Förlovningsdag

Då var det gjort, tror att det gick ganska bra. Det kändes okej iallafall, men hon märkte nog på mig att jag var nervös. Kom en kvart före utsatt tid, men sitta ner o andas hann jag inte ändå för jag fick komma in direkt.
Skulle få svar inom två veckor, känns som en lång väntan men det går väl fort.
Tog mig en sväng på stan också efteråt, köpte en klänning o två tröjor till Leija, o ett fleeceset till Lucas, allt på H&M.
Köpte även förlovningspresent till älsklingen, 6 år har ringen suttit på nu. Tycker att det börjar bli dags för en ring till, men vi får väl se när det kommer..

Intervjudags

Om en timme gäller det!
Känner mig nog ganska förberedd iallafall, nervositeten går väl över när man väl sitter där hoppas jag.
Tänkte köra i god tid så jag verkligen hittar rätt, o hinner sitta ner o andas en stund. ;)
Håll tummarna för mig!

Nervös

Nervositeten börjar smyga sig på inför anställningsintervjun på fredag.
Jag har ju aldrig varit på det innan så jag vet inte alls hur det går till, hur mycket frågar dom om egentligen?
Läst lite på arbetsförmedlingens hemsida o där står hur många frågor som helst, fast det är väl mer så att man ska vara förberedd på vilka frågor som kan komma.
Jag som har så svårt att prata positivt om mig själv, nu måste jag ju göra det. O hur mycket kan man säga utan att det ska låta skrytsamt? Det bara snurrar i huvudet.
Ikväll ska jag iallafall sätta mig o skriva ner någon liten presentation på mig själv, o även ett par frågor att ställa till dom.
Sen får vi hoppas på att dom ställer bra frågor som jag faktiskt har svar på ;)

Lång tjej

BVC-besöket gick bra igår. En tjej på 10,2 kg o 84 cm :)
Sprutan var ju inte vidare rolig såklart men det gick snabbt över. Nu är det bara att vänta o se om det blir någon feber av det, skulle isåfall komma efter ett par dagar.
O jobbarkvällen gick fort igår, fick dessutom gå hem lite tidigare, så det var skönt :)
---
Idag är det ledigt, har barnen hemma också så vi ska mysa hela dagen tror jag.
Imorrn blir det lång dag på dagis, lämning 6.30 o hämtning 16.15. Brukar vara lite gnälligt på kvällarna efter såna dagar så jag tycker lite synd om Emanuel som måste klara av dom själv då eftersom jag jobbar till 19.30.
Jag hinner iallafall hem o hjälpa till med läggningen.
---
Ha en bra dag!

Veckan

Vi har haft en bra helg, varit lite barnlediga.
Visade sig att ingen annan skulle ha med sina barn till kräftskivan vi va på, så våra fick sova över hos sin mormor o morfar mellan lördag o söndag. Inget dom klagade över direkt :)
Vi var hemma vid 2.30 i lördags, så först vid 12.30 steg jag upp ur sängen.
Synd att sova bort en sån fin dag egentligen, hann njuta lite av solen hemma hos mamma o pappa iallafall.
Blev bjudna på god mat o marängswiss.
---
Nu är vi inne på sista veckan i September, inte klokt.
På jobbfronten ser det ganska lugnt ut, jobbar 14.30-21.30 imorrn, o 7-19.30 på torsdag.
Men jag har istället lite annat inbokat, idag var det hörselvården med Lucas på morgonen, o det gick okej. Meningen var att han skulle ha hörlurar på sig, o varje gång han hörde ett ljud skulle han bygga på en kloss på ett torn. Men han blev jätteblyg så fort vi kom in, o blev väldigt osäker. Så det testet gick inte så bra, men hon gjorde srcreening o något annat i öronen som skulle visa trumhinnans aktivitet, o båda var helt normala.
Så han hör alltså så pass bra att det absolut inte skulle påverka talet iallafall.
---
Imorrn är det 18-månadersbesök på BVC med Leija, vilket innebär vaccination.
Så onsdag är lika bra att jag är hemma o barnen får vara lediga från dagis för hon brukar alltid få feber efteråt.
O på fredag har jag min arbetsintervju, ska bli spännande..

Syskonkärlek


Ledig

Änltigen en ledig dag! Fast egentligen känner man sig inte ledig eftersom man sovit bort hela förmiddagen efter nattens jobb.
Men ikväll får jag iallafall umgås med min lilla familj o vi kan t.o.m äta middag tillsammans, det var några dagar sen.
Därför blir det tacos idag :)
---
Torsdag, fredag vankas det jobb igen. 15.30-21.30 imorrn o 7-19.30 på fredag.
Sen tänkte jag ta helgen ledig också, förhoppningsvis ringer dom inte så jag slipper tacka nej ;)
Lördag är vi nämligen bjudna på kräftskiva o söndag hade jag planer på att hälsa på mina föräldrar som jag inte sett på nästan tre veckor :/. Så lång tid har det nog aldrig gått.
---
Gå o ta tag i disken nu, o börja med maten om en timme tror jag.
Puss o Kram
Jag saknar redan sommaren!

Väckt

Att det alltid ska ringa viktiga samtal när jag sover efter nattens jobb.
Sätter såklart mobilen på ljudlös men jag vaknar ju iallafall när det vibrerar, 9.38.
Idag velade jag om jag skulle svara eller inte eftersom jag inte kände igen numret, men jo, jag valde att svara till slut.
O vet ni vad?
Jag skickade ju in ansökningar till jobb på Attendo Care för nästan en månad sen, o idag ringde dom o ville att jag skulle komma på anställningsintervju! :D
Trodde redan att allt var klart så jag blev lite förvånad när hon presenterade sig.
Så fredag nästa vecka ska jag alltså dit, håll tummarna.
---
Grejen är bara att jag är lite kluven, om jag nu skulle få jobbet, måste jag sluta där jag är nu, där jag trivs så himla bra. Speciellt på natten.
Fast visserligen, jag tar nog dom som erbjuder bäst lön ;)
Nej, jag vet inte alls. Det är ju isåfall ett problem jag får ta itu med längre fram.
---
Snart dags att hämta mina älsklingar på dagis :)

Nattjobb

Efter en helg på sammanlagt ca 26 timmar hade det varit skönt att vara lite ledig.
Jag är visserligen ledig nu på dagen, men blev inringd på jobb inatt, så jag måste lägga mig när Emanuel kommer hem. Så jobb mellan 20.45-04 inatt alltså. Kanske imorgon också beroende på om svägerskan är sjuk även då.
Men jag tycker det är kul att jobba natt faktiskt, trots att det kan vara lite ensamt att köra runt själv. Goa människor träffar man iallafall :)
---
Barnen sitter o kollar på Bilar just nu, medans jag sitter här o glor. Är inne på andra maskinen med tvätt o hade behövt plocka upp lite här men just nu orkar jag faktiskt inte.
Tänkte att vi skulle ta veckans storhandling när Leija sovit efter lunch sen, annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på till middag. Emanuel har tagit slut på allting nu när jag jobbat ;)
---
Hoppas ni haft en bra helg.
Puss o Kram

Bättre

Lucas är mycket bättre med andningen idag så imorrn får det bli dagis igen.
Vi ska iväg o handla när Leija vaknat tänkte jag, har ingenting att laga till middag.
Så fort Emanuel kommit hem går jag o lägger mig 2 timmar så jag orkar med natten, första gången efter bredvidgången, så nu ska jag alltså köra runt själv. Lite nervöst men jag tror nog det ska gå bra.
Torsdag blev det visst inget i nattpatrullen iallafall då jag behövdes mer hos kunden jag jobbar hos nu, så jag börjar 17 imorrn, o jobbar till 08 på fredag. Har alltså sovande jour från kl.23.
---
Känns lite sådär att jag inte kommer få träffa barnen överhuvudtaget på fredag. Emanuel lämnar ju dom på dagis vid 6.30, o det är ingen mening att jag hämtar dom när jag slutat för jag börjar ju vid 14.30 igen.
Hoppas dom hinner vakna innan jag kör till jobbet på lördag annars träffar jag dom inte då heller :(
Får passa på att gosa så mycket jag bara kan idag istället.

Work, work

Kan inte klaga på att bokningen inte ringer iallafall, jag är inte ledig en dag denna veckan.
Ikväll är det en kort bredvidgång bara mellan 19-22.
Imorrn nattjobb, 20.45-04. Likadant torsdag.
Fredag förmiddag sover jag alltså, sen börjar jag 14.30 igen..
O sen jobbar jag ju hela helgen också. Måndag ska jag vara ledig iallafall.
---
Barnen är hemma idag, Lucas är dålig. Tyckte han verkade lite förkyld redan förra veckan men igår eftermiddag slog det till rejält, men asmtan då alltså :( Han har inhalerat ett par gånger inatt o även nu under dagen, tycker att han låter lite bättre, o han har trots allt varit ganska pigg idag. Han har kollat på film, målat med vattenfärg o byggt lite duplo. Men man hör ju att han har det jobbigt med andningen hela tiden.
Hoppas han är frisk till torsdag annars får Emanuel vara hemma från jobbet.
---
Under helgen som var besökte vi Ikea, handlade ny tv-möbel bland annat. Tvn ser jätteliten ut nu ju ;/ O dessutom sitter den inte i mitten, så det ser lite dumt ut. Men vi vill inte borra fler hål i väggen nu, vi bor trots allt i en hyreslägenhet. Efter Ikea körde vi o grattade svägerskans man i Nybro, fick massa gott, o fick känna på den fina bebismagen :) Snart är det dags!
Söndag kan ni ju gissa vad vi ägnade oss åt ;)

Helgen är här

Idag har jag varit i full gång hela tiden, nästan.
Började med ett besök hos logopeden vid 8 imorse. Gick bra tyckte jag. Vi ska jobba lite med S och F, det är dom bokstäverna som hoppas över mest när Lucas pratar. Så vi fick med oss en bild på en orm, som ju låter ssss. Och en bild på en raket som säger fffff. Så dom ska vi alltså kolla på ibland o så får han öva på det. Vi ska dessutom få remiss för att göra en hörselkontroll, bara för att utesluta det. Vi vet ju att han hör jättebra, så jag tyckte egentligen att det var onödigt, men dom vet ju bäst. Ska boka ny tid i Januari så får vi se hur allt gått då.
---
Barnen fick leka en stund till i väntrummet innan vi åkte hem o åt lite frukost.
Sen har jag städat litegrann, hängt upp mina nya, fina gardiner från Jotex, diskat o plockat lite allmänt.
Mer som behöver göras men jag orkar inte just nu. O jag blir så trött på dammsugaren, påsen hamnar typ fel varje gång man stänger den o allt man då suger upp hamnar i dammsugaren o inte i påsen. Så flera gånger har jag hällt ut allt därifrån, satt dit påsen igen o försökt på nytt. Ett tag funkade det bra sen blev det likadant igen, o det är inte så att påsen är full :/
---
Imorrn hoppas jag att det blir Ikea, ska köpa lite nytt till vardagsrummet, tv-bänk, vitrinskåp o lite sånt. Eller om vi ska köpa ett helt möblemang. Vi får se.
Söndag ska Emanuel iväg o jobba, så det blir väl hemmadag för barnen o mig. Inte mig emot, jag är så seeg på söndagar ändå.
Hoppas ni får en bra helg.
Puss o Kram

En andra natt

Jodå, jag klarade första natten. Var lite sliten framåt 2 bara, men annars var jag faktiskt förvånansvärt pigg.
O tror ni jag kunde somna igår eftermiddag eller? :/
Låg iallafall o vilade ögonen i 2 timmar. Får se hur det går idag, för jag ska nämligen på min andra natt nu.
Igår gick jag bara bredvid o tittade hur allt fungerade, men idag är det min tur att sköta allt med lite stöd från svägerskan. Nästa gång är jag helt själv så allt måste funka inatt. Det svåraste är nog att komma ihåg var alla bor.
---
Bokningen ringde o väckte mig vid 10.30, en halvtimme innan alarmet skulle väckt mig.
Hade ju självklart satt mobilen på ljudlös men jag vaknade av vibrationerna :/
Menmen, efter ett par signaler valde jag att svara iallafall, som tur var, för jag fick hela 5 dagar framöver, på mitt sommarjobb. Fredag, lördag o söndag nästa vecka, o torsdag, fredag veckan därpå.
Nästa vecka ska jag dessutom jobba måndag mellan 9.30-15 o tisdag 19-22, då som personlig assistent.
Skönt att få jobba lite faktiskt, o att barnen får vara lite mer på dagis :)
---
Leija somnade i vagnen på väg hem idag, la över henne i sängen när vi kom hem så där ligger hon nu.
Lucas kollar på samma film som igår, trots att det gick ett avsnitt på barnkanalen precis nu så ville han hellre titta på filmen. Jag ska nog sätta mig o kolla jag med, behöver vila lite känner jag.

Första nattjobbet

Idag har jag varit o skrivit på mitt anställningsavtal, som timanställd.
Ska jobba min första natt inatt, eller gå bredvid ska jag göra rättare sagt. Väntar bara på att älsklingen ska komma hem så jag kan gå o lägga mig 1-2 timmar, lär inte ha några problem att somna iallafall. Satt o nickade till i soffan för bara 10 min sen när jag o barnen kollade på I drömmarnas trädgård, sen tryckte Leija upp rumpan i ansiktet på mig o jag kände att det var dags att byta blöjan ;)
---
Dom har varit på dagis mellan 9-14 idag. Som vanligt fick jag med mig en påse nerkissade kläder hem :/
Han är superduktig hemma, men på dagis brukar det alltid hända en olycka. Han hinner väl antagligen varken känna efter eller säga till, men det kommer väl. Det händer ju inte varje gång han är där.
Båda galonisarna är tvättade nu o ska hängas ut på balkongen så dom kan följa med till dagis imorrn.
Då ska Emanuel lämna dom vid 6.30 eftersom jag måste sova på förmiddagen, sen hämtar jag dom vid 12 bestämde vi. Om det inte är så att jag känner att jag behöver sova mer för då var det bara att ringa.
Har sagt det förut, men jag säger det igen. Barnen har världens bästa avdelning, väldigt flexibla och hur goa som helst :)

Charmtroll

Lucas vet verkligen hur man charmar en. När jag stod o torkade honom efter att han besökt pottan, så kramar han om mitt ben o säger "Jag älskar mamma". Tacksam pojk ;)
Såna tillfällen blir man tårögd.
---
Igår var vi på marknad inne i Lyckeby, gick in i det underbara vädret. Leija vägrade vagnen o skulle gå hela vägen dit, tar ca 20-30 min när man går själv så ni kan ju tänka er vilken tid det tog när hon skulle gå...
Lucas åkte 3 karuseller sen gick vi o handlade lite godis på ÖoB, därefter promenad till Maxi för att handla oss lite mat o sen gick vi hemåt igen. På hemvägen sov Leija i vagnen, o Lucas ville istället gå hela vägen hem. Så även det tog tid. Till slut fick Emanuel gå i förväg med vagnen o förbereda maten så gick jag med Lucas.
Lite lördagsmys igår med godis, chips och Hur många lingon finns det i världen. Så fin film, jag grät, o även Emanuel kan jag avslöja. Han läser ändå inte min blogg ;)
---
Idag ska vi till svärfar o Annette på middag, så barnen är badade och Leija ligger o sover nu.
Det gick förresten bra på "provjobbningen" i torsdags, är numera timanställd där. På tisdag ska jag gå bredvid svägerskan på natten också så jag kan vara timanställd även där. Hoppas det blir lite jobb av det framöver men det verkar det som att det skulle vara.
Hoppas ni haft en bra helg.
Puss o Kram

RSS 2.0