Leija 11 månader

Idag blir Leija 11 månader, om en månad blir alltså min lilla bebis 1 år.
Ibland vill jag spola tillbaka tiden, samtidigt som det är så himla roligt att se hur hon utvecklas.
Denna veckan lärde hon sig t.ex att klättra ner för soffan, upp kan hon inte än, men det är skönt att hon kan ta sig ner på ett säkert sett nu :)
Det dröjer nog inte så länge innan hon går, hon kan ta 4-5 steg mellan Emanuel o mig om hon är på humör, men oftast har hon för bråttom o då tappar hon balansen istället.
Hon är en väldigt svartsjuk liten tjej, sitter storebror hos mamma ska hon också göra det o hon sliter o drar i honom för att han ska gå bort. Totalt galen blir hon om hon inte får som hon vill.
Så humör har hon. Men världens goaste tjej samtidigt såklart. :)

Sjukling

Jag har totalt tappat lusten att blogga, mycket beror nog på min tråkiga design o alldeles för lite feedback.
---
Denna veckan har jag varit sjuk, återigen en förkylning. Var ju bara 4 veckor sen sist.
Idag har jag dessutom tillbringat hela förmiddagen på soffan med magont, var lite rädd att det var magsjuka på gång men det gick över efter 2 timmar på soffan. Skönt att Leija sover så pass länge. O skönt att Lucas var på dagis så man fick chansen att vila lite.
---
För övrigt händer det inte mycket här om jag ska vara ärlig. Träning har det ju såklart inte blivit någon, sockersuget har tagit överhanden både måndag o onsdag då jag hittade polkagrisar o pepparkakor o skafferiet. Idag har det gått bättre. Det är ju nu när jag inte har möjlighet att träna som jag verkligen behöver tänka på vad jag stoppar i mig egentligen, men samtidigt orkar jag inte bry mig. Jag är ju sjuk, det är synd om mig, då måste jag ju trösta mig med något. Eller? Funkar det inte så? ;)
---
Mitt personliga brev är inte klart heller, men så gott som, är biten där man ska skriva vad man är bra på som jag bara skrivit en mening. Sen tog det bara stopp. Vad är jag bra på egentligen, som är relevant för jobbet?
Meritlistan har jag också skrivit, men några referenser har jag inte. Med tanke på att knappt någon av dom jag jobbat med hälsar om man möter dom någonstans tänker jag ju inte ringa o fråga om det är någon som vill ställa upp. Dessutom är det så pass längesen så det är väl ingen som minns mig ändå säkert.
Så nej. Förhoppningsvis kan jag få jobb utan, jag har ju trots allt utbildningen, den kommer man långt på.

Hund och husvakt

Idag är Lucas bra igen, lite dålig i magen bara men pigg o glad iallafall.
Han fick feber sen igår iallafall, o även jag. Så zumban fick bokas av, har blivit alldeles för lite träning denna veckan. Jag har iallafall skött kosten, måste bara börja ta lite proteintillskott.
---
Idag är det städning som gäller, har bara "hunnit" med badrummet än så länge så jag har alltså resten av lägenheten kvar, men jag har över 3 timmar på mig så det är nog lugnt, bara jag kommer igång.
När Emanuel kommit hem o gjort sig iordning åker vi till mina föräldrar, vi ska vara hund/husvakt till imorrn kväll medans dom roar sig ute på havet. Var också lite sugen på att åka, men det är roligare framåt våren o sommaren när man kan gå ut lite också. Hoppas på fint väder imorrn så vi kan spendera några timmar ute, får passa på när man har en tomt att vara på ;)
Promenader med Ludde blir det ju också. Ska ta med mig träningskläderna med o prova deras hemmagym som står i mitt gamla sovrum. En orbitrek har dom ju också så jag ska nog kunna bränna lite kalorier iallafall.
---
Så hur går det med Lucas o nappen då?
Helt okej faktiskt, igår eftermiddag o kväll nämnde han den inte en enda gång, antagligen för att han var så pass slö så han inte orkade bry sig.
Idag har han gnällt efter den ett par gånger men inte blivit arg eller så.
Hoppas att jag verkligen hittat alla napparna här också så inte han gör det, han är iallafall noga med att inte ta Leijas.
---
Nej, nu får jag sätta fart här.
Ha en trevlig helg!
Puss o Kram

Nappavänjning och magknip?

Igår kväll bestämde vi oss för att det var dags att sluta med napp, för Lucas del.
Han har bara bitit sönder dom sista tiden öndå o nu ville jag inte behöva köpa nya varje vecka.
Efter gnäll o 3 uppspringningar somnade han till slut, så det gick ändå lättare än jag trodde.
Idag har han såklart frågat efter den ett par gånger, o gnällt lite, men ändå inte så farligt.
Jag brukar försöka prata bort det när han frågar efter den, eller säga att dom är borta.
Hoppas att det ska gå bra nu, han är ju trots allt snart 3.
---
En timme efter att jag lämnat Lucas på dagis ringde dom o sa att han hade somnat på soffan där. Han hade inte velat ha något vid fruktstunden o var lite blek, men inte varm. Dom misstänkte att han haft magkip för han hade gått o fisit ganska mycket o ibland sjönk han ihop precis som om det gjorde ont. Barnen hade gått o klappat på honom när han låg där på soffan o försökt få honom att äta något, gullungar.
Så för en timme sen var jag o hämtade honom igen o nu sitter han här i soffan med en mugg vatten o kollar på barnkanalen. Hoppas det bara var något tillfälligt, men han är fortfarande ganska slö.
---
Började skriva på mitt personliga brev när jag kom hem imorse, men jag kom inte alls långt, skitsvårt ju :/
Får se om jag ger mig på det lite senare, annars blir det nog i helgen.
En pigg Lucas <3

Hej där

Men hej.
Antar att ingen saknat mig för det gapar fortfarande tomt bland kommenterarna.. ;)
---
Helgen var bra, dubbla träningspass i lördags. Lagom mör efter det. Två timmar senare var vi på leklandet o busade med barnen. Lucas som tidigare varit lite feg tvingade upp mig till den stora rutschkanan 7 gånger, o för någon som jag, som inte är särskilt smidig var det ganska tufft att ta sig upp dit ;P
Emanuel o jag turades om lite med barnen, satt med Leija på avdelningen för 0-3-åringar medans den andra sprang med Lucas över hela leklandet.
Kul hade vi, men efter 2 timmar började vi bli hungriga o beställde pizza som vi hämtade innan vi körde hem.
På kvällen blev det melodifestival, o jag tyckte att helt rätt låtar gick vidare. Brolle var riktigt bra! :)
---
Söndag var vi riktigt sega. Jag gick upp tidigt med Lucas, men vid 8.30 tvingade jag upp Emanuel så jag fick sova en stund till. O inte förrän 12.30 var jag uppe sen..
Vi tog oss ut på en timmes promenad på eftermiddagen innan det skulle lagas middag, så då piggnade man till litegrann iallafall.
---
Igår, Alla hjärtans dag, hade vi besök av mamma, som hade med sig presenter till oss allihop.
Lucas fick en tröja o en glaskula med glitter i, en sån man skakar så det "snöar" ni vet. Hur länge tror ni den höll?
Till imorse..
Leija fick en bamsebody o en liten nalle.
Jag fick en handduk o en ljuslykta o Emanuel en matchande handduk i annan färg. O så fick vi allihop varsin liten chokladbit. Lucas hittade min också o slukade den, men det var väl lika bra ;)
Fick en jättefin bukett med rosor av Emanuel, hade inte väntat mig det eftersom han kom hem med rosor i fredags också. Han kan om han vill, min älskling :)<3
Av mig fick en en tidning o choklad.
Lucas fick en bil, o Leija en klänning, av oss.
Jag åkte iväg på Indorrwalking när Emanuel kommit hem, utmanade mig själv lite igår med motståndet, som vanligt helt slut efteråt, men det är så skönt!
---
Idag är Lucas på dagis. Leija har feber o ont i munnen. Tand nr 12 o 13 är på väg upp så hon matvägrar t.o.m nu. Sovit oroligt hela natten o sov inte alls länge nu på förmiddagen. La henne efter lunch igen men tyvärr måste jag ju väcka henne strax när Lucas ska hämtas igen. Hon blir lugnare när hon tuggar på sin tandborste iallafall, o alvedon har hon självklart fått också. Pluttan. Skönt när dom är avklarade iallafall, men då kommer trotsen istället säkert ;)

Sångstund

Idag har jag min vilodag, känns nästan lite tråkigt ;)
Vi har iallafall varit inne på sångstund nu på förmiddagen. Lucas fick ett par utbrott som vanligt. Men det känns skönt att de flesta mammorna har barn som också gått igenom den fasen, o dom säger att det går över, så förhoppningsvis gäller det även min pojk ;)
Idag fick jag dessutom träffa en tv-kändis :) Programmet Halv åtta hos mig har ju varit här i Karlskrona denna veckan, o idag kom prästen som var med där, till sångstunden en sväng. Hon brukar visst hålla gudstjänsterna dom har ibland, nästa vecka t.ex. Det var lite kul faktiskt ;)
Många av de stora barnen gick fram o sa att dom sett henne på tv.
---
Nu var det tänkt att jag skulle dra igång med en rejäl städning av hela lägenheten, ska bara slita mig från datorn först. Leija sover o Lucas kikar på film, så det är väl bara att passa på. Dammsugaren vågar jag inte sätta igång när snuttan sover däremot, men jag kan ju börja med Lucas rum o badrummet sålänge. Tvättas ska det ju göras med, som vanligt.
---
Helgen är inte fullt planerad än, men vi har lite planer på att åka till leklandet imorrn, efter att jag har tränat.
Sen pratade vi om att kanske äta pizza, o så blir det ju lite godis till kvällen såklart.
Söndag hade jag tänkt träna också, men vad vet jag inte än. Kanske åker till mina föräldrar när mamma jobbat klart.
Vad ska ni hitta på i helgen?
Puss o Kram

Katy Perry - Firework

Favorit just nu, hörde den första gången på Indoorwalkingen ;)



Ändringar i schemat

Veckans träning blir lite förändrad efter lite råd från min "PT"(svägerska ;)).
Idag blir det istället en timmes promenad o lite övningar efteråt.
Imorrn 45 min Indoorwalking, sen blir det nog enligt schemat.
---
Lucas har varit på dagis idag, han tyckte det var väldigt roligt att vara tillbaka, det märktes.
Leija o jag var o storhandlade under tiden han var där, hann även med lite städning, främst på Lucas rum.
När vi sedan hämtade honom igen hade han rivsår i ansiktet, tydligen det minsta barnet där som varit i farten.
Han brukade visst göra så, o det kunde vara helt utan anledning :/
Glad att Lucas aldrig varit särskilt våldsam, eller ja, nu har det blivit lite värre med den saken kanske, till o från.
Han har lite svårt att dela leksaker med andra nu, innan har han aldrig brytt sig om någon tagit det han lekt med.
Så det kan bli en liten smäll ibland..
Så gått som alla barn är nog lite såna egentligen. Har aldrig hört att han skulle ha gjort något på dagis iallafall.
---
Nu ska jag börja med middagen, sen blir det promenad o därefter lite kvällsmys med familjen.

Ny vecka

Ännu en ny vecka har dragit igång, o lär försvinna lika fort.
Under helgen har vi faktiskt bara varit hemma, förutom en tur till Willys för att handla blöjor (o lite annat för att vi skulle komma upp i 200 kr o kunna utnyttja blöjerbjudandet ;) ).
O igår eftermiddag var jag på gymet, 45 min Indoorwalking. Tidigare i veckan har jag bara gått på 30-min-passen, så detta var snäppet värre. Så skönt när sista pulstoppen är klar o man får lätta på motståndet o bara varva ner ;)
Men själva passet är verkligen jättekul, mycket roligare än spinning.
---
Denna veckans träning blir:
Måndag: 45 min Indoorwalking
Tisdag: 45 min Indoorwalking
Onsdag: Zumba (45 min) eller 30 min Indoorwalking
Torsdag: Zumba (45 min)
Fredag: Vila
Lördag :Zumba (45 min)
Söndag: 45 min Indoorwalking

Som ni ser går jag just nu bara på gruppträningarna, framöver kommer jag även börja med styrka o sådär.
---
Lucas är ju frisk nu igen, så imorrn blir det dagis, äntligen. Han behöver det nu så blir han förhoppningsvis på bättre humör. Större delen av dagarna tjurar han nämligen nu. Leija är inte heller på sitt bästa humör nu, fast det är mest eftermiddag/kväll, o jag tror det är tänderna som är jobbiga, hon kämpar ju med sina kindtänder.
Sist jag kollade var det 10 tänder uppe, en till på väg, mycket möjligt att den trängt igenom nu. Min stackars tjej.
Hon ligger just nu o sover, Lucas sitter i soffan med dom obligatoriska flingorna o Oboyen. Han äter flingor varje dag, som snacks typ, ingen mjölk eller yoghurt till alltså :P
Jag ska fundera ut vad vi ska ha för middag idag, o städa lite tänkte jag.
Hoppas helgen varit bra!
Puss o Kram

Äntligen helg

När jag körde hem ifrån gymet igår regnade det, o jag hade sett på väderprognosen att det skulle vara milt framöver, men nu snöar det helt plötsligt. Tänkte igår att, nu blir det nog inte mer snö denna vintern.
Men jo, såklart. Verkar bara bli blask av det iallafall. Blåser en hel del också idag.
---
Det var vädret det.
Zumban var riktigt rolig, det var såklart lite krångligt att hänga med i allt sådär första gången, försökte koncentrera mig på benen i första hand. Tiden gick jättefort, kändes inte alls som man hade hållt på i 45 min trots att svetten rann. Det kommer absolut bli fler gånger. :)
Idag blir det Indoorwalking vid 11.30. Mamma är ledig idag så hon ska ha barnen under tiden.
---
Lördag är min vilodag, o fria dag, så då blir det lite chips o godis till Melodifestivalen :)
Vad vi ska hitta på under dagen vet jag inte än.
Söndag har jag bokat in mig på Indoorwalking igen, på eftermiddagen. Vad som händer innan dess vet jag inte heller än. Så för en gångs skull är helgen oplanerad. Men det blir nog bra iallafall :).
---
Ha en trevlig helg!
Puss o Kram

Träningsvärk

Idag har träningsvärken gett sig tillkänna, inte såå farligt, men jag känner att jag gjort något iallafall.
Kom hem precis lagom till att hinna säga godnatt till barnen igår. Kollade lite på Mauro o Pluras kök där Winnerbäck var med igår. Inte ofta han ställer upp i media så det var kul :)
Pratade även med mamma en stund.
---
Idag måste jag ta tag i städet här hemma, har dragit ut tillräckligt på det nu.
18.30 blir det zumba, första gången för mig så vi får se hur det går. Alla säger ju att det är skitkul :)

Onsdag

Igår var en sån dag då det var riktigt skönt att komma hemifrån en stund. Var först iväg o handlade efter middagen, hann komma hem o packa in alla varor innan jag begav mig till gymmet för en halvtimmes indoorwalking.
Svettigt, jobbigt, men så kul. Ikväll är det dags igen, vid 19.
Anledningen till att det var så skönt att komma iväg igår var en gnällig pojk här hemma, o han är likadan idag.
Nu har han äntligen somnat här i soffan framför Ice Age som rullar för 4:e gången denna morgon.
Köpte första o andra filmen för 29 kr/st på Maxi igår, dom är ju så bra :)
Leija sover också men hon vaknar nog snart tror jag.
---
Händer inte mycket här hemma idag annars, jag har ingen större lust att ta tag i nånting faktiskt :/
Får se om den lusten infinner sig lite senare kanske.

Aj

Det var inte ett dugg bekvämt att sätta sig på spinningcykeln igår, när man inte suttit på en sadel på väldigt länge.
Det känns i rumpan idag kan jag säga ;/
Kul var det iallafall, o väldigt svettigt trots att jag snålade lite med motståndet.
---
Idag har jag Lucas hemma, han hade lite feber imorse o har varit vaken endel inatt. Då var han snorig o dan, o gnällde om att han hade ont o tog sig på örat så jag blev lite orolig att han kanske åkt på öroninflammation men han har inte sagt något alls under förmiddagen så han hade nog bara legat konstigt kanske.
Nu ligger han utslagen i soffan, inte ofta han somnar redan vid 13 nu för tiden så man märker ju att han inte är helt pigg.
---
Försöker få Leija att somna också nu så jag kan städa i köket, katten har spytt på två olika ställen så jag måste ta tag i det, men inte med en liten tjej runt benen.
Sen får det bli lite diskning o matlagning, o vid 19.30 är det Indoorwalking :)
När jag kommit hem sen blir det nog att vi sätter på en film, Trollkarlens Lärling.
Till det får det bli en smoothie med jordgubb o banan.
Ha en fortsatt bra dag :)
Puss o kram

RSS 2.0