Febrig stumpa

Leija fick feber även denna gången, hon är kokhet. Gav henne en alvedon nu o hoppas hon somnar om stumpan.
Känner att jag nog håller på att bli sjuk med, näsan är täppt idag o det känns lite som att något är på gång i halsen också.
Hoppas inte det är så, jag som skulle på Indoorwalking imorrn med Emanuels syster :/
Dom har öppet hus på det gymmet så jag tänkte passa på att prova, men vi får se hur det blir då.
---
Ska strax börja med maten, så fort jag orkar..
Sen blir det troligtvis en sväng till Team Sportia, jag behöver nya skor o vi hittade ju inga i stan så vi får prova där också.

Sprutor o kontroll

Leija var duktig o sov ända till 6 imorse, om det ändå kunde hålla i sig, det vet jag ju iofs inte än men jag tror inte det.
Idag har vi varit på BVC o tagit sprutor, inte alls populära trots mutning med sockerlösning. Det går ju över fort iallafall. Hon väger numera 7275 gram o är 67,5 cm lång, huvudmått 43 cm, följer sin kurva precis som hon ska :)
Leija brukar bli lite röd i bakhuvudet o nacken efter att hon legat ner, o jag minns inte att Lucas blev sån så jag var tvungen att fråga om det idag. O hon trodde att det var storkbett hon hade där också, som framträder när det varit värme på det stället. Det lät vettigt tycker jag, för fläcken är faktiskt väldigt likt V:et hon har i pannan.
Så nu vet jag det.
---
Efter BVC skulle jag till affären, men först skulle man ju komma in i bilen också :/
Jävla idioter rent ut sagt till o parkera, inte en chans att varken jag eller Leija skulle kunna komma in i bilen, hon sitter bakom förarsätet. Så jag fick lyfta henne över Lucas bilbarnstol på andra sidan o få fast henne, inte det lättaste men till slut så. O jag fick hoppa in via passagerarsidan o ta mig över till förarsätet därifrån, fan va arg jag var. :@
Sprängande huvudvärk fick jag också, som fortfarande sitter i, kanske skulle ta mig en alvedon..
---
Strax hämta Lucas, måste väcka stackars Leija för tredje gången idag. Stackarn behöver sova ut ordentligt, särskilt nu efter sprutorna.

Jag tävlar!

Jag tävlar om en tavla med valfritt tryck från barntavlor.se hos MansonDust .

Bra helg

Nu har jag tid för en liten uppdatering. :)
Helgen har varit super. I fredagskväll kom svärfar med flickvän på besök, slängde in en Ekströms blåbärspaj i ugnen som vi sedan fikade på tillsammans med glass. Lucas bara skrek när han skulle lägga sig, det gör han aldrig annars. Han blir helt förbytt när det är folk här har jag märkt :/
---
Lördag var vi en sväng i stan, hittade inga skor alls till mig, men ett nytt fleeceset till Lucas blev det från Stadium iallafall. Hyrde Clash of the Titans på Hemmakväll, o köpte en stoor påse med godis.
Vid 17 kom Fredrik hit på besök, som vi inte träffat på ett år tror jag, lite synd.
O det lär ju inte bli oftare nu när han flyttar till England heller.
Det var kul iallafall, när vi fått barnen i säng kollade vi på filmen o åt lite gott.
Jag satt uppe med dom till midnatt, sen orkade jag inte mer.
Lucas fick sova i vår säng så Fredrik kunde ta hans, så vi hade det lite trångt trots vår stora säng för Lucas gillar att breda ut sig.
Leija ville ha mat vid 3.30, sen fick jag sova till 6 då Lucas inte ville sova längre, o han väckte såklart även Leija då så jag fick pallra mig upp för Emanuel var ju inte särskilt pigg ;P
---
Trött hela söndagen men vid 13 tog vi oss till Lindesnäs på namngivning för mitt lilla kusinbarn Tove.
God mat/fika och trevligt sällskap. Lucas ville absolut inte åka därifrån, fick bära ut honom skrikandes o sparkandes. Som jag sa, han blir helt konstig när andra är i närheten, han ska absolut inte göra som vi vill då.
Som t.ex när han skulle badas på morgonen också, han älskar att bada, men eftersom Fredrik var hemma blev det en massa skrikande istället o han skulle absolut inte bada. Någon slags trots antar jag.
Blev tidigt i säng igår, skulle lagt mig vid 21 men mamma ringde då så 21.30 kom jag i säng o slocknade ganska fort.
---
Idag är det återigen måndag, jag är hemma med båda barnen. Leija somnade nyss o Lucas sitter o ritar, det har han gjort större delen av helgen, fick köpa ett nytt ritblock i lördags :)
Mamma kommer troligtvis på besök idag, annars händer det inte mycket, lite tvättande bara.

Roligt fredagsnöje, städning..

Haft lite problem med blogg.se nu, datorn har låst sig så fort jag bara loggat in :/
Men nu blir det ett inlägg.

Igår var Leija o jag o hälsade på Sandy en sväng inne i stan, drack lite te o umgicks :)
Hann iallafall ses i två timmar innan Lucas skulle hämtas igen.
Han ser fortfarande ganska ynklig ut med sina skrubbsår, näsan är värst, men han är som vanligt för övrigt.
Tur att dom tål så pass mycket ändå, kunde ju gått riktigt illa.

Igår kväll tog vi en promenad runt Vedeby/Lyckeby, tar ungefär 50 min att gå i vanliga fall, men igår fick Lucas gå en bit själv också så det tog ungefär det dubbla :P
Jag fick ont i min fot på vägen, rätt var det var började jag halta. Har fortfarande lite ont o jag fattar verkligen inte vad jag gjort? Antagligen väldigt dåliga skor, billig skit som höll i 1 månad typ, men dom enda jag har nu förutom sandaler så var tvungen att ta dom. Ska förhoppningsvis köpa nya imorrn, denna gången ska jag inte vara så snål.

Idag blir det storstädning här hemma, ska även byta sängkläder i alla sängar o byta gardiner i vardagsrummet.
Lika bra att dra igång nu när Leija sover igen. Hon var förresten jätteduktig o sov mellan 20-05 inatt, lite mat o somnade sen om till 7.30 :) Lucas ville ju inte sova längre än till 6.30 så då fick jag gå upp iallafall, morgonpigga unge ;/



Något var väldigt intressant på tvn när denna bilden togs ^^


Ingen toppendag

Ja, vad ska man säga om denna dagen. Det känns inte helt hundra..

Idag kom det ett brev på posten ifrån Lunds universitetssjukhus, äntligen tänkte jag, nu kommer resultatet från magnetröntgen Lucas gjorde i Maj. Men nej, det var en ny tid till röntgen den 21:a September..
Så då är ju frågan, fick dom inte tillräckligt bra bilder sist, eller har den växt så att dom vill kolla den mer?
Nu är det ju "bara" vanlig röntgen som ska göras, han ska alltså inte sövas eller något.
Så dålig information, det har det alltid varit.
Skickade iallafall ett mail till barn-och ungdomssjukhuset nu så får vi hoppas att vi får reda på vad det är som händer.

O när jag kom till dagis haffade den ena fröken mig direkt för att förbereda mig på att Lucas ramlat o slagit sig, så han hade skrubbsår under ögat o blodig o svullen näsborre :( Han hade alltså ramlat framlänges utan att ta emot sig stackarn. De hade försökt tvätta lite men eftersom han hade ont var det ju inte lätt, jag har fått bort det mesta blodet nu iallafall. Dom hade haft koll på honom hela tiden efter det, så han åt o drack ordentligt o han fick sova sittandes. Men han verkar som vanligt för övrigt så det är nog ingen fara.
Jag känner mig lite känslig idag, det märkte nog fröken också för jag fick en klapp på axeln av henne.
Har jag sagt att jag älskar hans fröknar? :)






Hjälper mamma laga köttbullar för ett par veckor sen.


Höstrusk

Vår dator la av i måndags kväll, Emanuel fick installera om hela Windows, tur att han flyttat över alla bilder till D-mappen så dom var kvar :)
Nu funkar alltså allt igen, tack o lov, jag är verkligen beroende av internet.

Misstänker att hösten är här nu, jag tror inte på mer värme iallafall.
Idag är det 15 grader o blåser mycket, Lucas fick därför inviga sin nya fina jacka jag köpte i fredags, glömde tyvärr ta bild på honom. Men han var så fin i den o sin mössa iallafall :) Äntligen fick jag ta på honom hans namnmössa, det enda positiva med att det blivit kallare ;)
O Leija fick även ha sin idag, o sin gosiga munkjacka, o tossor.

Lucas var lika glad som vanligt när vi kom fram till dagis. Leija envisades med att hålla sig vaken när vi var där, men så fort vi kom utanför grindarna stängde hon ögonen ^^
Gick en promenad på 35 min så jag iallafall har rört på mig lite idag.

Leijsan ligger o sover igen, säkert en timme till, så jag ska passa på att ta det lite lugnt, men även dammsuga av lägenheten. Någon nytta får man väl göra.





Leija 5 månader

Igår blev Leija 5 månader, min fina tjej! <3





Promenad

Jag tog mig faktiskt ut på en timmes promenad innan. Passade på vid lunch när barnen ändå skulle sova så dom somnade utan problem i vagnen o sov hela vägen. Fram o tillbaka till Bastasjö blev det.
Skönt väder idag, varmt i solen såklart men inte alls samma värme i luften nu, så det blir behagligt.

Är lite inne på att prova LCHF, har funderat på det innan också men aldrig "vågat".
Finns ju många bra sidor med recept o allt, så jag ska överväga det lite till.
Men helgerna kommer jag isåfall ha som fria iallafall, det funkar inte för mig om jag måste utesluta sånt jag ätit innan. O två dagar i veckan gör väl ingen större skillnad, eller?

Nu ska jag ta tag i disken o vänta på att min bror ska höra av sig, sen blir det matlagning.

Måndag

Ny vecka igång igen, helgen förvann lika fort som den kom.

I fredags åkte vi ju hem till mina föräldrar när Emanuel slutat jobba, var så underbart att träffa Lucas igen :)
O han verkade ganska glad att se oss också.
Emanuel körde in dom till Polenfärjan vid 20 medans jag o barnen gick en runda med Ludde. Lucas var så duktig o gick o höll o kopplet, även om det mest släpade i marken :P
La barnen mellan 20.30-21 nån gång, Lucas fick ligga i dubbelsängen där vi sov o Leija fick sova i resesängen i mitt gamla rum.
Men hon sov inte hela natten för det, som jag faktiskt trodde hon skulle göra.
Emanuel o jag satt uppe o kollade på Smallville, la oss när det var slut vid 22.

Lördagen vaknade Lucas vid halv 8, låg o mös lite i sängen sen gick han in o väckte Leija så då fick vi gå upp.
Eller jag la mig igen sen, men somnade aldrig om. Under dagen var vi ute ganska mycket, fint väder hade vi så jag passade till o med på att sola lite. Vad jag längtar efter hus! Så härligt att bara kunna gå ut o lägga sig i trädgården, o barnen har en massa att springa på. En dag är det vår tur..
På eftermiddagen grillade vi kött, klyftpotatis o kall bea-sås till det :)
Strax efter sju körde jag in o hämtade mamma, pappa o bror vid färjan. Lämnade bror hos flickvännen o körde vidare till Jämjö.
Fick lite godis o en flaska Baileys, sen körde vi hemåt.
La barnen o åt sen upp godiset ;)

Söndagen tog vi det bara lugnt hemma hela dagen. Kollade film på kvällen, En galen natt, riktigt rolig :)

O nu är det alltså måndag igen o jag o barnen tar det lugnt även idag. Leija sover just nu, Lucas kollar på barnkanalen o dricker apelsinjuice med sugrör. Så fort han druckit upp en mugg så säger han blä, går o slänger sitt sugrör o ska ha ett nytt ;P Vilka ideér ungen har för sig.
Nu ska vi gå o leka lite på hans rum, han drar i mig :)
Puss o Kram

Idag kom barnbidraget ;)

Idag har Leija o jag varit i stan med Sandra, köpte höstjacka till Lucas men till Leija hittar jag ingen alls?
Antar att dom inte fått in allt än. Hon har iallafall en lite tjockare gosig munkjacka som funkar så länge, när det nu blir kallare.
Vilket det verkar bli nu, imorse var det bara 11 grader.
När vi var klara på stan blev det glass på glassiären :)
O Sandra är så söt med sin lilla bulle på magen ^^

När jag lämnat av henne körde Leijsan o jag vidare till Maxi o handlade lite gott till ikväll, blev en sväng på Lindex också där jag köpte överdragsbyxor till Lucas, o en body o ett par byxor till Leija.
Sen har jag diskat, vikt tvätt o suttit lite här, ska strax ta tag i packningen. Vi ska ju sova i mina föräldrars hus inatt o passa Ludde, hoppas han inte är orolig inatt.

Nu var jag precis inne o beställde lite grejer på H&M också, hade ju 10% som skulle utnyttjas innan söndag så nu blev det en klänning till, har denna på bilden nedan, o jag älskar den, så nu beställde jag en lila också. Kostar bara 149 :)
O så blev det även en pyjamas till Leija, raggsockor till henne o en sweatshirt till Lucas.
Nu får det räcka! :P

Ha en underbar helg allesammans.
Puss o Kram


Mys med lillan

Vi var o lämnade Lucas redan igår kväll istället, mammas idé såklart :P
Innan vi körde hem var vi på Hemmakväll o hyrde några filmer, Farsan, En galen natt o Arctic Outbreak.
Började med Farsan igår o den var riktigt rolig :)

Leija o jag låg kvar i sängen till halv 9 imorse, men sista timmen gosade vi bara. Hoppades att hon ville somna om efter maten men det gick inte. Sova en hel natt hade varit skönt också, men det dröjer väl. Hon sover iallafall mellan ca 20.30-4 nu, ibland kan hon börja böka lite runt 2-tiden men somnar om igen.
Finns dom som har det värre så jag ska inte klaga egentligen.
Under förmiddagen har jag städat hela lägenheten, skulle torkat golven också men jag vet inte om jag orkar det också. Emanuel var hemma en sväng på lunchen o åt med mig, sen ringde jag mamma för o höra hur dom hade det. O nu sitter jag o väntar på att Leija ska vakna, men jag kanske ska göra lite morotspuré istället för att sitta här o glo. Så får det bli.


Var är motivationen?

Vi har redan hunnit fram till onsdag. Lucas är på dagis, Leija ligger o sover o jag sitter här o undrar var min motivation tog vägen :/
Inte en enda promenad har det blivit denna veckan, förutom fram o tillbaka till dagis, har inte tänkt särskilt mycket på vad jag stoppat i mig heller.
Jag hade nog behövt ett gymkort egentligen, o någon att träna med så man får lite peppning, men det finns det inte pengar till så jag får helt enkelt ta tag i detta själv nu, eller snart.
Vill ju verkligen gå ner i vikt nu, men viljan är tydligen inte tillräckligt stark..

Igår var Leija o jag o storhandlade, mötte mina föräldrar utanför Maxi där jag fick en kasse med kläder till barnen som dom köpt i Ullared. En massa fint var det, inget som Leija kan använda än, men det växer hon snart i. Nu ligger hon på stl 68, har för mig att Lucas växte ur den ganska fort så då lär Leija också göra det.
Har märkt att Gekås kläder är lite stora i storlekarna, mamma hade köpt en jacka till Lucas i 92, som han har nu. Men den var alldeles för stor så den får användas som vårjacka istället tror jag.
Om en månad eller nåt åker vi också dit för att handla vinterkläder o lite julklappar :)

Imorrn ska Lucas vara ledig från dagis, ska köra hem honom till mina föräldrar så han får sova där till fredag.
Det kommer han gilla :)
O på fredag åker vi dit o sover där, passar Ludde medans mamma, pappa o John ska festa till det på Polenfärjan.

Nu får jag ta o plocka iordning lite här hemma, Lucas kan ju inte hålla sina leksaker på sitt rum tyvärr, tycker det räcker med att alla Leijas grejer är här. Bor alldeles för litet nu känner jag, men hus får vi drömma om ett tag till om ingen har ett jobb till mig möjligtvis?


Sail, kräftskiva o segsöndag

Vi har haft en bra helg, såklart :)

Fredagskvällen blev det sailet med Elin, inte mycket att ha så vi köpte våra remmar o gick upp på stan för att äta på glassiären istället. Riktigt gott vid halv tio på kvällen ;)
Satt en lång stund o bara pratade innan vi begav oss ner till hamnen igen för att gå igenom sailet en sväng till när vi ändå skulle till bilen.
Så kul att umgås med henne, hoppas vi hinner med någon gång till innan hon åker tillbaka till Örebro.

Lördagen åkte vi in till sailet igen, fast mestadels av tiden tillbringade vi i Örlogshamnen där det var marinens dag, man fick gå ombord på många av fartygen o kolla. Emanuel o Lucas var uppe på båten där svärfar jobbar :)
Vi var även på barnens sail med svärfar o hans tjej, Lucas fick prova på lite alla möjliga tävlingar o vann en massa godis så han var nöjd.
Klockan tickade på så vi gick igenom sailet ganska fort o gick sen till bilen för o köra hem till mina föräldrar där vi skulle ha en liten kräftskiva. Jag åt räkor istället, mycket godare, o med mammas hemmagjorda aioli :)
Spelade lite buzz framåt kvällen, o vem vann om inte jag ;)
Både Lucas o Leija somnade i bilen på väg hem, o Lucas sov ända till 9 på söndagen.

Den dagen var vi väldigt sega allihop, av någon anledning. Vi höll oss inne o tog det så lugnt det bara gick.
Känner mig ganska seg idag också, men det är nog vädret. Visserligen börjar solen titta fram lite nu men jag har ändå ingen ork till någonting.
Svärmor var här en liten stund innan hon skulle ut på promenad, o när hon gått somnade båda barnen o här sitter jag nu o njuter av lugnet en liten stund.
Ikväll blir det kalas för barnens kusin som fyllt 7.


Lek o bus

Vi är ganska nyss hemkomna ifrån Nättraby där vi hälsat på Eleonor o William, måste ha varit ett halvår sen vi var där sist. Så kul att ses igen. O vad Wille pratar, han är 4 månader yngre än Lucas o man förstår allt han säger. Han kunde t.o.m bilmärken på sina bilar han hade.
Lucas börjar komma igång lite mer med sitt tal nu, tack o lov, men fortfarande mycket eget.
Nu försöker han iallafall härma en när man säger något ord o sådär.
Det senaste han började med var sönder, eller "tönder" som han säger.
Hur som helst.

Både Lucas o Leija var helt slut o somnade i bilen på väg hem, så jag fick bära in Leija först o sen gå ut o hämta Lucas o lägga honom i sängen med en gång. Leija fortsatte också att sova när hon kom ner i sängen så här sitter jag o tar det lugnt nu

Idag ställde jag mig på vågen o den visade 2,3 kg ner sen i måndags. Äter ju som sagt middag varje dag, men i övrigt shaker. Inte bestämt mig för hur jag ska göra framöver än, kommer nog bara bli shake till lunch o på kvällen. O så ska jag skärpa mig med motionen, har blivit lite lat nu över sommaren.
Godis kommer jag äta på lördagar, men det är inte omöjligt att det smiter ner något ikväll också..
Då blir det sailet med Elin :)

Imorrn är det kräftskiva hemma hos mina föräldrar, min idé från början, men mamma fixar allt eftersom hon är bäst på det. Innan vi åker till dom blir det sailet med Emanuel o barnen.

Trevlig helg på er!






Torsdag

Leija har sovit i ca 2 timmar nu så jag har fått lite gjort. T.o.m torkat golven, händer inte alltför ofta. Kanske 1 gång varannan vecka om vi inte spillt något förstås.
Undrar om jag ska behöva väcka henne så hon kan få lite mat innan vi hämtar Lucas.
Nu är hans dagisvecka slut o imorrn är han hemma med mig o Leijsan, får se vad vi hittar på då. :)

Idag kom äntligen mössorna ifrån Älskade Hjärtegryn :)
O dom var verkligen superfina, ska bli spännande att prova dom på barnen också.
Roligt med lite personliga mössor tycker jag. Köpte ett par byxor av henne till Lucas förra året, som det stod Lucas i rumpan på, också jättefina :) Ångrar lite att jag inte köpte en större storlek då så han kunde haft dom längre.

Ikväll kanske det blir en runda på sailet med min lilla familj, eller om vi tar det på lördag.
Imorrn ska jag förhoppningsvis dit med Elin :)

Längtan

Jag sitter här o längtar tills det är läggdags just nu, då är man nog inte så pigg va?

Leija är väldigt trött idag också, hon har sovit så gott som hela förmiddagen så jag förstår egentligen inte varför jag inte lagt mig jag också, nu är det ingen mening.
Under morgonen har jag vikt tvätt, tvättat en ny maskin, gjort katrinplommonpuré, kollat på Trappedsommarlovsmorgon, skördat på Farmville o lämnat Lucas på dagis förstås. Jag blev kvar där i 45 min imorse, är ju endel att prata om nu efter sommaren.
Lucas fick mata sköldpaddorna idag, o det tyckte han var jättekul. :)
Någon kram fick varken Leija eller jag när vi skulle gå, han tyckte väl att vi varit kvar för länge :P

Åt precis en Allévo low calorie bar, o nu mår jag illa. Alldeles för söt smak. Tur att jag bara köpt en sån..

Nej, jag slänger mig nog faktiskt på soffan en stund, innan Leija ska ha mat o vi ska hämta Lulle.

Back to dagis

Det är faktiskt rätt skönt att vardagen kommit igång ändå.
Idag var det Lucas första dag på dagis efter 6 veckors ledighet, o jag trodde han skulle bli lite blyg men det var ju precis som vanligt. Han brydde sig inte om mig utan satt o lekte med alla bilarna istället, Leija o jag fick oss iallafall varsin kram innan vi gick.
Promenad på 50 min innan jag kom hem o kunde dricka min frukost. Jag ångrade mig förresten igår när jag stod o lagade middag :P Så det blir 4 mål med shake o en middag. Rätt skönt med lite fast föda också.
Hungrig är jag konstant typ, förutom första halvtimmen efter att jag precis ätit.
Menmen, det kan jag väl stå ut med. Det är ju bara en vecka det handlar om, för att få in rätt rutiner o få lite mer motivation.

En maskin tvätt med handdukar håller på i badrummet just nu, har städat igenom Lucas rum ordentligt o slängt endel grejer som var sönder. Han har lite svårt för att vara försiktig med sina saker, men snart är det ju jul ;)
Leija ligger o sover så jag får lite gjort, o hinner även sitta ner en liten stund.
Idag fick hon prova gåstolen för första gången, det var roligt, trots att hon ju inte tar sig nånstans riktigt än.

Tänkte handlat nu på dagen också men jag tar det i eftermiddag istället, får ju mer gjort hemma medans Lucas är på dagis. Det är exakt ett år sen han började där nu förresten, 10 Augusti började vi skola in honom.
O om ett år är det Leijas tur..nej, vill inte tänka på det riktigt än..







Nu j*vlar

Nu är vardagen igång.
Båda barnen sover nu så jag passar på att sitta ner lite.
Andra maskinen tvätt är igång, dammsugning o diskning tar jag sen.

Idag började jag ju även med min shaker, o efter att ha ställt mig på vågen imorse bestämde jag mig ganska fort för att det får bli endast det nu ett par dagar, ingen vanlig middag då alltså.
Herregud, dom kilona jag gick ner innan Emanuel gick på semester har hittat tillbaka ;(
Nej, nu jävlar rent ut sagt.
Första målet: -5 kg.



Helgen

Helgen har varit bra, lite tråkigt väder bara.
Igår var vi o hälsade på svärmor o hennes sambo på Sturkö där dom hade satt upp tältet för några dagar.
Sen körde vi hem mot mina föräldrar där vi bjöds på köttgryta o hade lika trevligt som vanligt.
Åkte hemåt strax innan 20, fick barnen i säng o sen satte vi igång Flickan från ovan.
Helt okej film, lite rörig för mig men samtidigt väldigt fin.

Idag har vi varit sega allihop. Bara suttit inne o tagit det lugnt. Blev hämtpizza till middag idag, sista pizzan för min del på ett bra tag. Imorrn drar jag igång igen, med vikten, tillsammans med vår vardag. Emanuel jobbar, jag är mammaledig med lilla Leijsan o Lucas går på dagis. Men dagis är först på tisdag så imorrn blir det mys med mina två små älsklingar.

Börjar med Allevó imorrn, ni vet shaker o soppor. Fast jag kör bara med shakerna. Inte bestämt om jag ska äta en vanlig måltid per dag eller bara köra på med shaker i 1 vecka, vi får se.
Nu har jag iallafall bestämt mig, alla överflödiga kilon ska bort!













En häftig men läbbig larv vi hittade, aldrig sett någon liknande.
Efter lite sökande på google fick vi iallafall reda på att den kommer bli en stor, hårig nattfjäril.



Höstmössor

Beställde varsin höstmössa till Leija o Lucas hos Älskade Hjärtegryn.
Visst blev dom fina :)
Kommer hem på posten nästa vecka :D


Leijas dop














Mer bilder än såhär kan jag inte lägga in, svärfar tog med sin kamera, med någon inställning som gör att bilderna blir för stora för att få in här, o jag kan inte med hur man förminskar dom ;/


Biokväll

Gjorde ju kladdkaka i onsdags kväll, så vi fick besök av kusin Sandra som var lite gottesugen.
Kul att hon kom. :)
Kollade på Sommaren med Göran senare på kvällen, ska försöka hinna se den igen innan den ska lämnas på onsdag, riktigt rolig.

Igår var vi hos svärfar o bjöds på grillat, tog med resten av kladdkakan som blev över med så den blev uppäten.
Soligt o skönt väder hade vi, men på kvällen blev det lite kyligt. Åkte hemåt efter 20 för o få barnen i säng. Tittade sen på Har du hört ryktet o Morgans, som jag tyckte var bra :)

Idag tar jag det lugnt. Emanuel har varit iväg o bytt olja på bilen, så nu är den så gott som redo att säljas.
Blir tacos till middag idag, sen åker jag in till stan för att träffa Sandy. Lite fika hemma hos henne först, sen blir det bio, Knight and day. Vad glad jag är att dom flyttat hit :)

2 nätter i tält

I söndags packade vi allt o körde mot Häljanäs camping, i närheten av Emmaboda, tillsammans med svärmor, hennes sambo, hans dotter o Emanuels lillasyster.
Grabbarna drog igång med tälten direkt, o det tog en stund. Under tiden låg jag med Lucas o Leija på en filt o myste i skuggan.
Mysig camping, bortsett från alla getingar, det var verkligen hur mycket som helst. Både Emanuel o svärmors sambo blev stuckna, men vi andra klarade oss tack o lov. Emanuel hade köpt en elektrisk insektsdödare o den kom väl till pass när dom väl varit o köpt batterier till den.
Grillning på kvällen, o besök av familjen Abelsson :)
Måndag morgon kom det en skur, men sen sprack det upp o vi fick en fin dag.
Blev ett dopp då, riktigt skönt, men var inte mer än högst 19 grader.
Gick även en promenad i skogen med svärmor o E:s lillasyster, jag var lite rädd hela promenaden eftersom man såg att det varit vildsvin o bökat där i skogen. Har stor respekt för dom. Men jag överlevde ;)

Tisdag fick vi också fint väder så det fick bli ett dopp innan vi skulle packa ihop o bege oss hemåt.
Lucas ville inte bada någon av dagarna, badkrukan. Men han trivdes bra med att bara gå o lulla o springa efter svärmors sambos dotter. Leija har också haft det bra vad vi märkt, hon hänger ju mest bara med ^^
Sovit gott i vagnen iallafall. På hemvägen skrek hon, som vanligt, om hon inte sover. Funderar på o köpa en större bilstol, hon kanske tycker det är obekvämt, o dessutom tror jag dom där "bebisstolarna" blir varmare också.

Åh, va skönt det var att sova i sin säng igen kan jag säga. Trots att vi hade en stor uppblåsbar madrass, men jag låg på kanten o väger dessutom mycket mer än både Emanuel o Lucas så jag sjönk ner väldigt mycket.
Sov iallafall bättre än jag brukar göra i tält, kände mig trygg med älsklingen bredvid mig.
Så nu är vi inne på att köpa ett eget tält, ett stort med ståhöjd o så :) Så vi kan campa endel nästa sommar, det är ju lite charmigt.
Sune finns det ju alltid folk som kan kolla till, mamma var här en sväng nu när vi var iväg t.ex.




Lucas visar sina nya bilar för Leija


Vårt tält, som vi lånade av svärmor.




Lucas sover gott.


Måndag morgon, efter regnet, vattnet ligger som en spegel.


Måndag kväll, det märks att vi hade mysigt va? :)


Leijas stora idol är storebror ^^


Camping

Varit o tältat mellan söndag o tisdag, därav ingen uppdatering o jag orkar inte dra något om det just nu, ni får bilder o så nån annan dag.
Idag har vi haft fullt upp med städ, tvätt o handling här hemma. Jättefint väder ute som vi tyvärr inte riktigt kunde njuta av.
Lucas följde med mig när jag skulle handla, men innan det var vi inne på Hemmakväll o lämnade tillbaka filmerna o hyrde 3 nya. Nu blev det Flickan från ovan, Sommaren med Göran och Har du hört ryktet om Morgans.
Lucas var jätteduktig o gick o höll mig i handen hela tiden, inget bus alls hittade han på :)
Även inne på Maxi var han duktig, satt i kundvagnen o sjöng hela tiden, o han rörde inte alls självskanningsgrejen han hade bredvid sig. Riktigt stolt var jag :)

Nu har vi ätit middag o kladdkakan står på kylning så jag kan lägga på glasyren o den krossade daimen.
Blev så sugen på det idag, o då fick det bli en sån. Nästa vecka måste jag sätta igång med min vikt igen, då börjar nämligen Emanuel jobba o Lucas ska till dagis, så då går det inte att ligga på latsidan.

Har förresten slutat amma nu, känns okej, klart man saknar det lite men jag hade ju ändå knappt någon mat till henne. Så nu är det bara ersättning som gäller, o en portion gröt på kvällen, o lite smakportioner. Än så länge har vi hunnit med potatis o det var ingen höjdare.

Leijsan vaknade precis så jag ska gosa lite.
Puss o Kram

RSS 2.0