BVC

Nehe, det var inga vattkoppor. Men vad det är var det ingen som kunde svara på heller.
Sköterskan fick ta in en annan som också kollade, o han var helt säker på att det inte var vattkoppor men kunde inte säga något annat heller, o det såg inte ut som bett.
"Vår" sköterska sa visserligen att det skulle kunna vara början till, fast hon tyckte samtidigt att det inte såg ut så för dom röda prickarna man får då brukar visst inte vara upphöjda som Leijas är lite.
Vi får helt enkelt se hur det ser ut i helgen. Nu hoppas jag ju ändå lite på vattkoppor så vi får det avklarat.
---
Angående Lucas tyckte hon att jag skulle be fröknarna sätta honom på pottan oftare, för hon misstänkte att han inte hade riktigt tid att kissa. Dessutom är dom ju ute hela tiden. Däremot bajsandet visste hon inte alls vad det kunde bero på, men hon tyckte alltså inte att det var någon bra idé att sätta på honom blöja igen.

Vattkoppor?

Leija har fått fullt med röda utslag i ansiktet över natten. Jag misstänkte direkt vattkoppor, men just nu är dom bara röda o inte vätskefyllda.
Ringde till BVC för lite rådfrågning o hon tyckte jag skulle komma dit med henne så hon fick kolla på dom, trodde inte man fick komma dit om man misstänkte just vattkoppor eftersom det är så smittsamt, men tydligen.
Glad att hon sa det iallafall, annars sitter jag bara här o spekulerar. Då kan jag ju passa på att ta upp Lucas pott-problem också.
---
Jag mår inget vidare idag heller, frossa, ont i kroppen, ont i halsen o trött. Men jag får försöka hålla mig pigg o glad ändå o inte tappa tålamodet. Trodde inte jag skulle ta mig upp ur sängen imorse, o Emanuel frågade flera gånger om han inte skulle stanna hemma, men det ska han ju inte behöva för att jag är lite dålig. Han är visserligen inte frisk han heller, för han har också frossa o ont i kroppen, men han tänker inte så mycket på det när han är igång på jobbet sa han ;/.
---
Så skönt att det äntligen är fredag igen, veckan har gått jättefort, men det gör inget :).
Imorrn hoppas jag att jag är tillräckligt pigg för att orka baka lite, på söndag blir det hudvårdsparty här hemma. Min moster kommer o visar lite produkter ifrån Blue, tyvärr var det inte många som kunde/ville. Blir bara mamma o brors flickvän som kommer, o troligtvis kusin Sandra. Men vi ska väl ha trevligt iallafall, tänkte fixa något gott att äta också, i matväg alltså. Sen ska vi såklart fika också ;)
---
Ha en bra helg.
Puss o Kram

Förkyld

Där slog förkylningen till ja, väntat på det hela veckan för jag har känt mig lite öm i halsen varje morgon, idag rinner snoret, halsen värker o kroppen känns öm.
Skönt att barnen är på dagis några timmar så jag hinner "vila", vilket egentligen betyder städa.
Förhoppningsvis hinner jag ta det lite lugnt också..

Kiss/bajs-problem

Nu måste jag skriva av mig, mammaproblem!
Lucas gör mig riktigt frustrerad numera, det har med kiss o bajs att göra.
Han både kissar o bajsar ner sig nu, hemma säger han oftast eller alltid till när han ska kissa, men på dagis gör ha det aldrig nu. Sen två veckor tillbaka har han dessutom börjat bajsa ner sig, både hemma o på dagis.
Det är bara "småkluttar" för det mesta, o det blir ju då ca 3 gånger per dag om inte allt kommer på en gång.
Han har annars, sen han blev blöjfri i somras, suttit på antingen pottan eller toaletten när han behövt bajsa, o alltid sagt till.
Jag fattar inte vad som hänt?
O det är ju precis som han skäms varje gång det händer, för här hemma stänger han in sig på rummet o på dagis går han undan o står med ansiktet ner mot marken. O nej, vi har såklart inte skällt på honom!
Jag försöker bara förklara lite snällt att han ju ska säga till när han behöver bajsa/kissa så vi kan hjälpa honom.
Sätter man honom på pottan efter att han bajsat lite i kalsongerna så kommer det aldrig mer ändå, det är precis som att han inte slappnar av när han sitter där för bara en kvart senare kommer det i kalsongerna igen.
Är det någon som har något råd till mig?
(Han är varken hård i magen eller förstoppad)
---
Idag fick jag gå o tvätta av Lucas det första jag gjorde när jag skulle hämta dom för då hade han precis gjort ner sig igen, både kiss o bajs, för andra gången under dom 5 timmar dom varit där idag.
Så vi pratade lite löst om att han kanske skulle ha blöja på sig när han är där, men ändå sätter dom honom på pottan ibland. Jag har funderat på detta själv ett tag också, o nu när dom tog upp det så känner jag att det nog är lättast så. (Så roligt är det inte att tvätta flera gånger varje dag)
Visst känns det lite som att börja om på något vis, men detta funkar ju inte.
Nu när han åt mellanmål satt han också o kissade ner sig, o det har aldrig hänt :/
Jag blir både ledsen o på dåligt humör när detta händer, mitt tålamod håller inte så mycket längre.

Löning

Det märktes i affären, ganska mycket folk. Men jag självscannar ju så köer slipper jag alltid ;)
Får lön både idag o på torsdag, torsdagens lön var dubbelt så mycket som jag fick idag, har så jag klarar mig nästa månad också. Tur att jag jobbade så mycket som jag gjorde i September med tanke på att jag bara jobbat en helg denna månaden.
---
Köpte nya blommor till köksfönstret också, dom andra hade fått någon ohyra på sig o åker nu ner i komposten istället, fy ;/
Om 1½ timme är det dags att hämta hem barnen från dagis, ångrar att jag inte tog mig en långpromenad nu under tiden dom var där. Nu hinner jag inte för jag måste fixa till blommorna o kasta sopor m.m. Får se om jag tar mig i kragen o går ut när Emanuel kommit hem.
---
Helgen har förresten varit bra, i lördags var vi på marinmuseét en runda. Hyrde film o köpte godis på Hemmakväll. Sen hade vi bara mys hela lördagkvällen. Söndag tog vi det lugnt, var i lekparken en runda, o så beställde vi kebabtallrik till middag, gottgott! :)

Fredag!

Jag är hemma även idag, inte hört något om jobb på hela veckan, menmen, snart börjar väl folk bli sjuka kanske.
Eftersom det är fredag är barnen hemma hos mig idag, vi har varit en sväng i lekparken annars bara tagit det lugnt.
---
Kylskåpet hade lagt av idag, eller exakt när det la av vet jag inte. Märkte bara att det luktade konstigt, typ gammalt när jag öppnade det imorse, så då tänkte jag bara att jag får väl torka ur det sen om det är något gammalt som ligger o luktar. Men sen vid 10.30 så skulle jag fixa lite att ha med oss till lekparken, o då kände jag att allt där inne var rumstempererat. Det gick igång igen när man växlade temperatur men enligt han som var här då kunde det vara så ett par timmar sen lägga av igen troligtvis. Så termostaten är bytt nu o det ska förhoppningsvis fungera.
Maten ligger i kylväskor tills det har blivit kallt igen, frågan är hur mycket man vågar äta av det :/
---
Härlig träningsvärk har jag idag, o hade igår också för den delen. Blev ett spinningpass i tisdags, styrka i onsdags o igår var jag o simmade en timme (60 längder) med mamma o John. Får se vad jag hittar på idag, eller om det blir en vilodag kanske..

Svar

Som jag trodde så var tjänsten tillsatt så hon hade inget att erbjuda mig just nu.
Men jag är inte ledsen för det, tvärtom nästan. Eftersom jag trivs så bra där jag är nu, hade visserligen varit skönt med något fast så man vet hur man jobbar o att man faktiskt får pengar varje månad.
Denna månaden har jag bara jobbat 2 dagar hittills så nästa månads lön ser nog inte rolig ut, tur att jag sparade undan lite efter sommarens jobb :)
---
Har mycket jobb i December att se fram emot iallafall, så får vi se hur det ser ut fram till dess.

Väntar fortfarande

Jaha, nu är det onsdag o det efterlängtade samtalet har fortfarande inte kommit :/
Ringer dit i eftermiddag om dom inte ringt innan 14.
---
Har gått runt o plockat hela morgonen för att kunna dammsuga här, men nu är det klart så jag tar en liten paus innan jag ger mig på nästa grej, vad nu det blir har jag ingen aning om ;).
Kanske skulle träna lite? Igår tog jag mig iväg på ett spinningpass vid 12, svägerskan undrade om jag ville följa med, så varför inte. Gud vad svettigt det är, det droppade från mig efter 5 min ;) Men så har jag ju inte världens bästa kondition heller. Det blir ju så himla mycket jobbigare när svetten rinner dessutom, men jag tog mig igenom 45 min sen var jag trött resten av dagen.

Väntar

Kan dom ringa då? :/
Väntar fortfarande på besked angående jobbet jag var på intervju för. I fredags var det två veckor sen, o hon sa att hon skulle höra av sig inom två veckor.
Så igår ringde jag till henne, o fick svaret att det inte var riktigt klart än, men hon skulle ringa upp mig idag istället, så jag antar att jag får besked då. Så här sitter jag nervös o bara väntar på att det ska ringa.
---
Har ju blivit erbjuden en massa tider i December som jag varken kunnat tacka ja eller nej till förrän jag fått besked, o dom vill ju veta så fort som möjligt.
Idag har jag lämnat barnen på dagis iallafall, inget samtal från någon bokning än heller.
Inga som helst planer för dagen faktiskt, tänkte försöka hinna med lite träning innan dom ska hämtas bara.
---
Ring, ring!

Långhelg

Njutit av en långhelg med min underbara familj.
Hela fredagen spenderades ju i Ullared, på Gekås. En hel del fyndande men mestadels kläder till barnen, o någon julklapp. Vi kände att vi inte vill köpa så mycket leksaker detta året för dom har hela rummet fullt redan, men dom ska få varsitt set med duplo för det leker dom mycket med båda två. Så får vi se vad det blir mer.
---
Vi blev barnlediga natten till lördag också för barnen hade redan somnat när vi kommit hem.
Ganska skönt att kunna packa upp allt i lugn o ro. Vi hämtade hem dom på lördagen istället, o då hade vi varit o köpt en sparkcykel till Lucas (hittade ingen för hans ålder på Gekås), så den satte vi såklart ihop direkt när vi kom hem.
Emanuel o han var sen ute o testade den på eftermiddagen. Annars tog vi det ganska lugnt hela dagen o kvällen.
---
Igår var vi o köpte fodrade stövlar till barnen, o även jag hittade mig ett par vinterstövlar, jättenöjd :)
Åkte sen hem till mina föräldrar o hälsade på, blev bjudna på god mat o massa kakor som vanligt.
Helgen har varit allt annat än nyttig, tränade iallafall 4 dagar förra veckan, denna veckan blir det nog mer.

Simning o storhandling

Blev dagis för barnen idag, tyckte Lucas var tillräckligt bra imorse. Han hade inte behövt ta medicinen någon gång under dom timmarna heller så då är det ju lugnt :)
Under tiden dom varit där har jag varit o simmat med min bror en timme, o därefter blev det storhandling.
Hem o packa upp o äta lite sen var det dags att gå o hämta dom igen. Timmarna går fort :/
---
Imorrn får det bli städning dom timmarna, får bege mig till dagis lite tidigare då för Leija ska ta kort 13.50.
Hoppas, hoppas att hon är på bra humör då! :)

Måndag

En helg full av jobb är över, som vanligt försvinner helgerna i ett nafs, även när man är på jobbet.
Idag är jag hemma med en förkyld Lucas, han var riktigt risig när han kom upp imorse o hade svårt att få luft.
Men efter sina mediciner blev han klart mycket bättre, trots att man fortfarande hör till o från att det är jobbigt.
Han har för första gången idag smakat te, vilket faktiskt gick hem, pepparmyntste med honung, lindrar förhoppningsvis hostan lite.
---
Denna veckan har jag inget jobb inbokat överhuvudtaget som det ser ut nu, men mycket kan hända.
Torsdag o fredag måste jag däremot vara ledig. Fredag åker vi ju till Ullared :D
Idag tänkte jag att jag skulle städa upp lite här, har ju inte blivit mycket gjort när jag jobbat.
Frågan är bara om jag skulle vänta tills jag lagt Leija, det lilla yrvädret..

Febrig

Har haft barnen hemma idag, Leija fick feber igår kväll o hon kändes lite varm imorse också. Antagligen efter förra veckans vaccination.
Dessutom ville jag inte ge mig ut i det ruksiga höstvädret ;)
Så vi har varit inne o myst hela dagen, lilltjejen sover för tillfället medans Lucas kollar på I drömmarnas trädgård.
---
Annars är allt lugnt här faktiskt, sitter o planerar lite inför nästa veckas resa till Ullared :)
Som jag längtat efter att få åka dit, men nu är det bestämt att vi åker fredag nästa vecka tillsammans med mamma o min bror. Barnen ska få sova hos svärmor.
Har en massa jag ska köpa, mestadels till barnen, vi kommer ju handla de flesta julklapparna där.
---
Imorrn ska jag vara ledig, ska på cellprovtagning, man börjar väl bli vuxen ;/
Sen får vi se vad resten av fredagen bjuder på.
Lördag o söndag blir det iallafall jobb, men det ska bli kul :)

Avfrostning o handling

Veckans storhandling avklarad, passade på medans barnen var på dagis.
Senaste gångerna har dom fått följa med mig, o det har gått jättebra, men ibland är det skönt att bara gå o strosa i "lugn o ro" också.
Frostat av frysen nu på förmiddagen också, det har jag väntat med alldeles för länge, som vanligt.
Så ja, lite gjort alltså. Lite hemlisar också ;)
---
Om en timme är det dags att hämta barnen igen, som fått vara ute o njuta av vårat fina höstväder ett par timmar. Så jag hoppas dom är pigga o glada så inte mitt tålamod tar slut alltför snabbt ;)

Måndag

Helgen har varit underbar.
I fredags blev det fondue på Två rum o kök, o barnen sov hos sin farmor. Allt hade älsklingen planerat själv :)
Riktigt god mat var det, kommer absolut bli fler gånger.
På lördagen sov vi ju ut såklart, sen blev det en liten picknick på Bryggareberget. ;)
Svärmor bjöd på exotisk planka när vi kom dit, även det jättegott. Barnen hade skött sig jättebra, dom bråkar visst inte lika mycket hos andra.
---
Söndagen var vi bara hemma, trist väder o allmänt trötta var vi. Men vi lyxade till det med Flygande Jakob till middag iallafall, väldigt omtyckt av barnen också :)
Lite popcorn på kvällen fick det bli också.
---
Idag har jag återigen börjat mitt "nya liv", tappat räkningen på hur många gånger det hänt nu.
Denna gången hoppas jag iallafall att det funkar, jag tror nog att målet ska räcka som motivation :)
---
Än så länge är det lugnt på jobbfronten, ska jobba lördag 6.45-19.30 o söndag 8-21.30.
Hoppas att det dyker upp något mer.

RSS 2.0