en halvtimme senare så hon hann äta innan vi skulle lämna Lucas.

Nu ligger hon o sover i soffan, men misstänker att hon vaknar snart.
Jag väntar på samtal ifrån vårdcentralen, mina kliande utslag är kvar o har börjat komma på lårens baksida också. Skitjobbigt att gå o klia hela tiden, kliar värre än myggbett. Men konstigt nog är det inga utlsag som verkar gå att klia sönder? Provat smörja in mig med mjukgörande hudkräm, hjälper lite för stunden bara så jag behöver nog någon annan salva eller något.

Hade behövt gå o lägga mig, men som sagt väntar jag samtal, o Leija vaknar nog snart ändå så jag får hoppa det.
Kanske hinner vila en stund innan det är dags att hämta hem Lucas.

Tillbaks till dagis

Det var en lycklig kille jag lämnade på dagis idag, en snabb hejdå-kram sen sprang han iväg o lekte med en gräsklippare. Blev kvar en stund idag eftersom många ville kika på Leija, hon låg vaken i vagnen och var hur snäll som helst.
När vi kom hem blev det amning, sen frukost för mig. Satt ett tag vid datorn när Leija somnat, o till slut hamnade jag på soffan där jag somnade o väcktes sedan av lillan strax efter 12.
Då blev det mat för henne igen, o lunch för mig.
Hämtade en nyvaken Lucas vid 13.30, tog en extra promenad innan vi gick hemåt. Riktigt skönt väder idag, o jag hade visst klätt på mig alldeles för mycket för svetten rann när jag kom hem.

Plockat lite här hemma senaste timmen, så nu ser det okej ut. Lucas leksaker hamnar ju överallt, han kan ju inte ha dom på sitt rum :P

Nu har Emanuel kommit hem så jag får väl sätta igång med maten.
Blir antingen korv med makaroner eller korv med mos, inte bestämt mig. Lucas älskar iallafall korv så han kommer väl äta lite bättre än vanligt idag.

Ha en bra kväll.
Puss o Kram

Mina hjärtan










2-barnsmamma

Idag är det alltså min första dag själv med mina små godingar, än så länge går det bra.
Har ju haft turen att även denna gången få en väldigt lugn o snäll bebis, gnäller bara när hon vill snutta.
Lucas valde att gå upp vid 6 idag, Leija var också vaken då så det var bara att pallra sig upp.
Först nu efter en dusch har jag börjat piggna till något.

Leija ligger o sprattlar i babysittern nu, o Lucas busar med Sune. Sune har hållt sig lugn nu när Emanuel har varit hemma, men nu är det full fart här igen.
Var tänkt att vi skulle tagit kort för tidningen idag, men Emanuel hade inte möjlighet att komma ifrån jobbet så vi får ta det nästa vecka istället.
Har alltså inget planerat idag, men det blir väl lite tvättande o städande som vanligt.
Inhandlande av skor får vänta tills Emanuel kommit hem så åker jag iväg med Lucas själv.

Har fått några röda kliande utslag på låren, tror jag haft dom närmare en vecka nu. Dom sitter på övre delen av framsida lår och insida lår strax ovanför knäna. Inte bara några få utslag på varje ställe heller utan det är en stor plätt med flera utslag. Fattar inte vad det är. Mamma trodde det var en allergisk reaktion, men mot vad? Jag har inte bytt tvättmedel o vad jag kan minnas har jag inte heller ätit något som jag inte brukar.
Fortsätter det klia eller om det sprider sig någon annanstans får jag ringa vårdcentralen.
Men skulle det visa sig vara en allergisk reaktion kan väl inte dom veta exakt vad jag reagerat på heller så jag vet inte om jag får så mycket hjälp därifrån.

Leija börjat bli lite snuttig nu så jag ska plocka upp henne.
Ha en bra dag, återkommer nog med lite bilder sen.
Puss o Kram

Helgen

Vad dålig jag varit med uppdatering senaste dagarna :/

I torsdags gjorde vi nog inget särskilt, vad jag kan minnas. Jag var o storhandlade bara.

I fredags gick vi till Coop o handlade lite gottigt, så det blev en bra promenad. Kändes att man varit gravid o precis fått barn kan jag säga, ingen kondis alls, o hade riktigt ont i benen när vi kom hem :P
Men det ska bli ändring på det, från o med imorrn.
Kollade Talang o Solsidan på kvällen.

Igår, lördag, skulle vi egentligen gått in till Lyckeby på marknaden, men eftersom det var mulet struntade vi i det.
Mamma hade däremot varit där o köpt ett par foppatofflor till Lucas, som han inte vill ha på sig just nu, däremot försöker han få på dom på mina stora fötter ;P
Åkte till mina föräldrar på eftermiddagen där vi blev bjudna på grillat, första gången för i år o det smakade helt ljuvligt. Munkar blev det till efterrätt.
Åkte hemåt vid 20 för att lägga Lucas. Sen tittade vi på Körslaget o lite på Djävulen bär Prada innan Leija o jag la oss.

Idag var det meningen att vi skulle köpt skor till Lucas, men Skokällarn finns tydligen inte kvar, Skopunkten hade inte dom skorna vi ville ha i hans storlek o Maxi hade inte heller något kul. Det var dom affärerna med skoutbud som hade öppet idag. Vi får väl åka till Skofynd imorrn o kolla, om jag klarar det själv med båda barnen.
Hade helst velat ha ett par nya vanliga skor till honom när han ska till dagis nu igen.
Nu ligger både Lucas o Leija o sover, Emanuel byter däcken o jag sitter här o drygar lite. Ska nog slänga mig på soffan en stund innan Lucas vaknar.
Blir hemmagjord pizza till middag idag, o bara mys.

Numera vaknar Leija var 3:e timme för att äta på nätterna så det blir aldrig någon hel natts sömn, men hon somnar iallafall oftast om efter att hon ätit tack o lov. Allt annat går också bra vad gäller barnen, Lucas är jättegullig o vill numera hålla henne ganska ofta. Ibland försöker han nästan slita henne ifrån en.
Imorrn börjar vardagen igen, Emanuel ska tillbaka till jobbet o jag ska vara hemma själv med barnen.
Lucas kommer gå på dagis tisdag-torsdag 8.30-13.30. Lite nervös är jag allt för hur detta ska gå, lär bli endel stressiga morgnar när Lucas ska till dagis, båda barnen ska ha frukost o kläs på osv.
Jag kommer nog in i det efter ett tag.

Budade hem ett stort klädpaket till Leija igår, i storlek 62/68, 440 kr+frakt. Inte mycket pengar för alla dom kläderna, hoppas att dom är i bra skick också, vilket dom ska vara enligt säljaren.



Jag tävlar


Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!


2 veckor

Idag är Leija redan 2 veckor gammal.
Vår BVC-sköterska var ju här på hembesök idag, o jag oroade mig i onödan. Snuttan har ökat till 4630 så jag har alltså tillräckligt med mat till henne, så himla skönt :)
Var nog orolig pga att Lucas gick upp dåligt i början så jag fick ge honom ersättning efter varje amning.
Men Leija klarar sig alltså super på min mat, hoppas det fortsätter så.
Lucas var förresten 2 månader när han vägde lika mycket, att det kan vara sån skillnad på syskon egentligen.

Han har varit lite piggare idag, iallafall nu på eftermiddagen, men han äter lite dåligt fortfarande.
Vi har haft besök av barnens faster Emelie hela eftermiddagen o kvällen, så hon var gullig o hjälpte till med maten när jag ammade o Emanuel höll på ute på balkongen.
Nu är Lucas lagd o Leija ligger o sover på Emanuels bröst i soffan.
Ska strax mysa ner mig bredvid dom framför Greys Anatomy tänkte jag.
Ha en bra kväll, o sov så gott!
Puss o Kram

Liten sjukling

Idag har vi haft en febrig liten kille här hemma, så det har blivit en massa gosande.
När alvedonen börjat verka har man inte märkt att han är dålig för då håller han igång som vanligt.
Han somnade i mitt knä nu vid halv åtta, supermysigt, minns inte när han somnade hos en sist, säkert ett år sen iallafall. Nu fick han en alvedon till innan läggdags så jag hoppas han sover gott inatt.

Mamma har varit här idag o gosat med sina barnbarn också, fikade på lite frallor med.
Annars har det faktiskt varit lugnt idag, fint väder men inte blivit av att vi varit ute pga Lucas.
Hoppas att sjuklingen är bättre imorrn iallafall.
Då kommer BVC hit på hembesök för att titta på Leija o väga henne, är faktiskt nervös inför det.
Hela 2 veckor är hon imorrn, gillar inte att tiden går så fort!
Men jag njuter verkligen av att ha en bebis nu, det kanske är sista gången?

Leija verkar ha tröttnat på sin pappa nu som inte plockar fram någon tutte till henne så jag får väl ta över ;)
Ha en bra kväll.
Puss o Kram

Påsken över

Nu var det slut på påskhelgen, som vanligt går det hur fort som helst.
Tycker inte att jag ätit överdrivet mycket godis denna påsken ändå, vi har iallafall inte köpt nåt själva :P

Idag har vi varit på middag hos svärfar, god mat o trevligt sällskap. Leija låg vid bröstet mer än vanligt nu på eftermiddagen faktiskt, hann knappt lägga ner henne eller lämna över henne till någon förrän hon började leta.
O det handlade inte om hunger för hon snuttar bara lite sen somnar hon, nappen duger inte alltid heller.
Men jag ska inte klaga för det är så mysigt att ha henne där :) Är så glad att amningen funkar som den ska, numera utan amningsnapp också, skönt att slippa krångla med det. Inga mer såriga bröstvårtor här.
Däremot vet jag ju inte om mjölken är tillräckligt fet för henne, inte vägt henne sen vi åkte hem från BB, men sköterskan kommer hit på onsdag så då får vi veta.

Emanuel o Leija ligger o myser i soffan nu, jag väntar mest på att hon ska vakna o vilja äta. Blir väl läggdags vid 23 som vanligt, hon brukar somna för natten ungefär då.
Hoppas att hon sover bra även inatt för jag är riktigt trött.
Imorrn vet jag inte riktigt vad som händer, tror mamma kommer en sväng eftersom hon är ledig.
Är det bra väder blir det nog en promenad också, dags att börja mitt sunda liv nu efter påsken o alla födelsedagar.
Gick upp 19 kg under graviditeten, har hittills gått ner 10 av dom, 9 kg kvar alltså. Men jag har som mål att gå ner ytterliggare 5 kg efter det. Hoppas att amningen kan hjälpa mig lite på traven också.

Ska ansluta mig till mina älsklingar i soffan nu.
Bjuder på några bilder från påskhelgen.
















Påskdagen

Hade en trevlig dag hemma hos mamma o pappa igår.
Åt påskbuffé, letade påsägg, gick en promenad, åt ananaspaj o satt inne o hade det allmänt trevligt, så kan man väl sammanfatta det.
Åkte hemåt nån gång vid åtta för det var dags att lägga Lucas, han var helt slut efter allt godis o bus.
Jag o Leija satt uppe med Emanuel till 23 sen gick vi o la oss. Hon sov till 5, ammades lite o sov sedan till 8 :)
Men jag känner faktiskt att jag hade velat lägga mig en stund till, ska fundera på det lite..
Lucas vaknade strax efter 7, o då var Emanuel redan uppe, förstår inte hur han kan vara så morgonpigg när han lägger sig så sent. Men det är ju tur för mig så jag får sova lite till.

Idag blir det ganska lugnt, Elin o hennes syster kommer vid två-tiden för att gratta Lucas o kika lite på Leija.
Det är väl det enda, kanske tar oss en promenad också. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Nu är det matdags här igen låter det som.
Puss o Kram

Långfredag

Emanuel o Lucas hade haft det jättebra på leklandet igår, såhär i efterhand ångrar jag nästan att jag inte följde med, men som sagt, Leija är ju så pass liten än. Det kommer fler gånger.
Dom kom hem med pizza här sen, Emanuel, Lucas, Emelie o hennes 3 barn. Smakade inte helt fel kan jag säga :)
La Lucas vid 21 igår, ville ju inte lägga honom så länge dom var kvar för då hade han ändå inte somnat. Trodde att han skulle ta lite sovmorgon imorse då, men 6.30 vaknade han.
Det gjorde iofs ingenting för Leija var vaken sen en timme tillbaka så vi gick upp hela familjen istället.

Varit en ganska lugn morgon annars, jag la mig igen vid 8-tiden o slumrade lite tills Leija vaknade hungrig vid 10.
Sen har jag vikt tvätt, slängt in en ny maskin som strax är klar o ska hängas upp. O sen ska jag hoppa in i duschen, försöka hitta några snygga, praktiska amningskläder att ha på mig idag, fixa iordning Leija o Lucas, packa skötväskan o därefter kan vi nog ge oss iväg. Vid 15 ska vi vara hos svärmor för hon ska ha lite påskfest, så det ska bli kul.

Glad Påsk på er!
Puss o Kram

Sol

Idag skiner solen, såg inte så hoppfullt ut imorse men nu så :)
Hängt ut lite tvätt på balkongen för första gången i år.
Emanuel håller just nu på att lägga trä-trall där, har bara haft en såndär tunn balkongmatta innan men detta blir ju betydligt snyggare. O inte lika kallt att gå på heller.
Lucas o Leija sover så jag passar på att sitta här o lyssna på lite musik.

När Lucas vaknat ska han o Emanuel till leklandet med hans syster o hennes barn.
Hade varit kul att följa med, men jag vill inte riktigt dra med Leija till stora folksamlingar än. Kan tänka mig att det är riktigt mycket folk där nu på lovet dessutom. Så vi stannar hemma o myser istället.

Tänkte bjuda på min favoritlåt också, kollar man på videon samtidigt blir den dubbelt så bra av någon anledning.
Vet inte vad jag fastnat för, grabbarna kanske ;P


Inte längre namnlös

Nu har vi äntligen bestämt oss!
Lucas lillasyster får namnet Leija.


RSS 2.0