Provjobb

Idag ville Lucas inte alls gå till dagis, han skrek nästan hela vägen ner, tur att jag fick honom att stå på ståbrädan iallafall så jag slapp bära honom. Väl där nere var allt prima, inga protester alls. Leija ville upp i famnen när jag skulle gå, men jag lämnade över henne till en fröken o det var inga problem alls att se mig gå. 2 timmar kvar till hämtning.
---
Jag har suttit i telefonen endel nu på morgonen, först ringt logopeden om ny kontrolltid till Lucas, blev nästa fredag.
Sen har jag haft telefonintervju för personlig assistent-jobb. Timanställning hos en kund och i nattpatrullen. Vad jobbigt det var, massa utfrågningar, o så när man ska berätta varför just jag ska få jobbet osv. O vad har jag för intressen? Jag har verkligen skitsvårt att prata positivt om mig själv. Men det gick väl okej, jag ska provjobba (bredvid) imorrn mellan 8-12, går det bra skriver vi på anställning nästa vecka.
Ska bli roligt iallafall, velat prova på detta länge o nu blev det möjligt tack vare min svägerska som tipsade om mig :)
---
Det andra jobbet jag sökte var sista ansökningsdag idag, så där har jag ju såklart inte hört något än.
O trivs jag här så vill jag ju ändå inte ha det jobbet. Känns som det går ganska bra nu trots allt :)
"Bara" timanställning, men det duger bra. Förhoppningsvis behöver det inte bli lika länge som i kommunen.

Kort helg?

Kändes som att denna helgen gick fortare än vanligt :/
Vi har iallafall haft det kanon, trevlig kräftskiva i lördags. Var hemma hos mamma o pappa vid halv 3 tror jag, efter att ha fått skjuts hem av Sandra. Sov bara till 8-nånting, när barnen vaknade. Mamma tog dom ju, men jag kan ändå inte sova när jag hör dom leka, låg kvar i sängen tills frukosten var framdukad vid 10. Vilken lyx ;)
---
Mamma, jag, Emanuel o barnen gav oss upp i skogen för lite svampletande också. Hittade både kantareller och trattkantareller o plockade dessutom lite lingon också. Jag är inte glad för svamp, mer än champinjoner, men plocka är så roligt :) T.o.m Emanuel hade ett himla tålamod.
Beställde pizza till middag, o så hade mamma gjort en björnbärspaj som vi mumsade på innan vi åkte hemåt med våra små älsklingar.
---
Idag är vi faktiskt bara hemma, har inte vågat ge mig ut ifall det skulle börja regna, men det kom först för en liten stund sen. Leija har sovit i två timmar nu, får gå in o väcka henne snart.
Lucas kollar på Bilar, lite till o från. Ibland kan han sitta hur länge som helst, o nästan se klart filmen. Men idag har han inte riktigt haft ro till att bara sitta.
---
Imorrn är det dagisdags för barnen mellan 9-14. Jag ska passa på att åka o klippa mig vid 11, sen blir det nog storhandling också när jag ändå är iväg. Funderar på att korta ner det riktigt ordentligt, så pass att man kan rufsa det baktill, men ha lite längre fram till. Får se vad Jannie säger :)

Fredag

Händer inte mycket här idag, vi väntar på solen. O en reperatör. Jag tror iallafall att det kommer nån idag, hoppas på pappa ;). Felanmälde vår kran i köket igår, handtaget har lossnat så Emanuel satte dit en skruv som vi använt för att få på vattnet nu. Varken praktiskt eller snyggt.
När vi ätit middag i eftermiddag, tacos ;), så ska jag ge mig iväg en runda, köpa lite dricka till morgondagen o försöka hitta mig något snyggt att ha på mig också.
Denna veckan har jag börjat vara flitig igen, o det resulterade i -2 kg på vågen idag, sen i måndags. Låter inte klokt, antingen visade den fel i måndags eller idag :/ Har skött maten jättebra, träning mindre bra kanske, bara två dagar än så länge. Denna gången får jag verkligen inte ge upp, det måste gå..
Tänkte att jag skulle belöna mig själv efter varje -5 kg, första belöningen blir en ny mobil, så den strävar jag efter nu :)

Allergier

Det tog minsann ingen vecka för proverna, läkaren ringde mig precis.
Nu är det konstaterat att Lucas är allergisk mot hund, häst och kanin. Svag reaktion på häst och kanin, medelstark på hund. Blodet hade sedan inte räckt till att kolla katt och kvalster också men hon tyckte det var onödigt att sticka honom igen eftersom just katt är den vanligaste allergin, o eftersom han hade reaktion på hund.
Så ja, här blir det inga husdjur. Möjligtvis en utekanin när vi skaffat hus.
Jag som är uppväxt med djur, haft både kanin, marsvin, hund o katt, tycker det är lite jobbigt med ett "djurfritt" hem.
Men nu har jag alltså både allergick sambo och son, så det är som det är. Jag älskar ju dom ;)
Hoppas iallafall att Leija klarar sig ifrån astma och allergier, inget roligt alls.
---
Skulle få allergimedicin utskrivet, i flytande form, som han kan ta innan vi ska till exempelvis mina föräldrar.
Dessutom ska han få båda sina astmamediciner innan vi åker dit, så han är "förberedd".
Blir att vi provar det redan denna helgen eftersom barnen ska sova där imorrn.
Älskling o jag ska på kräftskiva hos Sandra, om hon hinner bli frisk till imorrn vill säga.

Inskolning klar

Har äntligen fått iväg mina två jobbansökningar, samma jobb fast en timanställning o en fast tjänst. Passade såklart på att söka båda två, jag tar vad jag får :)
Inga förväntningar på att få höra av dom men hoppas kan man ju alltid.
---
Igår var Leija på dagis mellan 9-14. Så Lucas o jag lämnade henne sen körde vi in mot sjukhuset, i god tid.
Emanuel kom dit också lagom till 10. Lucas var ovanligt nog väldigt samarbetsvillig, gick med på både vägning o mätning. 14,7 kg o 98 cm lång är han. Jag tycker inte han växt så mycket men enligt läkaren följer han sin kurva som han ska. Vi träffade alltså hans läkare igår, underbara Pernilla.
Pratade lite allmänt om allt som Lucas varit med om, magen, ryggen, cystan o astman.
Magen har han inga som helst problem med, ryggen kollade vi upp i våras o det var oförändrat (positivt), cystan ska kollas upp någon gång i höst, då nere i Lund eftersom dom inte kan göra magnetröntgen på barn här i Karlskrona. Vad gäller astman tycker vi medicinerna funkar bra, nu har han inte varit jättedålig sen i våras heller utan bara fått vid-behovs-medicinen med jämna mellanrum. Allergitest togs, ett stick i fingret o "lite" blod som skickas iväg. Skulle väl ta ungefär en vecka att få svar på. Lucas var jätteduktig även här, visst försökte han dra bort handen efter att det stack till men sen lyckades vi distrahera honom med lite bilar medans hon satt o tryckte ut blod ur hans lilla finger. Vi (Lucas och Emanuel) hann med en liten fika i cefeterian också innan älskling skulle till jobbet igen o jag skulle lämna Lucas på dagis lagom till deras lunch.
---
Jag begav mig sen hem för att städa, hann precis med allt plockande, dammsugning och torkning av golvet innan det var dags att gå och hämta barnen igen. O jag hann förstås med att sitta lite på facebook också ;), det gör man alltid.
Idag var dom bara på dagis mellan 9-11, sista inskolningsdagen. Så jag hann hem, byta om, träna, äta o duscha sen var det dags att gå. Två timmar går otroligt fort.
Nästa vecka går dom tisdag, onsdag, torsdag 9-14, om jag nu inte blir inringd på något jobb förstås.

Måndag

Jobbardagen gick riktigt fort igår tycker jag, o nu är jag ledig på obestämd framtid ;)
Tills jag blir inringd rättare sagt.
Suttit o skrivit CV nu på morgonen, nästan klar tror jag, men jag tycker det är svårt att veta hur mycket man ska skriva på t.ex "personliga egenskaper".
Barnen har varit på dagis mellan 9-12 idag, fortfarande inskolning för Leijas del, denna veckan också.
Det går iallafall kanon, ett litet gnäll när jag sa hejdå imorse sen tystnade hon. O hon har aldrig varit gnällig under tiden jag varit borta utan hon är glad hela tiden :)
Hon somnade ganska snabbt i vagnen på vägen hem, märkte inte alls när jag drog av regnkläderna här hemma heller, så nu ligger hon i sin säng o sover.
---
Imorrn är det dagis mellan 9-11, samma tid torsdag. Onsdag ska hon vara där mellan 9-14, så då blir det sovning där också. Lucas går samma tider, men på onsdag ska vi in till barn o träffa hans läkare. Vet inte riktigt vad det gäller faktiskt, men jag anar att det är uppföljning på astman. Ska nog göras pricktest o så framöver för att ta reda på vad han reagerar på. Man kan inte busa upp honom för mycket för då kommer hostan med en gång.
---
Har jag berättat att Lucas är blöjfri förresten? Förutom nattetid.
Superduktig är han, någon olycka har det blivit när han inte hunnit säga till men annars går det kanon.
Imorse när han kom upp tog han av sig blöjan nästan direkt o satte sig på pottan. :)
Stolt blir man, såklart.

Inskolning

Leijas inskolning började igår, det har inte gått alls lika bra som det gjorde när Lucas skulle börja.
Igår var hon väldigt mammig o höll sig i närheten av mig hela tiden.
Idag gick det bättre, men fortfarande stunder då hon ville upp i min famn. Man märkte ändå att hon kände sig lite tryggare idag o jag kunde hålla mig lite längre ifrån medans en fröken underhöll henne. Det är ju bara när hon ser mig som hon ska till mig, annars bryr hon sig inte alls.
Lucas har bara fått vara på dagis under inskolningstiderna för att jag ska slippa en massa spring, inte så populärt från hans sida men det får bli så.
---
Annars händer det inte mycket här för tillfället, behöver ta tag i att skriva en jobbansökan, men det är så svårt! Någon som är manad att skriva en åt mig kanske, som känner mig bättre än vad jag själv gör? ;)
Vill inte vara kvar i kommunen, alltför långa köer..
---
Till helgen blir det en liten kräftskiva hemma hos mamma o pappa, på fredagen. Jag ska fixa efterätten :)
Lördag ska jag förhoppningsvis träffa Elin en stund. O söndag blir det jobb mellan 8-21.30.
Tog lite bilder på barnen innan vi skulle gå imorrn men jag har inte orkat lägga in dom än så dom kommer vid ett senare tillfälle ;)

Här är jag!

Ojdå, nästan 3 veckor sen sist jag skrev här.
Sen dess har vi hunnit med Ölands djurpark, ett par turer till stranden, shopping på stan o endel jobb.
Har nog badat med denna sommaren än jag gjorde förra tror jag. Barnen är lite smått badkrukor, dom går inte längre än till knäna, men står hellre i vattnet o leker än på stranden iallafall.
---
Denna veckan jobbar jag 6 dagar, min sista vecka. Skulle egentligen haft sista dagen imorrn men jag tog på mig helgen också, hela Sailet-helgen. Men jag är ledig på fredag så vi passar på att åka in då med barnen, sen på kvällen ska vi ut o äta med några vänner :)
Jobbar mellan 14.30-21.30 idag så jag ska försöka få lite gjort innan dess. Har köpt en massa nya kläder till barnen nu inför hösten o Leijas dagisstart, så jag behöver rensa ur deras byråar så jag får plats med allt. Farligt med lön ;) Beställde lite från H&M igår också som jag inte hittade i affären i måndags. Det enda som fattas nu(tror jag) är en höstjacka till Leija, tänkte försöka få tag på en softshell-jacka.
---
Idag är jag snäll o bjuder på lite blandade bilder också, många som fortfarande ligger kvar i kameran så det kommer senare.



















RSS 2.0