Ortopeden

Igår var vi på sjukhuset för att kolla upp Lucas rygg igen, lite mer än 1 år sen sist.
Först röntgen o därefter 1 timmes väntan på att träffa ortopedläkaren, den tiden spenderade vi i cafeterian så det gick ganska fort. Dom har ju en liten lekhörna där så barnen höll sig sysselsatta när dom fikat klart.
Bilderna såg bra ut iallafall, det var fortfarande oförändrat. För er som missat har Lucas några kotor längst upp i ryggen som är lite sneda bland annat, så nu håller dom koll så inte ryggen växer snett på honom också. Men hittills ser det alltså fortfarande okej ut.
Läkaren tyckte nu att vi skjuter upp nästa röntgen 1½ år, dra ut på det lite så att han ska behöva röntgas så lite som möjligt. Så under tiden håller vi koll om det blir några förändringar.
---
Efter sjukhusbesöket åkte vi o köpte oss en BluRay-spelare, något vi funderat på ett tag, men nu slog vi till när vi hittade en till bra pris.
Mamma, John o Matilda kom sen o hälsade på här hemma en stund.
Hade älsklingen hemma hela dagen, underbart <3

För lite sömn

Idag är jag inte pigg, Lucas har kräkts två gånger inatt.
Först i sin egen säng, kom in till oss vid midnatt o sa att han hade kräkts när han hostade.
Så det var bara upp, tvätta av honom lite o byta pyjamas. Plocka bort sängkläderna o slänga in dom i badrummet, gnugga lite på madrassen, sen fick han ligga inne hos oss istället.
En timme senare har vi fortfarande inte somnat o Lucas säger då att han är sjuk i magen, jag hinner fråga "mår du illa?", så kommer det ännu mer. Upp igen, in med honom i duschen medans Emanuel byter i sängen o gnuggar där också. Efter detta somnar Lucas gott inne i vår säng igen. Inga tecken på illamående idag alls, så det hade ju med astman att göra.
Idag tycker jag han låter bättre på andningen iallafall, hostar gör han emellanåt men ingen "kräkhosta".
Var ute o kollade om det fanns någon ledig tid i tvättstugan, o jag hade faktiskt tur, mellan 11-15 var det ledigt.
Vi har ju tvättmaskin i lägenheten också, men var ska man hänga upp alla sängkläder nånstans? Smidigare att kunna slänga in det i torktumlaren då ju.
Så nu vet ni vad jag gör halva dagen ;)

Logopeden

Lucas är dålig igen, så denna veckan blir det inget dagis alls. Han är ju visserligen pigg o leker o allt, men man hör att han har det jobbigt emellanåt o han får inhalera varannan, var tredje timme.
Igår fick Emanuel vara hemma från jobbet, jag hade jobbat natten o var ju tvungen att sova. Men idag är han tillbaka på jobbet o jag är hemma med mina godingar.
---
Vi har varit hos logopeden igen, o denna gången pratade han på som vanligt. Över lag gick det väl bra, han formulerar sina meningar som han ska o allt. Däremot är det fortfarande f och s som saknas, vilket man tydligen ska kunna vid 4 år, så han räknas nu som sen(om han inte lär sig det på en månad). Grammatiken har han också problem med, o skillnad på han o hon.
Så nu har vi tre inbokade besök framöver där det ska övas o vi ska få med oss lite information osv så vi kan träna hemma också. Vet att dagiset kommer ta in sin specialpedagog också så även dom vet hur dom ska träna med honom.
Men hon tyckte iallafall att han hade utvecklats sen vi var där i September, så han står ju inte helt still. :)

Första klänningsprovningen

Första klänningsprovningen avklarad, jag blev kär redan efter andra klänningen :)
Kände mig så fin, för en gångs skull!
Kommer troligtvis åka till Kalmar o kolla lite också, men har svårt att tro att något slår denna. Önskar jag kunde visa er, men nej ;)
Mamma tog bilder med min telefon, så jag kan visa Emanuel när han kommer hem iallafall.
Vi tog en liten svängom på stan också, köpte doppresent till barnens lillkusin som döps på söndag, o så köpte jag mig en pippikofta som jag funderat på länge.
---
Barnen är hämtade från dagis o sitter i soffan o mumsar päronbitar just nu, just päron har varit väldigt populärt här hemma ett tag nu, både hos mig o barnen.
Resten av dagen blir lugn hoppas jag, långpromenad på motionsbandet ikväll också tror jag.
Imorgon pratade mamma o jag om att vi skulle komma dit imorrn o leka lite i snön o kanske grilla korv :)
Sen ska jag sova en stund på eftermiddagen/kvällen inför nattjobb.

Härlig känsla

Det börjar kännas lite verkligt nu, att vi ska gifta oss alltså :D
Igår var jag o svägerskan o kollade vigselringar, hon gifter sig i Juli, skönt att kunna diskutera med någon.
Min första ringkoll, o efter att från början varit inne på titan har jag ångrat mig totalt.
Emanuel kommer ha titan, för det är det enda han tål(tror vi). Han har hemska eksem på händerna o läkaren trodde att ringen utlöst det, trots att han inte haft den på sig på länge.
Hur som helst, nu är jag sugen på vitguld istället, men då "måste" jag byta ut min förlovningsring eftersom den är i guld o jag vill absolut inte blanda.
Vi får se, hinner ju gå o kolla flera gånger. Emanuel måste ju vara med också.
---
Barnen är på dagis nu, trots all snö som kommit gick det knappt att dra pulkan ner till dagis. Dom kan väl spara en liten bit på ena sidan när dom skottar tycker jag! Barnen tycker ju det är jätteroligt, fick dra dom halvt uppe på vallarna nu så att de fick åka en bit iallafall. Men dom skulle åka lite i backen utanför dagis nu också, så dom blir nog nöjda iallafall :).
Jag skulle städa lite var det tänkt, men jag fastnar ju här..
Imorrn lutar det åt att det blir första rundan med klänningsprovning, mamma följer med mig, bättre o ärligare smakråd finns nog inte, än ens egen mamma. Så klart att hon ska följa med.

Snöig helg

Helgen har varit kanon, underbart väder o bara umgåtts med min lilla familj.
I fredags däremot var jag o fikade o gick på bio med Eleonor, vi har inte setts på säkert 1½ år nu. Hon har en son som är halvåret yngre än Lucas så vi sågs några gånger men sen har det inte blivit av på så länge.
Skärpning med det nu. Vi såg "En gång i Phuket", verkligen min typ av film, skitrolig! Hade kunnat se den på bio igen om någon annan är intresserad av att se den ;)
I lördags var vi inne i stan en sväng, köpte material till inbjudningkorten så jag kan börja lite smått med dom snart. Prova mig lite fram iallafall, jag är ju inte så inne på detta med pyssel, men jag ska.
Vi tog oss en fika också innan vi begav oss till affären för att köpa lite lördagsgott.
---
Eftersom alla hjärtans dag är en tisdag detta året o jag ska försöka hålla mig nyttig "firade" vi lite i lördags istället. Jag gjorde plankstek, som jag är himla nöjd med. Jättegott blev det. Svärmor kom på besök precis när vi skulle sätta oss så hon fick sig lite kött o potatismos hon också ;).
Hon stannade kvar o kollade melodifestivalen med oss, rätt låtar gick vidare. Jag röstade på David, men höll även på Ulrik :)
När svärmor åkt hem satte vi på en film, Apornas Planet: Revolution, faktiskt bättre än jag trott.
---
Söndag hade vi fått en massa snö, så vi begav oss såklart till pulkabacken för att åka lite pulka o snowracer.
Byggde en snögubbe där också, äntligen lite kramsnö ju.
Kvällen blev det en film så fort barnen somnat, denna gång Jägarna 2, kanonfilm.
Som ni hör, en bra helg, o lugnt o skönt :)

Något jag saknar

Jag känner mig ensam, helt ärligt.
Nu fick jag ur mig det. Vissa dagar är det skitjobbigt, jag vill också ha någon som ringer mig för att prata ut, o som jag kan ringa när jag behöver göra det. Någon som har tid o viljan att umgås med mig, om så bara för en timme.
Emanuel är det bästa jag har, verkligen! Men visst hade man behövt en kompis ibland, så är det ju.
Det förändras ju inte bara för att man får barn, eller för att man blir äldre för den delen.

Piggare

Lucas är mycket piggare idag, han är igång o leker som vanligt.
Lite anfådd o hostig, men pigg som sagt. Han har t.o.m sovit hela natten.
Jag däremot är dötrött, som vanligt, har väldigt svårt att komma upp ur sängen på morgonen.
---
Ringt hyresvärden idag o kollade läget angående lägenheten vi tittade på. Två stycken innan oss hade också tackat ja, så det sket sig :(
O 4:an vi anmält intresse på lär vi väl inte ha så bra placering på heller antar jag, glömde fråga om det. Det är bara skit med kösystem tycker jag..
Vi har stått i kö sen September 2010, o vi hade alltså placering 32 på trean vi anmälde oss till.
Förstår ni att vi bor i ett eftertraktat område, o ändå är vi inte nöjda ;P
Man tröttnar lätt på trappan man har från hallen upp till lägenheten, hade varit så mycket skönare att bara bo på markplan o få sig en fin uteplats istället för en tråkig balkong..
Har vi riktig tur, så hittar vi oss istället ett okej hus i vår prisklass, under kan ju ske.

Ny info

Nu är jag här igen, blir inget besök på barn.
Fick lite ny info om den medicinen han har istället.
Förut har man fått ge max 8 puffar/dag. Vid akutbehov kunde man nu ge 6 puffar var 20:e minut första timmen, därefter dra ner något på det, men det finns alltså inte någon direkt maxdos längre.
Detta skulle tydligen funka lika bra som att komma in till dom o andas i apparaten där, hoppas på det.
Han har fått första "6-puffsdosen" nu, nästa om 15 min. Håll era tummar på att det funkar nu, det är hemskt att se sitt barn kippa efter andan. :(

Jävla astma!

Dagis ringde mig vid 13.30, så jag fick springa ner o hämta barnen. Lucas låg helt utmattad i soffan där, tungandad o hostig. Dom hade gett honom ett par doser av hans medicin men dom upplevde inte att den hjälpte, precis den uppfattningen vi också fått nu senaste gångerna han varit dålig.
Så nu har jag ringt in till barn, väntar på att dom ska ringa upp, så ska vi allt få komma in dit idag o få lite ordning på detta. Egentligen behöver jag nog inte ens ringa innan utan vi hade väl bara kunnat åka in eftersom dom vet att han har astma. Men jo, det känns ändå bäst att förvarna på något vis.

Hoppas på flytt

Jaha, där hade nästan 3 veckor gått sen senaste inlägget, vet inte vad jag håller på med ;)
Inga svar från magnetröntgen än iallafall, borde komma snart tycker jag.
---
Här händer väl inte så mycket egentligen, jobbat nåt enstaka pass, annars bara gått hemma o plockat.
Igår var vi o kollade på en annan lägenhet här i samma område, fast den ligger på markplan med stor fin uteplats.
Vi hade från början placering 32 på den, men väldigt många har tackat nej o vi är nu nere på placering 8. Hoppas de 7 innan oss inte är intresserade för vi vill verkligen ha den. Ligger ett dagis precis intill o vi misstänker att det är därför ingen velat ha den hittils. Men våra 2 barn låter ju också som ett helt dagis, så vad gör det ;)
Håll tummarna för det nu, får besked på tisdag tror jag. O isåfall går det fort, inflyttning 1:a Mars.
---
Barnen är på dagis idag, sista dagen för denna veckan (om jag inte får jobb imorrn).
Lucas var lite hostig o tungandad men han ville till dagis o jag tänkte att det nog bara är bra att han får vara ute ett par timmar. Blir det sämre ringer dom ju.
Jag känner att det är något på gång också, än så länge bara näsan som jävlas, men känner av halsen lite på morgonen.
---
Sommarjobbet är klart också, så skönt! Blir samma ställe som förra året, en period natt o en period dag.
Dröjer väl lite tills schema o allt kommer, men skönt att veta var man ska vara, o framförallt att jag har någonstans att vara! :)

RSS 2.0