Gott nytt år

Precis hemkommen från 4 timmars jobb. Tur att jag inte kom lite tidigare för de va tydligen 2 killar som misshandlade nån liten kille här utanför lägenheten så Emanuel hade hotat med att ringa polisen. Då hade dom tydligen gett sig iväg o så kom polisen för en stund sen. Usch, hatar sånt :(

Ska snart äta lite mat. Blir att vi firar nyår ensamma detta året, jag jobbade ju ikväll o så börjar jag 7 imorrn så orkar inte ge mig iväg nånstans. Emanuels mamma skulle kommit egentligen men hon fick maginfluensa igår.

2008 kommer bli ett helt nytt kapitel i mitt liv, tänk att jag ska ha en liten bebis med mitt livs kärlek <3

Hoppas ni andra får ett kanonår!
Gott nytt år på er!
Puss o Kram

86 dagar kvar

Hallå hallå!
Idag har de varit ganska lugnt för min del, låg o sov till halv 12. Får passa på när jag är ledig ;P
Sen åkte Emanuel o jag till Jämjö för han skulle tvätta bilen, så han släppte av mig hemma hos mamma o pappa så länge. Blev bjudna på mat där också så vi åkte väl därifrån vid typ halv sex. Sen va vi o handlade, väldigt utplockat i affären, så fick inte tag på allt jag skulle haft till nyår. Men de får väl gå ändå.
Tittade nyss på Simpsonsfilmen, o käkade cheezeballs o godis :D
Orkar inte skriva något idag så nu slutar jag helt enkelt.
Hoppas ni har en bra helg.

image5
Längtar efter dig bebis <3

Sista julen utan bebis är över

Nu va de riktigt längesen jag skrev egentligen.
Har haft fullt upp med jobb nu sen i söndags o idag har jag äntligen min första lediga dag.
Men shit vilka pengar jag kommer tjäna på dessa dagarna, hade ju cirka 170 kr/timme nu under helgdagarna, o två såna dagar till blir de nästa vecka. Jag känner att det börjar ta lite på krafterna att jobba nu, magen är i vägen även om den inte är jättestor än, så längre än januari ut orkar jag inte. Får se om jag har någon möjlighet att få havandeskapspenning även om jag bara är timvikarie. Det var ändå mysigt att jobba under jul, blir en annan stämning o dom gamla är så tacksamma för allt.

Julafton. Då jobbade jag 6.45-16. Var ganska pigg när jag gick upp faktiskt. Men kändes som dagen gick jättesegt. Fick gå en halvtimme tidigare, så då körde jag hem o duschade o tog på mig lite fina kläder, såg verkligen riktigt gravid ut i den tröjan jag hade på mig förresten :P Sen bar de av till farmor o farfar, där även min familj var o min faster o hennes barn. Farfar sa till mig att jag hade fått för mycket "korv" eftersom jag blivit så tjock. Hade roligt åt de hela kvällen, iofs så är de ju inte korven man blir tjock av, utan såsen ;P
Vi åt lite julmat, sen kom tomten, som i detta fallet var min bror för typ 3:e året i rad. Fick en himla massa julklappar, mycket till lägenheten, en mammatröja o lite annat smått o gott. Enligt mamma fick jag mycket julklappar i år eftersom jag knappt ska få nåt nästa år, för då köper dom till någon annan istället. Tänk att detta var min sista jul utan barn, längtar såå till nästa jul :) Fick förresten ett skötbord av Emanuels pappa :D

Juldagen. Jobbade först 8-12.30, sen åkte jag hem o umgicks med Emanuel lite. Sen när han åkte till sin mormor så satt jag för mig själv o sjöng Singstar Rock Ballads som jag fick av honom i julklapp. Hade jättekul, då slipper ju folk höra mig också. Sen började jag jobba vid 16 igen o jobbade till 21. Var helt slut, samtidigt som jag var jättepigg när jag kom hem. Somnade ganska sent.

Annandag Jul. Jobbade 6.45-16. Var sjukt trött när jag skulle upp o satt nästan o sov innan vi skulle börja med morgonarbetet. Efter jobbet blev de hem o tvätta av sig o sen köra till Jämjö. Var bjudna på middag hos mamma o pappa för dom firade 18-årig bröllopsdag. Så där fick vi plankstek, helt underbart gott som alltid :)
Pappa fick mig att skratta så jag grät igår, har nog aldrig skrattat så mycket innan. De blev en massa snuskprat under kvällen, hade skitkul. Men Emanuel verkade tycka att de va pinsamt.

O idag bär de av in till stan på rean me familjen. Hoppas jag hittar nåt kul, ska kolla om jag hittar några söta bebiskläder också lite billigt :)
Nu är de nog dags att fixa iordning sig så man är klar när dom ska plocka upp mig.
Hoppas ni hade en toppenjul!

Emmaljunga City Cross :D

Nu va de gjort, snart står vagnen i lägenheten :D Just nu ligger den kvar i bilen för vi tänkte åka o visa upp den för föräldrarna i Jämjö först. Är verkligen jättenöjd, blev lite tjafs om färgen när vi va inne på Babyproffsen men till slut fick jag som jag ville ;) Vill ha min bebis nu!
Gick o la mig ganska tidigt igår, tittade på Bruce den allsmäktige så efter den blev de sängen. Men somnade gjorde jag nog inte förrän typ 2 tror jag. Vid 12 blev jag trött på att höra hur gott Emanuel sov så då gick jag upp o satte mig i köket o läste reklamen o drack en massa vatten.
Sen gick jag tillbaka till sängen o låg o vred på mig ett tag, så runt 2 va de nog. Sen vaknade jag vid 4 igen av att bebisen sparkade på blåsan, så upp på toa o kissa några droppar, mer blir de ju typ aldrig.
Sen tog de ytterliggare en timme innan jag somnade om. Usch, o så här ska de va i 3 månader till.
Aja, det kan jag väl stå ut med ;P

Just nu är Emanuel inne i stan o köper sin sista julklapp till mig, tur att jag blev klar för typ 2 veckor sen. Hade inte velat stressa med de nu, o gå där o trängas me alla människor.
Nej, nu ska jag gå o proppa i mig lite knäck.

Have a nice day!

Idag kommer lönen :D

Inte klokt vad jag längtat efter denna dagen, idag ska vi nämligen köpa barnvagn, eller beställa om dom inte har den färgen inne som vi vill ha. Wiiiee :D

Annars blir de nog en lugn dag idag också, skulle egentligen tagit mig till lindex för att köpa ett par leggings till julafton. Men vi ska ändå handla ikväll så kan väl ta de då, lär va en hel del folk i affären idag men vi måste handla nu, börjar bli tomt i både frys o kylskåp.
3 dagar kvar till julafton, de går inte tillräckligt snabbt ;P
Ska jobba på söndag 8-20, känner just nu att jag inte orkar egentligen men aja, bara att ta sig dit. Sen börjar en hel vecka med jobb, är iofs ledig den 27:e, 29:e, 30:e o 2:a annars jobbar jag fram till den 3:e. Blir nog bara att jag jobbar Januari ut tror jag, så ser mina planer ut nu. Sen blir de att gå hemma o fixa lite med bebishörnan i sovrummet o allt annat mys ^^

Nu ska jag gå o äta lite frukost, ha en bra helg om vi inte hörs innan dess!
Puss o Kram

Här är vagnen vi ska köpa! :D
image4

Hemma igen

Nu är jag hemkommen igen från gynmottagningen.
Cystan är kvar men fortfarande inget oroande eftersom den är helt skild från njurar o blåsa. Enligt doktorn kommer den med största sannolikhet att försvinna av sig självt. Men nytt UL om 4 veckor :D Så kul att se hur mycket bebisen växt sen sist, den väger nu lite över 1000 gram ungefär, är ca 25 cm lång från huvud till stjärt. 
Doktorn visade ganska noggrant var allt var o när han kom upp till överdelen så såg man att bebben hade ena handen framför ansiktet och den andra armen uppsträckt och vinkade till oss ^^
Lika underbart varje gång man får se sötnosen där inne, mamma satt o log hela tiden :D
Nästa gång får nog pappa Emanuel följa med tror jag, nu har han ju inte varit med sen rutinultraljudet så nu är de väl hans tur ;P

Ikväll ska jag nog göra knäck tror jag, o äta mig riktigt feeet ;)
Glöm inte sista avsnittet av Bonde söker fru ikväll!


En timme kvar

Om snart en timme är de dags för UL, lite nervöst, tänk om de förändrats till det sämre :/ Förhoppningsvis ser allt bra ut, hoppas bara att den lugnat ner sig till dess så h*n inte sparkar på den stackars doktorn. Just nu är de full rulle där inne, skulle filma me digitalkameran men då tog ju batteriet slut ;(
Mamma kommer o plockar upp mig vid kvart i, tar ju knappt 3 min till sjukhuset härifrån.

Gick upp sent idag, va ju uppe så tidigt igår så jag förtjänade lite sovmorgon, får passa på att sova nu för när bebisen kommer blir de väl inte mycket sömn.
Aja, uppdaterar när jag kommer hem så ni vet hur de gick.
Lite fler kommentarer hade inte varit fel ;P

Dåligt blodvärde

Wiii, ingen diabetes. Mitt sockervärde blev 7,2, o man får ha upp till 10 så de va lugnt. Däremot mitt blodvärde va inte lika bra, låg på 108 idag. Vid inskrivningen hade jag 128, så de har gått neråt ganska mycket. BM tyckte jag skulle börja me Niferex, som tydligen magen kunde få lite stryk av. Tycker jag har problem me min mage redan så vi får väl se hur de går. Inte inhandlat dom än för de va sån kö på apoteket innan så jag orkade inte. Mitt Sf-mått låg på 25 nu, så magen växer som den ska också. Hjärtljuden va 146 idag så bebben håller sig däromkring. Idag fick sig inte BM nån spark iallafall som hon fått de andra gångerna, men den va väl trött efter att ha hållt igång sen 6 imorse. Min vikt ligger på +6 kg sen inskrivningen så de är jag ganska nöjd med.
Efter besöket hos BM så hjälpte jag mamma med julklappsinköp o handlade lite mat o annat. Så nu ska jag göra knäck nån dag tänkte jag.

Precis fått i mig lite varma mackor nu, inte ätit sen igårkväll ju, så jag va riktigt hungrig nu. Gjorde lite varm choklad också till, o så åt jag lite glass också efteråt. Så nu är jag tjock o glad :D

UL imorrn så uppdaterar mer efter de. Håll tummarna för att allt ser bra ut fortfarande!
Puss o Kram

Vecka 27

image3


Ny vecka igen, och ny graviditetsvecka. Längtar verkligen mer o mer efter att den lill* där inne ska titta ut.
Imorrn ska jag på glukosbelastning, folk har skrämt upp mig med att den där sockerlösningen smakar så illa. Dessutom ska man sitta där i 2 timmar o dryga, vet inte alls va jag ska hitta på. Efter glukosbelastningen ska jag till barnmorskan på besök också, måste väga mig denna gången, har fortfarande inte gjort de sen inskrivningen. Vet inte varför, men dom har väl inte tyckt att det ser ut som jag gått upp särskilt mycket :P. Men nu vill iallafall jag veta. Och på onsdag är de ultraljud igen, hoppas allt är som de ska. Denna gången följer min kära mamma med mig som stöd, hon hade velat följa med sist egentligen men då va Sandra me mig. Emanuel jobbar ju, o vill inte gå ifrån för mycket, huvudsaken är att han va me på rutin-UL.
Det är väl typ de som händer i början på denna veckan, idag ska jag ta de lugnt som vanligt. Har verkligen ingen fantasi alls, så därför blir de att man sitter här hela dagarna. Skulle gjort knäck egentligen, men orkar inte köra till affären. Så nej, vi skjuter på de lite till.
Ha en bra dag! Kommentera gärna..

Sömntuta

Idag är jag verkligen inte uppe med tuppen. 11.20 stod klockan på när jag vaknade, så då kände jag att jag va tvungen att ta mig upp. Tog mina 20 ml blutsaft o satte mig här, ska snart få i mig lite frukost tänkte jag, eller snarare lunch vid den här tiden.

Ska inte göra någonting idag, förutom o diska, sen blir de bara att dryyyga här.
Men snart är de lördag o då ska jag på dop, mysigt. Ska dessutom hem till mamma o pappa o baka pepparkakor o umgås lite. Saknar dom jättemycket ibland, o lilla Nisse, faan att Emanuel är allergisk annars hade jag ju tagit me mig honom hem. Finns ju ingen goare katt, o han älskar ju mig också, de märker man ju ;)
Idag ska Emanuel bjuda på maten också, han skulle göra nåt me kyckling o ris. Var tydligen någon på jobbet som hade haft de me sig häromdan så han skulle ju försöka sig på de själv också, nån gryta typ. De blir säkert jättebra, skönt att jag slipper en dag iallafall.


Ha en bra dag, o en toppenhelg!


Glöggmys på Lucia

image3

Godmorgon!
Idag är de Lucia och jag är uppe med tuppen. Tog mig upp vid 6.15 för att hinna mysa lite med Emanuel innan han gick till jobbet, drack lite glögg o åt lussebulle med lite tända ljus.
Sen tittade jag på julkalendern för första gången i år, blir ju inte av att man gör de längre men om några år så kommer det säkert bli så :)
Nu sitter jag på msn och väntar på att Melinda ska komma in och mysa lite med mig ;P
Kände att det inte var någon mening att lägga sig igen, får helt enkelt sysselsätta mig med annat. Kanske blir en runda in till stan idag för jag skulle haft mig ett par benvärmare, sen får jag nog även städa lägenheten lite.
Bebisen är än så länge ganska lugn, får en liten puff när jag lägger handen på magen, som om den vill säga "ja, mamma, jag är vaken" :P
Hade lite sammandragningar igår när jag skulle sova, inget som gjorde ont men de är lite obehagligt. Får helt enkelt vänja mig för jag har ett antal veckor kvar, 101 dagar idag för att vara exakt.
Ha en bra dag, kanske skriver några rader senare också!
Puss o Kram

Mitt första blogginlägg

Grattis Melinda, du lyckades xP

Nu har alltså även jag skaffat mig en blogg, får se hur ofta jag får för mig att skriva.
Om jag får några trogna läsare ska jag försöka skriva så ofta som möjligt de lovar jag ;)

Är idag inne i vecka 25+2, bebisen växer o magen med den.
Mår för övrigt helt okej, blivit lite bättre sen jag började med blutsaften, antar att jag hade järnbrist så det var därför jag hade huvudvärk och var så trött. Känner mig piggare, men sover knappt alls på nätterna, kryper så läskigt i hela kroppen att jag måste upp o röra på mig, o hur trött jag än är så somnar jag inte. Dessutom är det ju full rulle på den lill* där inne vilket inte gör det lättare att sova, men det är ändå helt underbart att känna hur den bökar runt. Har jag fattat de rätt så är de från och med nu som jag ska känna bebisen varje dag, annars kan det vara något fel. Behöver inte vara orolig nu då för nu får man ju inte en lugn stund knappt :P

Inte jobbat något denna veckan än, men de gör mig ingenting, har ju så många dagar vid jul o nyår sen så någon pengabrist kommer det inte bli iallafall. Idag tog jag mig upp vid 11, sen dess har jag suttit här vid datorn. Funderar på att köra till affären en runda, när jag väl fått på mig lite kläder o de kan ta tid ;P

Detta får vara slutet på mitt första inlägg, vill ni ha fler så får ni faktiskt ta o kommentera också ;)


RSS 2.0