Midsommarhelgen

Hoppas ni haft en underbar midsommarhelg!
Det har vi haft.

I torsdags var vi ju på lövmarknaden där vi handlade en bil o en ballong till Lucas, o dom obligatoriska remmarna o marknadsgodiset. Leija sov gott i bärselen nästan hela tiden. Fick sätta mig o amma inne i en provhytt på H&M bara, där jag förresten köpte en röd klänning som användes på midsommarafton. Åt langos på marknaden också, något man måste äta minst en gång under sommaren.

Midsommarafton/Kalas firades på Ytterön hos min mormor där det bjöds på god mat o jordgubbstårta.
Blev en traditionell midsommar som det ska vara, känns sorgligt att det var sista gången hos mormor nu, hon flyttar denna veckan. Har spenderat barndomssomrarna där o har hur mycket minnen som helst därifrån, lika sorgligt känns det nog för mamma o hennes systrar/bröder som är uppväxta där.
Men samtidigt skönt för mormor att hon hittat nåt mindre.
Underbart väder hade vi iallafall, o jag skulle badat tänkte jag, men timmarna gick o framåt kvällningen blev det lite kyligt i luften så då var jag inte badsugen längre.
Åt grillat innan vi tog färjan över till fastlandet igen vid 23.45.

Midsommardagen sov Lucas till 8.30, inte konstigt med tanke på att det blev så sent kvällen innan.
När Lucas hade sovit middag åkte vi till affären o handlade lite gott till kvällen, o därefter körde vi till svärfar där vi blev bjudna på middag o jordgubbar med glass.

I söndags var det ju lika underbart väder som dagarna innan, men det behövdes städas så det fick bli en innedag iallafall. Åt frukosten på balkongen o framåt kvällningen åt vi lite jordgubbar o glass också. Det kan man inte få nog av. Som ni kanske förstår har jag helt struntat i "bara onyttigt på lördagar" mellan torsdag-söndag.
Har ätit gott i fyra dagar. Vågen visade idag att jag fortfarande har 1,1 kg att gå ner alltså till första målet, frågan är om jag hinner det nu.

Idag fick jag ligga kvar till 8, Leija sov gott bredvid mig till dess.
Lucas sov till 7, om det var tack vare att vi kortat ner hans middagslur till 1 timme vet jag inte, det återstår att se.
Leija o jag gick ut på en långpromenad efter att hon fått lite mat o kläder.
Sen blev det frukost när vi kom hem.
Vid 13 var jag på BVC med Leija där hon skulle få sina första vaccinationer, en spruta i varje ben.
Första sprutan sa hon inte ett knyst, log t.o.m åt sköterskan. Andra sprutan var däremot inte lika rolig, men det gick över efter lite gosande. Hon väger numera 5735 gram o är 62 cm lång. Lång o smal tjej alltså.
Efter BVC åkte vi o storhandlade så det är klart för veckan.

Snart dags för middag o jag vet inte alls vad jag ska hitta på.
Bjuder på lite bilder från midsommar också.




                                          Fick en fin midsommarbukett av Emanuel på torsdagen



Jag satt lite trångt på vägen ut.


Lucas leker med Julius ballong, hans egen var redan sönder ;P


Trivdes i Brillan o Bennes tält där man kunde sno godis ;)




Sandra gosade med min lilla Leija




Här var det snurrigt...




Sovsäckshoppning


Brännboll




Leija låg i vagnen o mös framåt kvällen


I väntan på färjan hem, stor fin måne över sjön, o bredvid ser man mina föräldrars båt.


3 månader

Just det, idag är Leija 3 månader. Min lilla snutta <3




Puss på din 3-månadsdag lillasyster! ^^


Hot hot

Mysig grillning igår blev det, o fint väder fick vi :)
Lucas sprang av sig ordentligt kan jag säga, skulle tydligen vara mycket fästningar där så nu har jag kollat igenom honom men inte hittat någon tack o lov. Var hemma vid 20.30 igår så då la vi Lucas direkt, han sov sen till 7 idag så lite sovmorgon fick jag.
Leija vaknade som hon brukar, första gången vid 1, sen vid 4, 5.30 o därefter sov hon till 7.30.
Skönt att hon iallafall somnar om när hon ätit, oftast..

Idag är det underbart väder, redan innan 9 var det över 20 grader i skuggan.
Bra väder för att gå på lövmarknaden alltså :)
Emanuel ska jobba fram till lunch, sen skulle dom visst grilla korv. Men så fort han kommit hem o vi gjort oss redo åker vi in för att gå på marknad o även en sväng på stan.


Sov unge!

04.50 hörde jag Lucas komma uppspringande imorse..
Hur orkar han!? Han gick tillbaka till sitt rum igen när han märkte att ingen var uppe sen satt han där o lekte tills Emanuel gick upp en halvtimme senare.
Lyckades få honom att somna om igen, men först vid kvart över sju, lät honom sova till 8 sen var jag tvungen att fixa honom inför dagis. Han hade aldrig orkat hålla sig vaken fram till lunch om han inte somnat om, det kanske han inte orkat ändå förresten, vi får se vad dom säger sen.
Idag har dom iallafall en liten sommarfest på dagis, fröknarna gjorde en midsommarstång när vi kom imorse. Lucas blev lite tillbakadragen o mammig idag eftersom dom är tillsammans med två andra avdelningar, mycket barn som han inte känner igen alltså. Hoppas det blev bättre när jag gått.

Inte ett moln på himlen idag, o värmen har börjat komma också, hoppas verkligen att det håller i sig nu, iallafall torsdag, fredag.
Ikväll ska vi iväg o grilla lite med Emanuels familj, mormor, mostrar o morbröder :)

Ska passa på att göra lite nytta nu när Leijsan sover o sen hämta Lucas igen om 2 timmar. Sista dagen på 6 veckor.


Veckohandling

Denna tisdagen har börjat som den brukar, lämna Lucas på dagis o därefter gå en långpromenad.
När vi kom hem blev det frukost o matning, sen skrev jag handlingslista till veckans storhandling.
Mötte mamma vid Lindex, köpte bara en klänning till Leija, med jordgubbar på, så den blir perfekt till midsommar :) Sen en sväng till Kappahl, men hittade ingenting varken till mig eller Lucas där. Gick då till systemet för att köpa något alkoholfritt till mig själv som jag kan dricka på midsommar, blev en flaska jordgubbsvin.
Sen vidare till Maxi för att handla.
Kom hem vid 13.15 så då blev det stressigt, först in med alla kyl o frysvaror, mata Leija o sen skynda oss ner till dagis. Blev lite sen men det gjorde inget.
Nu har vi varit hemma en stund, fått i oss lite att äta o Leija ligger o sover.

Hon var så snäll när vi var iväg. Har fått börja ge henne ersättning efter amningen, inte varje gång men 1-2 gånger om dan har det blivit. Min mat verkar inte mätta henne längre, tyvärr :(
Vill inte sluta amma redan, hade tänkt hålla på 3 månader till, men det verkar bli delamning av det nu istället då.
Hon klarar sig dessutom längre på ersättning, när jag bara ammat har hon velat äta varannan timme, men med bröstmjölk o ersättning klarar hon sig 3 timmar.
Jag känner det lite som ett misslyckande, just för att jag verkligen ville amma lite längre denna gången. Med Lucas fick jag sluta vid 5 månader pga att vi låg på sjukhuset, han var tvungen o fasta o jag kämpade med pumpen, men till slut sinade det iallafall, antagligen för att man oroade sig så mycket.

Aja, nog om mitt gnäll. Hon mår bra iallafall, det är huvudsaken.
Imorrn är det sista dagen på dagis för Lucas, dom ska ha midsommarfest på förmiddagen o dansa lite runt egengjord stång o sådär, det tycker han nog om :)

Puss o Kram


Trött envis kille

Förstår inte varför Lucas ska envisas med att vakna innan 6, nu har han somnat igen :/
Han är ju dötrött när vi ska gå till dagis också, men då brukar han iofs piggna till lite så fort vi är där.
Frågan är ju om han kommer sova nåt efter lunch idag då?
Kanske är lika bra att hålla honom vaken till ikväll.

Jag har precis ätit frukost medans Leija ligger under babygymmet o sprattlar o känner sig för lite på leksakerna.
Idag blir det nog lite städning här hemma, kanske en sväng till lekparken också när det är så fint väder.
Hoppas att detta vädret håller i sig hela veckan så det blir fint på midsommar, o på lövmarknaden dessutom.
Årets höjdpunkt i Karlskrona typ :)


Möhippa

Helgen har varit kanon!
Igår var det möhippa för Sara, o det var längesen jag skrattade så mycket.
Hennes systrar hade planerat detta jättebra.
Dom var o kidnappade henne, sen blev det lunch på thai-restaurang. Vidare till Maxi där det skulle handlas tårtingredienser, men hon fick bara plocka grejerna från andras vagnar/korgar ;P
Tårtan skulle sedan göras med förbundna ögon, den blev ju inte riktigt lika fin som dom hon brukar göra i vanliga fall. När dom åkte vidare för att sälja tårtbitar åkte Leija o jag med Emanuel o Lucas hem, då var klockan 18 tror jag. Gjorde pizza när vi kom hem, sen blev det lite gottigt framför tvn.
Hoppas möhippegänget hade en fortsatt trevlig kväll, men det kan jag tänka mig. Snygg var hon också förresten ;)

Idag tog vi en promenad till Bastasjö o tillbaka, gick förbi Ica på hemvägen o köpte aftonbladet o varsin glass. Ja, jag syndade lite, men den har jag förbränt nu iallafall :)
Emanuel o Lucas var här utanför o spelade lite bandy o blåste bubblor innan ikväll medans Leija o jag låg på soffan. Jag har varit trött hela dan, trots lite sovmorgon.
Ikväll har det blivit träning iallafall, en stund på orbitreken o när vi fått Lucas i säng körde vi styrkepasset på min nyinköpa dvd. Svetten rann på oss båda två.
Nu är vi iallafall fräscha igen o jag har fått i mig lite osötad müsli, ska ta en apelsin med sen får det nog bli sängen. Leija somnade för en timme sen, så hon sover nog fram till 1 nu innan hon vill ha mat.

Hoppas ni haft en bra helg.
Emanuel jobbar 3½ dag till sen börjar 6 underbara veckor med hela familjen tillsammans :)
Puss o Kram

Fredagsmys med barnen

Det gick sådär med min träning imorse, hann med lite aerobics iallafall, trots att Lucas skulle stå väldigt nära o göra likadant. Har dessutom svårt att hinna med i alla rörelser.
Leija vaknade innan det var slut så då fick jag stänga av o ägna mig åt mina underbaringar istället.
Så det blev alltså inte mycket till träning nu på morgonen.

Emanuel kom hem vid 11, duschade o fixade sig sen fick jag köra honom till jobbet för dom skulle iväg o hitta på nåt skoj, vad hade dom inte fått veta. Vi stannade kvar en stund så dom fick kolla på lilla Leija också, som har börjat tykännas har vi märkt. Igår var det morfar o idag Emanuels chefs fru. Hon börjar gallskrika bara dom tittar på henne. Vi körde iallafall hemåt efter en stund för båda barnen behövde sova, så jag fick en stund för mig själv när jag skulle äta lunch.
Leija har varit vaken sen ett tag tillbaka men Lucas sover fortfarande.
Nu ligger hon i babysittern o klämmer lite på nalle puh med ena handen o andra handen i munnen ^^.

Kanske är bäst att börja göra lite nytta nu, det behöver städas, kan ju vara skönt att slippa det i helgen.
Får se när Emanuel dyker upp ikväll, dom kanske skulle ut en sväng också.
Så troligtvis blir det bara jag o barnen ikväll, så vi ska mysa en massa.

Ha en trevlig helg!
Puss o Kram

Vägning

Idag vaknade Lucas först vid 7, det var längesen. Men det var väl för att vi la honom först vid 21 igår, kom hem lite sent o slängde honom i badet direkt för att få bort allt avklippt hår, nu är han kortklippt o fin lillkillen :)
Leija ligger fortfarande kvar i sängen o sover, det gör hon nog iallafall en halvtimme till skulle jag tro.

Idag var det ju även dags för vägning!
O det gick bra även denna veckan, -1 kg sen i torsdags. Det betyder att jag har 1,1 kg kvar till mitt första mål, o att jag lär klara av det innan den 10:e Juli.
Jag har verkligen skött mig jättebra om jag får säga det själv, inga sötsaker alls förutom lördagar.
Medans dom andra fikade på bullar igår satt jag med osötade skorpor ;P
O jag kände inte ens något sug efter dom där bullarna.
Det blir ju även minst 4 morgonpromenader i veckan, på ca 45 min. Träning på orbitreken 3 gånger i veckan, o då även utfall o plankan. Nu har jag dessutom fått hem en tränings-DVD som jag tänkte inviga idag, om jag får för mina barn vill säga..

Här utanför håller dom på att sätta upp det första huset just nu, av 20. Men dom andra tomterna har inte börjat förberedas ännu. Mycket folk är det där iallafall o kollar, antar att det är folk som ska bygga här som vill se hur det går till eller något. Konstigt nog verkade inte Lucas särskilt intresserad, det var väl något roligare på tvn.

Vi hörs lite senare.

Helt underbar!

Det börjar bli dags att hitta kläder till bröllopet nu, o även o jag helst inte vill beställa från internet hittade jag en så himla fin klänning nu. Jag är kär!
Men även om jag skulle få för mig att skicka efter känns det lite sent nu, man ska ju hinna få den också, o om den inte passar så har vi ännu ett problem :/



Älskade sol

Lika underbart väder idag, förutom att det blåser lite kallt.
Kom hem från min promenad för en halvtimme sen o har precis fått i mig frukosten.
Leija sitter här bredvid med fingrarna i munnen, även klänningen åkte med in ;P
Ingen tand som dykt upp än iallafall, o än så länge verkar hon vara på bättre humör idag.
Hoppas att det håller i sig.

Lucas är i Bastasjö med dagis idag, dom skulle släppa ut sina grodyngel som dom haft i en skål inne nu ett tag.
Så idag ska han hämtas vid 14, sen tar vi helg. Bara nästa vecka också sen är killarna hemma hos oss i 6 veckor :)

Framkallade bilder igår, fick ihop lite mer än 200, sen i vintras.
I sommar ska jag fixa pärmen till dagiset, där dom har bilder på sin familj o sådär. Att jag ska ha så svårt att ta tag i saker, i Augusti har han gått där ett år, så då fattar ni hur seg jag är..

Idag har jag inget planerat faktiskt, blir nog bara lite småplock.
Ikväll ska vi hem till mina föräldrar en sväng, Emanuel behöver klippas ;)
Lucas också för den delen, men det kanske får vänta lite till.







Onsdag

Idag dök äntligen den härliga solen upp! Skönt för dom som hade skolavslutning idag.
Mötte massa föräldrar o barn som var på väg dit när jag var på min morgonpromenad.
Dagis hade också varit där idag o kollat när barnen sjöng, o Lucas hade suttit så snällt på en filt o tittat.
Det hade han inte gjort om jag varit med :P
På dagis är han minsann en liten ängel hela tiden, men det kan han vara här hemma också ibland, han har sina stunder ^^.
Nyss bad han om en våtservett, som han nu går o torkar med lite här o var, det behövs tydligen städas.
Tur att någon gillar att göra det då. ;)

Leija har inte varit på sitt bästa humör idag, till o från har hon varit vansinnig o helt otröstlig. Men hon har inte visat några tecken på att det är magen som spökar. Jag tror fortfarande att en tand är på gång.
Förutom sina skrikperioder har hon varit jättego, som vanligt :)
Det börjar nästan bli dags att plocka bort liggdelen från syskonvagnen snart, o då måste hon vara framåtvänd. Det är det enda negativa med den vagnen. Hade nästan behövt sy en madrass av något slag till den.

Ikväll blir det träning o säsongsavslutningen av Greys Anatomy.
Längtar tills det är dags för vägning på fredag, alltid lika spännande :)

Tisdag

Snart dags att hämta Lucas på dagis igen, överväger att ta bilen för det ser ut som regnet närmar sig, och åska kunde det visst bli också.
Leija har sovit i två timmar nu, så hon vaknar nog o vill äta när som, sen får vi bege oss.

Inte gjort något vettigt här hemma idag, gick på min långpromenad efter lämningen imorse sen har jag helt enkelt inte haft någon lust att städa o plocka överhuvudtaget. Skrivit en handlingslista till ikväll iallafall.

Inget vidare inlägg blev det, men ni får lite bilder istället på mina sötnosar :)
Behöver jag säga att Leija är väldigt glad för sin bror ^^










Ny vecka

Nej, det blev aldrig någon sovmorgon, trots ny säng ;P
Dagen har flytit på, mamma var här en sväng o spanade in den nya sängen o busade lite med Lucas.
Tvättat lite, men annars inte fått mycket gjort. Fortfarande ganska slö efter allt plockande under gårdagen.

Efter Unga mödrar var vi ute o gick en liten sväng i det fina vädret, ganska lagom temperatur för en promenad på kvällen. När vi kom hem fick Leija mat, sen somnade hon o jag satte igång med kvällens träning.
Nu är jag nyduschad o helt skakis i mina ben, så det ska bli skönt att bara slänga sig på soffan med en kopp te.
Inget särskilt på tv ikväll, fotbollen är jag inte ett dugg intresserad av, o tack o lov inte Emanuel heller.
Det blir väl Simsons, Family Guy och dubbelavsnitt av 2½ män, sen läggdags.

Sov gott.
Puss o Kram

Liten kille i en stor säng

Det blev allt en tur till Ikea igår, släppte bara av Lucas hemma hos mina föräldrar sen körde vi mot Kalmar.
Sängen Odda blev det, jättefin tyckte vi, o två stora lådor under. Den är 90x200 så det blev en liten kille i en stor säng :) (Klickbar bild)

Förutom sängen köptes det ribbotten o madrass till, påslakan, lakan o ett nytt påslakanset till spjälsängen.
Leija var så duktig hela tiden, satt bara o kikade nere i vagnen.
Tog varsin korv innan vi körde hemåt. Slängde av sängen o grejerna här hemma o körde sedan o lämnade släpet.
En snabbis till affären o sen till Jämjö för att äta lite middag o hämta hem Lucas.
Åt massa gott på kvällen, o eftersom lördag är min enda gottedag blir det att jag stoppar i mig så mycket att jag mår illa :/ Inte medvetet alltså, det bara blev så.
Gick o la mig vid halv elva iallafall, Leija somnade vid 21. Så jag fick sova lite mer än en timme innan hon ville ha mat.

Imorse kom Lucas uppspringande redan vid 5..
Gillar inte att han ska vara så morgonpigg. Emanuel gick iallafall upp o gjorde välling till honom sen låg han kvar i sängen en timme till innan han kom inspringandes till oss igen med sin bajsblöja i handen. Han får aldrig för sig att ta av blöjan själv i vanliga fall så jag vet inte vad som flög i honom.
Efter en ordentlig avtvättning där satte jag igång barnkanalen till honom o la mig bredvid Leija igen, hon ligger o snuttar hela morgonen i princip.
Upp till slut vid 8 iallafall, tog med mig Lucas ut på morgonpromenad vid 9. Han somnade efter 20 min ungefär, o sov sen närmare två timmar tror jag.
Blev frukost för mig o Emanuel när vi var tillbaka, sen satte vi igång med ihopbyggandet av sängen.
Inga svordomar alls faktiskt! :)
Efter det blev det en ordentlig omöblering, såg ut som ett bombnedslag här ett tag.
Men bra blev det till slut, o nu är Leijas vagga utbytt mot spjälsäng, där hon ligger o sover nu.
O Lucas sover gott i sin nya säng, riktigt stolt har han varit idag ^^
Kan ju hoppas på sovmorgon imorrn också då.
Vi har alltså haft fullt upp här idag, det har tagit lite tid med allt men nu är det färdigt så kvällen blir väldigt lugn.
Inget kul på tv heller tror jag, så vi kanske t.o.m lägger oss tidigt.

Imorrn hoppas jag på lite sol, den har gömt sig för länge nu.
Ha en mysig kväll, o sov gott!
Puss o Kram


Besiktning

Har precis tagit en sväng med dammsugaren, Lucas fick hjälpa till också, då känner han sig jätteduktig :)
Blir att jag torkar golven när jag lagt honom om en stund.
Leija sitter i babysittern, benen o armarna går för fullt på henne.

Bilen besiktades idag, pappa fick göra det åt oss för Emanuel kunde inte komma ifrån jobbet o åka dit med 2 barn är ingen höjdare ;/ Den klarade sig iallafall, med 3 fel som ska åtgärdas, men vi slipper ombesiktning.
Trodde inte att det skulle gå så bra men det var ju skönt :) När felen är åtgärdade o bilen är polerad ska den säljas o vi ska byta upp oss till en volvo v70 istället för v40 som vi har nu.
Så är någon intresserad av en billig kombibil så säg till!

Skönt att det äntligen är fredag igen, Emanuel jobbar bara 2 veckor till sen är han hemma hela 6 veckor med oss :)
Nu i helgen har vi funderingar på att ta en sväng till Ikea o kanske köpa säng till Lucas, nu har ju mina skattepengar kommit också som kan bidra lite till den. Blir nog bara att vi tar med Leija, så får Lucas vara hos mormor o morfar, om dom vill det. Ingen tvekan om det skulle jag tro ;)

Fortsätta med min fredagsstädning nu kanske.
Puss o Kram


Ett år har gått sen du försvann ifrån oss. Jag saknar dig.

Snål

Äh, det kostade ju att se nästa avsnitt av Greys, så då får det vara.
Fördriver lite tid på facebook istället med Leija vid bröstet.

Det går åt rätt håll :)

Hade egentnligen inte tänkt väga mig denna veckan, men jag kunde inte låta bli. O egentligen väger jag mig på fredagar.
Men hur som helst.
Vågen visade -1,4 kg, sen i fredags! :D
Sammanlagt sen jag drog igång den 31:a Maj har jag alltså tappat 2,1 kg. 1,9 kvar till första målet, som jag tänkte hinna med innan den 10:e Juli, det borde ju inte vara några problem om jag fortsätter såhär.
Så idag är jag alltså lite extra glad, o fortfarande lika peppad, det är skönt :)

Igår var vi hos svärmor på eftermiddagen, blev bjudna på kyckling/tonfisk-sallad.
O dom andra åt vaniljbullar efteråt, men Emanuel fick allt ta min också, jag ska inte trilla dit. Drack däremot ett glas cider, dom hade ju köpt det speciellt för mig så då kände jag mig nästan tvungen.
Åkte hem strax innan åtta, la Lucas o sen hoppade jag upp på Orbitreken en stund.
Sen blev det såklart Greys Anatomy, som var riktigt spännande igår, o jag sitter o funderar på om jag ska kika på nästa avsnitt redan nu på Kanal5play eller om klarar jag vänta till nästa vecka..
Det blir nog det förstnämnda.
Ska in med en maskin tvätt o ta en runda med dammsugaren, annars blir det nog lugnt idag.

Träffade förresten Elin när jag var ute på min morgonpromenad :) Tur att jag tog just den rundan, visste inte ens att hon kommit hem så det var en trevlig överraskning.


Sängproblem

Hoppades att vi skulle slippa regnet idag men sån tur hade vi visst inte.
Klarade mig iallafall under promenaden imorse.
Idag kom Jehovas o knackade på dörren, man vill ju inte vara otrevlig så man låter ju dom prata.
Tack o lov började Leija skrika så dom gav mig några broschyrer lite fort o gick vidare. Ner i soporna med dom..

Har städat sovrummet nu, enda rummet jag inte orkade ta igår. Tvätten är i maskinen, snart färdig att hängas upp. Sen blir det lunch, en liten stunds vila o därefter hämta hem Lucas.

Satt o kollade på lite sängar till honom igår, som ni kan se här nedanför.
Frågan är om man ska tänka ekonomiskt eller praktiskt.
Till "racersängen" får man en extrasäng, men man kan väl lika gärna använda den som förvaring?
Kommer gå på strax över 3000 med ribbotten, madrass o frakten.
Ikeas "Odda" är också med förvaring. Kan nog komma under 2000 där.
O så har vi Ellos "vågsäng" som dom har rea på nu, även där hamnar vi strax under 2000 med allt.
Favoriten är ju helt klart racersängen, o den vet jag att Lucas skulle älska. Men ska vi verkligen ta oss råd att köpa den. Måste snart bestämma oss iallafall så Leija kan ta över spjälsängen innan hon växer ur vaggan, hon börjar bli riktigt lång.

 

        
           








Veckohandling klar

Pallrade oss upp strax innan 7 idag, Lucas kom in till Leija o mig när Emanuel gick till jobbet så låg vi där o mös en stund. Leija vid bröstet såklart ^^
Efter att Lucas var lämnad på dagis blev det en promenad o sen hem o få i sig lite frukost.
Letade sedan lite middagsinspiration, skrev en lista o sen köra Leija o jag o storhandlade, skönt att ha det färdigt för denna veckan. Packade in allt, slängde i mig lite lunch, gav Leija mat o sen var det dags att hämta Lucas igen.
Nyvaken o gnällig när jag kom, skulle inte alls följa med hem. Fick sätta en skrikande pojk i vagnen..

Nu har han piggnat till lite o fått mellanmål så han är på lite bättre humör iallafall.
Jag måste dra igång med lite städning nu, har dragit ut på det för länge nu.
Dra igång en maskin tvätt hade inte heller skadat, träna orkar jag, men inte städa ;P

Regnig måndag

Idag gör vi ingenting här hemma. Regnet öser ner utanför fönstret så ut kan man inte gå.
Lucas har precis kommit upp efter sin middagslur så han är lite smågnällig, ska sätta på barnkanalen till honom så får han sitta o piggna till.
Leija sover, återigen, senaste dagarna sover hon bara korta stunder. Eller ja, om hon får ligga i famnen sover hon länge, men lägger man ner henne sover hon kanske högst 10 min till. Efter att vi varit i lekparken igår låg hon o sov i vagnen nästan 3 timmar innan vi väckte henne så hon kunde få lite mat o sen sova i vaggan istället.
Så vi får se hur länge hon sover nu.
Ska börja med maten om en halvtimme, blir snabbt o enkelt idag, stekt falukorv med potatismos.
Vid 17 blir det Unga Mödrar, sen träning för min del. Vägde mig förresten i fredags o vågen visade -0,7, på bara en vecka, så det är jag supernöjd med :) Då hinner man kanske bli lite fin till bröllop o dop i Juli, midsommar är nog kört :P

Lucas gick visst o la sig igen, snutten, han har nog sovit för länge nu tror jag så det är därför han är så seg.
Ska gå o kela om honom lite.
Puss o Kram

Kort helguppdatering med bilder

Har visst inte uppdaterat sen i torsdags, inte likt mig :P
Ska försöka med en kort uppdatering o lite bilder från helgen.

Fredag åkte jag o barnen hem till mamma vid lunch, Lucas badade i sin pool för första gången detta året. O jag solade o brände mig, tog t.o.m på benen o det brukar ta ett bra tag i vanliga fall.
Leija o jag gick upp på Jämjö på eftermiddagen för att gratta Sandra som tagit sin sjuksköterskeexamen, bjöds på smörgåstårta o tårta. Lucas var kvar hemma hos mina föräldrar.
Gick hemåt efter 20 o körde strax därefter hemåt Lyckeby igen för att få barnen i säng.

Lördag åt vi frukost på balkongen. Var o köpte sandaler till Lucas, jag sprang in på Maxi o handlade lite till kvällen o sen körde vi utåt Jämjö där vi skulle tillbringa dagen. Emanuel hjälpte pappa med båten som skulle poleras o lite. Jag o barnen höll till i trädgården, mamma jobbade. Blev bad i poolen igen för Lucas del.
Grillade när mamma kom hem. Åkte hemåt vid 20, la Lucas o kollade sen på tv med lite godis o chips.

Söndag var vi jättesega här hemma, gjorde ingenting förrän på eftermiddagen. Plockade bort i kryddhyllan o i badrummet nedanför ventilationen för dom har varit här o rengjort den nu precis. Tog en sväng till lekparken också innan det blev för sent.
Fixade klart dopkorten när Lucas somnat, o kollade lite på Monster till svärmor.


















Emanuel hade försökt smörja in ryggen själv på morgonen, det resulterade i den här snygga brännan ;)






Äntligen

Nu är sommaren här, gud vad skönt det är ute.
Blev långpromenad efter att Lucas var lämnad på dagis, genomsvett när jag var hemma såklart.
Amning på balkongen när vi kom hem, solen har inte hunnit dit än så då går det bra att sitta där med Leija.
O nu har jag fått i mig lite frukost, fiberhavregrynsgröt med hallon o ett glas proviva :)

Nu kan jag äntligen börja använda min nya mobil också :D
Månadskostnaden är ändrad, det lönar sig alltså att ligga på dom lite, bara man får prata med rätt person också, alla är inte lika hjälpsamma.
Så nu tar Emanuel över min gamla, den funkar fortfarande toppen trots 2 år på nacken.

Idag är det tvätt o städ som gäller här hemma, o fixa klart inbjudningskorten så dom kan skickas ut så snart som möjligt.



Tand?

Tror att Leija har en tand på gång redan, tycker att jag kan känna o se en liten o hon gnor i munnen hela tiden, dessutom är hon lite gnällig till o från. Har hjälpt henne lite med en kall bitring nu, hon bara skrattar när jag gnor lite med den åt henne :)
Just nu hjälper Lucas henne lite istället, så fort hon gnäller till lite stoppar han in bitringen i munnen på henne o hon bara ler ^^
Världens bästa storebror skulle jag tro. Så hjälpsam o gullig mot sin syster.




Lita inte på Telenor Xpress!

Leija skötte sig superbra när vi var o handlade igår, inget gnäll alls.
Blev även stoppad av Telenor, o eftersom jag tänkte förnya mitt abonnemang på fredag så stannade jag till o fick förnya det redan då. Men fan va hon lurade mig. Hon påstod att hon inte hade något billigare erbjudande än 329 på den telefonen jag ville ha, o eftersom jag verkligen ville ha den så gick jag med på det.
Väl hemma går jag in på deras hemsida o ser att man kan få den för 249 i månaden! Minutpriset blir 10 öre dyrare bara, men det skiter jag i, ringer ändå gratis till telenor-abonnenter eftersom jag har "under 26", o de flesta jag känner har just telenor. Så jag pratade med kundtjänst ett antal gånger igår, fick till slut pratade med en trevlig kille som skulle ringa Xpress o be dom ändra det. Men än så länge har det inte hänt något när jag kollar "Mina sidor" på hemsidan. Så jag chattade med dom för en stund sen, o då sa dom att den jag pratade med skulle höra av sig när han fått svar. Så det blir väl att bara vänta då.
Kan ju inte börja använda telefonen heller ifall jag nu skulle behöva säga upp det istället o lämna tillbaka den.
Aldrig mer att jag ska vara så lättlurad, så jävla fult av dom. Nästa gång det ska förnyas går jag till en butik istället för där vet jag av erfarenhet att det går rätt till.

Tog samma promenad idag igen efter att Lucas var lämnad, men denna gången i solsken :)
Underbart väder, äntligen verkar sommaren vara på ingång.
Har lyckats få Leija att somna nu, fick amma henne till sömns för hon var envis.
Så jag ska nog ta papper o penna o sätta mig på balkongen, skissa lite på inbjudningskorten o se hur många som ska bjudas osv.

Puss o Kram

Det börjar bra

Kunde knappt stå på benen efter träningen igår, knäna bara vek sig, så det märktes att det var ett tag sen.
Men så skönt! Känner mig ganska motiverad just nu, o det måste man verkligen vara.

Leija o jag gick en promenad på 45 min när vi lämnat Lucas, hon sov hela tiden :)
Sen blev det frukost när jag var hemma, matade Leija o sen har jag suttit här en stund o läst bloggar osv.
Ska strax börja skriva lista till storhandlingen, tänkte ta det innan Lucas ska hämtas igen så slipper vi det ikväll.
I eftermiddag tänkte jag försöka mig på att göra inbjudningskorten till dopet, har en bild i huvudet av hur jag vill ha dom, men vi får se om jag lyckas. Blir väl aldrig så bra som jag tänkt mig.

Vi hörs säkert senare igen.
Puss o Kram

RSS 2.0