Akuten

Inte sovit alls under natten. Fick ont igår eftermiddag igen, verkligen jätteont, o det höll i sig hela natten. Kräktes dessutom igen, usch vad jag hatar det.
Så imorse vid 7 åkte vi till akuten för jag orkade verkligen inte mer, fick ta lite blodprov o urinprov. Hade minskat värde av vita blodkroppar, annars var det inget särskilt, förutom att dom såg att jag ätit dåligt också.
Läkaren misstänker att jag har magkatarr. Blev hemskickad igen, o fick utskrivet starkare värktabletter som jag inte får amma av, orkar inte ha ont så jag valde bort amningen så länge jag äter dom. Försökt äta, o det har än så länge gått bra, skulle jag börja spy igen så skulle jag komma in så går dom ner i magen o kollar. Annars blir det återbesök imorrn förmiddag för nya prover. Just nu känner jag mig bara trött och yr, men inte mycket värk, så inatt får jag väl iallafall sova.

Emanuel har alltså varit hemma från jobbet idag för att hjälpa mig med Lucas, hade inte klarat av att köra själv innan. Får se hur det blir imorrn, hoppas han är hemma med mig då också.

Hoppas dom kommer fram till något imorrn.
Ha det bra, skriver igen när jag orkar.
Puss o Kram

Lättad

Bilen blev kanon med den nya toningen :) Hade bara behövt polera den en aning också så blir den nog som ny, ganska solblekt nämligen, o röd dessutom så det syns ju ganska bra då.
Hittade varken ny Bh eller bikini i stan idag :( Så utplockat överallt nu. Får väl ha min för lilla bikini när vi ska bada helt enkelt, det är ju inte så att brösten trillar ut :P

Testet blev förresten negativt om ni är nyfikna, så både Emanuel o jag är väldigt lättade. Lucas också tror jag :P

Precis ätit hemmalagad pizza, är proppmätt. Hoppas man får plats med lite gott senare, köpt chips, dipp o godis. Så onyttigt som det ska vara en lördagkväll.

Hoppas ni får en mysig kväll!
Puss o Kram

Soova

Strax läggdags för mig, haft jätteont hela kvällen, både i magen o ryggen. Men vi tog oss iallafall till Jämjö för att låna en bil av mina föräldrar o lämna av den andra i Ramdala för toning. Ska hämta den imorgon igen.
Tog 2 alvedon för en stund sen, tror faktiskt dom hjälpte nu, känns iallafall lite bättre.
Imorrn blir det nog en tur in till stan, köpa ny amnings-bh o bikini. Ska dessutom köpa ett graviditets-test bara för att bevisa för mamma att jag inte är gravid, hon tror att det är därför jag har ont, o jag har dessutom inte haft någon mens på nästan 3 månader nu. Hoppas inte! Klart man vill ha fler barn, men absolut inte så tätt.

Sov gott o ha en trevlig helg!
Puss o Kram

Mått skit

Satt knappt vid datorn alls igår, när jag vaknade hade jag skitont precis under revbenen och längs med ryggen, känt av det innan, senast för typ 2-3 veckor sen, men igår var det värre. Fick dessutom kräkas 2 gånger o hade ingen matlust resten av dan, hade t.o.m svårt att dricka.
Ringde vårdcentralen vid 11 o fick tid till 15.20. Därefter ringde jag Emanuel o frågade om han hade möjlighet att komma tidigare för jag hade ingen ork att ta hand om Lucas, så han kom hem vid ett.
Låg kvar i sängen tills vi skulle iväg. Läkaren sa att jag fått någon retning på tarmen eller magmunnen (minns ej), så antagligen är det något jag blivit allergisk mot eller så hade jag ätit nåt gammalt. Hade inte ätit något ovanligt iallafall.
Fick nån medicin utskriven, stod på den att det var för halsbränna och sura uppstötningar, o de sa jag till honom att jag inte hade :/ Men aja, den kanske är mot sånt också, hjälpte iallafall inte, vet iofs inte hur snabbt den ska verka.
Badade 4 gånger igår, bara då jag inte kände av det onda så det var skönt.
Första natten på länge jag fått 8 timmars sömn, Lucas somnade 21 o vaknade först vid 5, underbart :)
Sen vaknade han igen när Emanuel skulle gå vid halv 7, sen sov vi till 9. Så det blir ju egentligen mer än 8 timmar.
Mår lite bättre idag iallafall, lite öm i magen fortfarande o känner lite i ryggen. Men jag har iallafall fått i mig frukost o känns som jag kommer få behålla den idag.

Ikväll ska vår bil få mörkare toning, nån Emanuel kände som skulle fixa det åt oss lite billigare, jag tyckte iofs inte att det var billigt, 2500 skulle han ha. Men aja, det blir säkert bra. Under tiden det görs ska vi va hos mamma o pappa o mysa lite, ska ta med mig kladdmuffins till dom. Dom fick ju aldrig smaka igår eftersom jag mådde dåligt.

Lucas sover igen, vet inte om jag också skulle lägga mig en stund till o se om ryggen blir bättre.
Blir nog så.
Puss o Kram

Bakat


Idag har jag varit duktig igen, bakat kladdmuffins o städat.
Tänkte att vi skulle ha det till efterätt idag med lite grädde på, ska försöka mig på att göra köttfärspaj till middag, ska väl inte vara så krångligt. Lucas har varit lika snäll som vanligt o nu sover han igen. Han är bara vaken högst 2 timmar åt gången, förutom på kvällen, då håller han sig vaken 3-5 timmar oftast. Sen sover han ca 2 timmar så man hinner göra lite då, sitta här t.ex. Ska väl börja med maten snart för den tar lite tid.
Kanske blir en promenad ikväll, om jag "orkar". Var ju ett tag sen man rörde på sig nu.

Nån gång nästa vecka kanske vi ska till badhuset, jag, Lucas o Elin. Tror han kommer tycka det är kul att få sprattla runt lite i en bassäng, han har ju jättekul i badkaret :P
Brukar bli att man badar honom varje kväll nu efter att han fått gröt för hela han är kladdig. O eftersom han är så glad för att bada så kan han få göra de istället för att bara tvätta av honom med en tvättservett.
Köpte nån olja igår som skulle få bebisar att sova bättre, är nån mild doft på den, luktar jättegott.
Tror den hette nåt med Bedtime oil eller nåt sånt.

Imorrn får jag förhoppningsvis sällskap en stund på dan av mamma o John, så ska bjuda dom på mina kladdmuffins också :)
Nu ska jag fortsätta göra lite nytta.
Puss o Kram

Snutteplutt

Lucas har precis somnat igen, så jag tänkte passa på att skriva lite.
Denna natten gick också bra, han vaknade bara en gång, så det var nog så att han blev störd när vi gick o la oss o när jag springer upp på toa hela tiden. Skönt att få lite mer sömn nu iallafall :)
Idag kom mina förstoringar, blev jättefina, så nu ska jag bara hitta lite fina ramar också.
O jag är så himla sugen på att gå till en fotograf o ta lite fina bilder på vår lilla familj, men vet inte vilken?
Behöver ha lite mer på väggarna här hemma o just familjebilder är jättefint.

Lucas har börjat bli fascinerad av min Bh när han äter nu, ligger o drar i den o tittar nyfiket, så himla söt är han ^^
Vill inte att han ska bli större ;P Samtidigt som man vill att han ska börja gå o säga sina första ord.
Får försöka njuta av den här tiden också, det händer ju mycket på kort tid.
Börjat fundera lite på vad jag ska göra sen, när han börjar på dagis. Blir väl antagligen tillbaka till timanställning, inte det lättaste att få ett vik. O egentligen vill jag nog inte ens vara inom äldrevården, men vad vill jag göra istället, har inte en aning. Har funderat lite på att läsa till barnskötare, men jag vet inte :/ Vi får se vad det blir av mig.

Tråkigt väder idag så det blir ingen promenad idag heller, fortsätter väl med min städning.
Puss o Kram

Eget rum


Första natten Lucas sov i eget rum och det gick jättebra. Han sov bättre än vanligt, vaknade en gång under natten o strax innan Emanuel skulle till jobbet, sen sov vi till halv 10 :)
Hoppas det fortsätter så.
Var alltså o köpte spjälsängen i lördags. Innan vi kom iväg blev det en himla massa krångel, Emanuel upptäckte att det var "grus" i oljan i bilen, så han körde till Mekonomen som inte tyckte att vi skulle åka så långt innan vi bytt olja. Han köpte ett nytt oljefilter och olja, sen körde vi hem till mina föräldrar och lånade deras kombi istället så vi kunde komma iväg ganska tidigt ändå.
E fixade oljebytet när vi kom hem därifrån. Var hos mina föräldrar hela eftermiddagen o kvällen, grillade, spelade kubb, boule o badminton o hoppade lite studsmatta :)
Igår fixade jag iordning Lucas rum, satte ihop spjälsängen o lite så. Inte fått upp tavlor o så än bara.
På kvällen var vi på 5-årskalas hos Lucas kusin, mumsade tårta o hade allmänt trevligt

Idag har jag varit jätteduktig, dammsugat vår gamla säng som vi förhoppningvis blir av med nu i veckan, städat resten av lägenheten o rensat ut kläder ur Lucas byrå. Tur att plutten är så snäll o roar sig själv i babysittern :)

Emanuel kommer när som helst, så ska nog börja med maten lite smått
Puss o Kram

Plutten växer på


Vågen visade 6340 gram, så 290 gram på 2 veckor :)
61,5 cm lång och 41,5 i huvudmått. Han växer på bra nu med andra ord.
Frågade om dom inte ska kunna gripa efter saker nu egentligen, många andra bebisar gör ju de redan vid 3 månader. Men Lucas är inte alls intresserad av att ta tag i saker, han bara tittar o gnager på sina händer :P
Hon sa att det är vanligast att dom gör det nu, men att alla barn är olika, o det vet jag ju.
Men känns som han är efter med det mesta, han vänder sig inte heller. Det behöver dom tydligen inte göra förrän dom är 6 månader, men läst om många barn som gör de nu också. Inte bra att sitta på Familjeliv hela dagarna o läsa om andras duktiga barn. Måste sluta jämföra.
Lucas är speciell för mig ändå <3

Efter BVC-besöket gick vi in på apoteket o hämtade ut mini-piller, sen körde vi till Babyproffsen för jag skulle kolla priser på spjälsängar. Betydligt billigare på Ikea så det får bli en tur dit iallafall, förhoppningsvis imorrn :)
Ska hämta Emanuel på jobbet om en timme, sen ska vi som sagt handla lite allt möjligt.
Ska äta tacos ikväll tänkte jag, är så himla sugen på det.

Kanske inte skriver i helgen nu så trevlig helg på er!
Puss o Kram

Fredag

Äntligen fredag igen, vet inte vad det är för speciellt med just den dan. Kanske att det är sista dan Emanuel jobbar sen är han hemma med oss i två dagar :) Han var hemma o lämnade av bilen nyss, var inget bra väder o gå i så jag tar bilen till BVC sen istället. Hämta honom när han slutar i eftermiddag, då ska vi handla lite nya blommor, fiskar o lite mat :)

Tog mig ett riktigt hett bad nyss precis när Lucas somnat, längesen jag gjorde det nu, tar mig aldrig tid till det. Men man behöver det ibland, slappna av lite.
Sitter o väntar på att posten ska komma för jag tror mina bilder kommer idag som jag skickade efter för framkallning, nyfiken på hur förstoringarna blev. Skickar efter från FujiDirekt, såg igår att dom fått Bäst i Test i "Vi föräldrar" också, så jag hade tydligen valt rätt :)
Får se om jag får för mig att städa lite idag, annars har jag inget planerat, förutom BVC 13.50.
Uppdaterar troligtvis efter det.
Puss o Kram

Lasse är sommar <3



Igår kväll var jag o såg Lars Winnerbäck med mamma o pappa, tror det var tredje gången för min del.
Alltid lika underbart, Lasse är helt klart sommar, och vinter ;P
Publiken beräknades till runt 3500, o jag vet inte hur många bebismagar jag såg under kvällen.
Man saknar den faktiskt, hellre en stor, hård mage än en liten degklump som man kan klämma på lite som man vill.
Behöver ligga i lite för att verkligen få bort den men jag har ingen motivation alls.
Inte ens några barnvagnspromenader blir det, förutom när vi ska till BVC, vilket vi faktiskt ska imorrn.

Kanske får med mig Emanuel till Ikea i helgen iallafall, om vi kunde hälsa på hans syster samtidigt som bor i Nybro.
Men om han nu inte vill dit så kunde Elin också ställa upp, som hon alltid gör :)
Säkert för att hon ska få gosa med Lucas ;P

Försökte mig på gipsavgjutningen vi fick i doppresent men kan inte påstå att det gick särskilt bra.
Fick ringa mamma så hon kunde hjälpa mig, då fick vi iallafall till en bra fot. Men när vi skulle hälla i gips i foten så hade vi tydligen blandat i för lite pulver så det tog en himla tid innan det torkade, o när jag tog bort den hade den inte torkat på undersidan. Meningen är ju att man ska se dom små vecken han har under foten, men det kunde man inte nu, jag förstörde den helt enkelt. O shit vilka stora fötter han har ;O Jag tycker inte dom ser så stora ut men det är dom verkligen, han har väl fått det från mig. Hatar mina fötter :(
Försökte mig på det idag igen, fick sätta honom i hoppgungan så han kunde trampa ner i leran, men ungen kan ju inte stå still, blev galen på honom. :P Till slut gav jag upp, o han också för han somnade i famnen på mig strax efteråt. Får försöka igen när Emanuel kommer hem så han kan hålla i honom.

Ha en bra dag.
Puss o Kram

Ikea

Inte haft ork att skriva nu under helgen, o inte igår heller.
Men idag kan jag försöka mig på några rader.
Dopet i lördags blev lyckat, min bror läste en jättefin dikt o min kusin som är 10 år sjöng "Sommarsången", även det jättefint. Efter kyrkan bjöds det på smörgåstårta och vanlig tårta. Hur gott som helst :)
Lucas fick en massa fina presenter, lite kläder, tallrikset, pengar o annat smått o gott.
Finns bilder på http://emlizpemliz.bilddagboken.se/
På kvällen var vi inne på Sailet en runda, köpte inget, men var bara mysigt att gå där inne.
Fick vara fyllechaffis på natten sen till mamma, egentligen pappa också men vi hittade inte honom, o mobilen hade han glömt hemma. Han hade tydligen kommit hem med taxi vid 5 på morgonen sen, o då var han skitsur. Var väl inte vårt fel att han ska springa bort som ett litet barn ;P Han får skylla sig själv helt enkelt.

Igår när jag vaknade runt 3 på natten hade jag skitont i ryggen o magen, precis under revbenen. O om jag tryckte där gjorde det ännu ondare i ryggen, vet inte vad det kan ha varit, känt så två gånger innan men det var ett tag sen.
Låg sömlös ett tag, men till slut gick det bra. Gick upp runt 9, hade fortfarande ont. Åt lite frukost o busade med Lucas. Sen när han skulle sova igen vid 11 gick jag också o la mig, när vi sedan vaknade vid 13 kände jag varken av ryggen eller magen :/ Skönt att det försvann iallafall, o idag har jag inte känt något.
Var på Ikea idag med Lucas o mamma, köpte lite smått o gott, bland annat en hylla till vårt sovrum o en till Lucas blivande sovrum, just nu är det ett datarum. Skulle köpt en spjälsäng också egentligen, just nu sover han ju i vagga men den börjar bli lite för liten. Men iallafall, skulle ju köpt en spjälsäng, men när vi mätte om den skulle få plats i bilen så märkte vi att den inte skulle göra det, hade behövt fälla alla tre sätena där bak isåfall. Vi tog ju mammas o pappas S40 dit, hade nog behövt vår kombi istället, men den hade ju Emanuel på jobbet. Får se om jag får med mig honom dit nån helg, eller om nån kompis vill följa med.

Imorrn kväll ska jag, mamma o pappa se Winnerbäck iallafall :)
Lucas får vara hemma hos pappa.
Trevlig kväll.
Puss o Kram


1 Augusti

Sommaren är snart över, sista varma dagen idag tydligen. Klart att det ska bli regn när vi ska ha dop, tur att vi inte bestämde oss för att ha det ute då ju.
Sailet har börjat inne i stan nu, så det är alltså ett år sen mina föräldrar fick veta att vi skulle ha barn. De blev inte jätteglada, men det var ju väntat. Jag är ju alldeles för ung, även om mamma också var 20 när hon fick mig.
Men nu är dom världens bästa morföräldrar :)
Idag ska jag fixa det sista inför dopet, sen blir det iväg någorlunda tidigt imorrn o börja med dukning o allt i församlingshemmet. Lite nervöst är det faktiskt, jag gillar inte att stå inför stora folksamlingar, även om det nu inte är jag som är huvudpersonen så kan ju folk titta på en. Blir ju nästan 60 pers, många av dom barn iofs.
 
Lucas vaknade precis, så han har fått lite mat i magen, o spytt lite på mig också ;P
Nu ligger han i babygymmet o tittar på alla konstiga, färgglada figurer som låter när man slår på dom.
Tänkte att jag skulle passa på att städa lite nu när han är så snäll, vågar inte ha dammsugaren igång när han sover för den är väldigt högljud.
Ha en kanondag!
Puss o Kram

RSS 2.0